Connect with us

Δήμος

Πανούσος, Καραγιάννη και Ευγενικός για το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτ. Σάμου

Published

on

Αγαπητοί συμπολίτες & συνεργάτες ,

Κρίνουμε ώριμο και σωστό ότι επιβάλλεται την επόμενη μέρα από κάθε δημοτικό συμβούλιο να επικοινωνούμε μαζί σας και να σχολιάσουμε τα σημαντικότερα θέματα ή συμβάντα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας και τα όσα απασχολούν την τοπική μας κοινωνία σε καθημερινό επίπεδο.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο τρόπος επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας θα βρει ανταπόκριση και θα συμβάλλει στην προώθηση και ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.

Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεση όλων των συμπολιτών μας να απαντήσουμε και να προωθήσουμε το οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του Δήμου μας, του Νησιού μας και του Νομού μας.

Θεωρούμαι ότι αυτή η προσπάθειά μας θα αγκαλιαστεί από όλους τους συμπολίτες μας.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Την Δευτέρα 7/9/2020 έγινε σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης όπου κατά πλειοψηφία ή και ομόφωνα ψηφίστηκαν όλα τα θέματα της ημερησίας διάταξης.

Τα έργα που συζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν εκπονηθεί μελέτες και κοστολογηθεί υπό την προηγούμενη Δημοτική αρχή Δήμου Σάμου και είχε επιτευχθεί η ένταξή τους στον Φιλόδημο, με την θετική ψήφο του δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήσαμε τη μεταφορά των έργων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Εκείνο που αξίζει να σχολιάσουμε είναι τα όσα ειπώθηκαν και συζητήθηκαν και κατατέθηκαν στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου στα πλαίσια των συζητήσεων σε θέματα εκτός ημερησίας διάταξης.

  1. Αίτημα των 11 συμβούλων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης για τη σύγκληση επείγον Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα «Φράγμα Καρβούνη»

Το Φράγμα Καρβούνη είναι ένα έργο πνοής για το νησί μας το οποίο θα αποτελέσει πνεύμονα ζωής για τον τόπο μας. Μέχρι σήμερα την τελευταία 20ετία μετά από λανθασμένους χειρισμούς από έργο έτοιμο προς δημοπράτηση έχει γίνει έργο πολιτικών αντιπαραθέσεων σε κάθε προεκλογική περίοδο και ξεχασμένες μελέτες σε αρχεία υπηρεσιών. Είναι ένα έργο που το χρωστάμε στον τόπο μας και που πρέπει με δεσμεύσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αφού εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επόμενης περιόδου σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να ζήσουμε την υλοποίηση του έργου.

  1. Ανοιχτό κολυμβητήριο

14 ολόκληρα χρόνια από την ένταξη του έργου στο εθνικό Πρόγραμμα ‘Ελλάδα 2004’, το 2018 μετά από πολλές γραφειοκρατικές και τεχνικές ταλαιπωρίες περίοδο 2012-2018. Τον Αύγουστο το 2018 με διοικητική παραλαβή παραδόθηκε για χρήση. Από τότε μέχρι σήμερα το κολυμβητήριο Καρλοβασίου παραμένει εκτός λειτουργίας.

Η νέα Δημοτική Αρχή στην ερώτησή μας τι προβλέπεται για την λειτουργία του κολυμβητήριου πρόχειρα και επιφανειακά βολεύτηκε στην απάντηση ότι οι οικονομικές δυσκολίες δεν επιτρέπουν την λειτουργία του κολυμβητηρίου και οι τεχνικές υπηρεσίες θέλοντας να συνηγορήσουν υπέρ της Δημοτικής Αρχής ότι ισχυρίστηκαν ότι το κολυμβητήριο δεν έχει άδεια λειτουργίας .

Το σχόλιο μας για τα παραπάνω που ειπώθηκαν είναι ότι το κολυμβητήριο Καρλοβασίου μια επένδυση που έχει κοστίσει 1500.000 έχει αφεθεί στην τύχη του και οι παραπάνω ισχυρισμοί είναι φθηνές δικαιολογίες.

Η θέση μας είναι οι εξής: το κολυμβητήριο θα αποτελέσει έναν σπουδαίο και ενεργό πυρήνα αθλητικής δραστηριότητας για όλα τα αθλητικά σωματεία για την σπουδάζουσα νεολαία και για όλα τα παιδιά του νησιού μας, ταυτόχρονα θεωρούμαι την λειτουργία του κολυμβητηρίου ευκαιρία κοινωνικής και πολιτιστικής αναβάθμισης των δραστηριοτήτων του Δήμου μας και ολοκλήρου του νησιού μας, που μέσα από τις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε κοινωνικά και μέσα από το πρίσμα της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε καθημερινά αποκτά ακόμη μεγαλύτερη στρατηγική σημασία.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή χωρίς υπεκφυγές να ορίσει ημέρα λειτουργίας του κολυμβητηρίου Καρλοβασίου.

  1. Αγωνία των αθλητικών σωματείων για την προπονητικής τους δραστηριότητα και την οικονομική τους επιχορήγηση λόγω των προβλημάτων που έχει φέρει ο Covid19 στη λειτουργία τους.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδειχτήκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στις αθλητικές υποδομές του δήμου μας σε σχέση με το πλήθος και τις αθλητικές δραστηριότητες που υπάρχουν στην περιοχή μας.

Η θέση μας είναι η εξής: ερωτούμαι την δημοτική αρχή μήπως τελικά τα 600.000 που δόθηκαν πριν ένα χρόνο μέσω του Φιλόδημος και εγκλωβίστηκαν στην αλλαγή του χορτοτάπητα στο Εθνικό Στάδιο Καρλοβασίου πρέπει να επικαιροποιήσουμε παλαιότερο σχέδιο του ΔΟΠΠΟΝΑΣ και να φροντίσουμε στον καταμερισμό των παραπάνω χρημάτων για υποδομές στον Δήμο μας. Εξασφαλίζοντας έτσι την άνετη και σωστή άθληση της νεολαίας του τόπου μας.

Ως προς την επιχορήγηση των σωματείων νομίζουμε ότι πρέπει για το κάθε σωματείο ξεχωριστά αφού εξετασθούν οι πραγματικές του ανάγκες για την αναγκαία λειτουργία του να βρεθεί τρόπος ώστε ο Δήμος να συμπαρασταθεί στα αθλητικά σωματεία του τόπου μας. Όπως γινόταν εξάλλου και στα προηγούμενα έτη.

  1. Άγιοι Θεόδωροι ύδρευση αποχέτευση

Δεν θα σχολιάσουμε τα όσα ειπώθηκαν.

Ζητάμε: άμεση λύση στο θέμα της ύδρευσης της κοινότητας και σχεδιασμού για την διαχείριση των λυμάτων της κοινότητας με κατασκευή δικτύου αποχέτευσης.

Η Άγιοι Θεόδωροι μια από της πιο ωραίες κοινότητες του Δήμου μας πρέπει να ενταχθούν σε πρόγραμμα ανάπτυξης και όχι να έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Λυπούμαστε αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια για τους κατοίκους αυτή της κοινότητας.

Κλείνοντας τους παραπάνω σχολιασμούς και οι τρείς μας δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και όπου μας ζητηθεί πάντοτε με πνεύμα συνεργασίας στην επίλυση των παραπάνω θεμάτων και σε οτιδήποτε απασχολεί το Δήμο μας.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις μας δεν έχουν αντιπολιτευτικό χαρακτήρα τις κρίνουμε όμως απαραίτητες και πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν στην επίλυση των ζωτικών προβλημάτων των συμπολιτών μας.

Με Εκτίμηση

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Δυτικής Σάμου

Πανούσος Αρτέμης, Καραγιάννη Ιωάννα, Ευγενικός Εμμανουήλ

Comments

comments

Δήμος

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Δυτικής Σάμου

«Σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες ,Σάββατο 17 Απριλίου 2021 ,στην περιοχή μεταξύ Κοντακαιίκων και Καρλοβάσου ,νιώθω την βαθιά υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς ,όλους τους εθελοντές πυροσβέστες από κάθε γωνιά της Σάμου.Η παρουσία τους από την πρώτη στιγμή μέχρι την λήξη του συμβάντος ήταν καθοριστική!

Ευχαριστώ επίσης τον συνάδελφο ,Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο ,για την κινητοποίηση όλων των εθελοντικών κλιμακίων του δήμου του αλλά και για την δική του παρουσία και συμπαράσταση!

Υπογραμμίζω ότι η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων :τοπικής αυτοδιοίκησης ,Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ,εθελοντικών κλιμακίων ,Αστυνομίας και Στρατού ,είχε σαν αποτέλεσμα να ελεγχθεί άμεσα η πυρκαγιά και να αποφύγουμε απώλειες ανθρώπων ,κατοικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

Επίσης ευχαριστώ τον Βουλευτή Ν.Σάμου κ.Στεφανάδη Χριστόδουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη για την βοήθεια τους.

Πρέπει να προβληματιστούμε εν όψη της αντιπυρικής περιόδου και όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία και την διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Παράλληλα οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση ,ώστε να μπορούμε όλοι μαζί σαν γροθιά ,να αντιμετωπίζουμε και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις που πιθανώς να απειλήσουν τον τόπο μας.»

 

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου

Αλέξανδρος Λυμπέρης

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Το πρόγραμμα λειτουργίας του γραφείου της ΔΑΕΦΚ στο δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Γίνεται γνωστό ότι το γραφείο της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) για τις προσεχείς εβδομάδες θα λειτουργήσει στο δήμο Ανατολικής Σάμου, ως εξής:

Δευτέρα 19-04, Τρίτη 20-04 και Τετάρτη 21-04-2021,

Μ. Δευτέρα 26-04-2021 και Μ. Τρίτη 27-04-2021

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 22733 50451 και το email της υπηρεσίας : daefk@ggde.gr

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργούν στο γραφείο που παραχώρησε ο Δήμος, στο κτήριο της Περιφέρειας, δίπλα από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, στον πρώτο όροφο.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” – Για ποια έργα έχουν κατατεθεί αιτήσεις χρηματοδότησης

Published

on

By

Στα πλαίσια του νέου Προγράμματος έργων, δράσεων και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης», η Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Αν. Σάμου έχει υποβάλλει μέχρι στιγμής αιτήσεις χρηματοδότησης με ολοκληρωμένο φάκελο των κάτωθι έργων, με κύριο γνώμονα την ποιότητα ζωής και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.
• Στην Πρόσκληση 5 με τίτλο «Βελτίωση Υφιστάμενων Αγροτικών Οδών Δήμου Ανατολικής Σάμου», με κύριο στόχο την βελτίωση της οδοποιίας και την εξασφάλιση εύκολης και ασφαλούς προσβασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και γενικότερα στις αγροτικές περιοχές.
• Στην Πρόσκληση 09 με τίτλο «Κτιριακές Μελέτες κρίσιμων υποδομών του Δήμου Ανατολικής Σάμου» αποτελείται από τρία υποέργα, ήτοι:
1ο ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ∆ΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΑΣ»
2ο ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ – ΕΙ∆ΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ»
3ο ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ»
Η παρούσα πράξη θα αποτελέσει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη διατήρηση, ανάδειξη και επανάχρηση συγκεκριμένων κτιρίων µε ιστορική και αρχιτεκτονική αξία
• Στην Πρόσκληση 12 με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης του Δήμου Ανατολικής Σάμου», η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης και ολοκληρωμένης προσέγγισης της βιώσιμης κινητικότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.
• Στην Πρόσκληση 14 με τίτλο «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ – ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΚΑΛΗΣ» Η προτεινόμενη δράση στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή της Ναυμαχίας της Μυκάλης μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης της ναυμαχίας, ψηφιακής ξενάγησης επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και δημιουργίας πρωτότυπου ψηφιακού μεταφερόμενου μουσείου. Παράλληλα, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να λαμβάνει πληροφορίες για επιπρόσθετα ιστορικά στοιχεία μέσω ψηφιακής ξενάγησης στην προσωπική του συσκευή.
Το Πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι και τη λήξη της προβλεπόμενης υποβολής, ο Δήμος προτίθεται να υποβάλλει και για άλλες δράσεις, προσπαθώντας να αξιοποιήσει το όριο των 22.000.000 ευρώ που δικαιούται.
“Στόχος μας μέσω των υποβληθέντων δράσεων είναι ο Δήμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών, ώστε να οργανωθεί σε μια έξυπνη πόλη, με προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.
Είμαστε σε συνεχή δημιουργική συνεργασία και σχεδιάζουμε δράσεις με γνώμονα κοινωνικούς, αναπτυξιακούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες”, αναφέρει ο δήμος.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά7 ημέρες ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά2 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή