Connect with us

Δήμος

Πανούσος, Καραγιάννη και Ευγενικός για το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτ. Σάμου

Published

on

Αγαπητοί συμπολίτες & συνεργάτες ,

Κρίνουμε ώριμο και σωστό ότι επιβάλλεται την επόμενη μέρα από κάθε δημοτικό συμβούλιο να επικοινωνούμε μαζί σας και να σχολιάσουμε τα σημαντικότερα θέματα ή συμβάντα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας και τα όσα απασχολούν την τοπική μας κοινωνία σε καθημερινό επίπεδο.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο τρόπος επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας θα βρει ανταπόκριση και θα συμβάλλει στην προώθηση και ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.

Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεση όλων των συμπολιτών μας να απαντήσουμε και να προωθήσουμε το οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του Δήμου μας, του Νησιού μας και του Νομού μας.

Θεωρούμαι ότι αυτή η προσπάθειά μας θα αγκαλιαστεί από όλους τους συμπολίτες μας.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Την Δευτέρα 7/9/2020 έγινε σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης όπου κατά πλειοψηφία ή και ομόφωνα ψηφίστηκαν όλα τα θέματα της ημερησίας διάταξης.

Τα έργα που συζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν εκπονηθεί μελέτες και κοστολογηθεί υπό την προηγούμενη Δημοτική αρχή Δήμου Σάμου και είχε επιτευχθεί η ένταξή τους στον Φιλόδημο, με την θετική ψήφο του δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήσαμε τη μεταφορά των έργων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Εκείνο που αξίζει να σχολιάσουμε είναι τα όσα ειπώθηκαν και συζητήθηκαν και κατατέθηκαν στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου στα πλαίσια των συζητήσεων σε θέματα εκτός ημερησίας διάταξης.

  1. Αίτημα των 11 συμβούλων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης για τη σύγκληση επείγον Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα «Φράγμα Καρβούνη»

Το Φράγμα Καρβούνη είναι ένα έργο πνοής για το νησί μας το οποίο θα αποτελέσει πνεύμονα ζωής για τον τόπο μας. Μέχρι σήμερα την τελευταία 20ετία μετά από λανθασμένους χειρισμούς από έργο έτοιμο προς δημοπράτηση έχει γίνει έργο πολιτικών αντιπαραθέσεων σε κάθε προεκλογική περίοδο και ξεχασμένες μελέτες σε αρχεία υπηρεσιών. Είναι ένα έργο που το χρωστάμε στον τόπο μας και που πρέπει με δεσμεύσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αφού εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επόμενης περιόδου σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να ζήσουμε την υλοποίηση του έργου.

  1. Ανοιχτό κολυμβητήριο

14 ολόκληρα χρόνια από την ένταξη του έργου στο εθνικό Πρόγραμμα ‘Ελλάδα 2004’, το 2018 μετά από πολλές γραφειοκρατικές και τεχνικές ταλαιπωρίες περίοδο 2012-2018. Τον Αύγουστο το 2018 με διοικητική παραλαβή παραδόθηκε για χρήση. Από τότε μέχρι σήμερα το κολυμβητήριο Καρλοβασίου παραμένει εκτός λειτουργίας.

Η νέα Δημοτική Αρχή στην ερώτησή μας τι προβλέπεται για την λειτουργία του κολυμβητήριου πρόχειρα και επιφανειακά βολεύτηκε στην απάντηση ότι οι οικονομικές δυσκολίες δεν επιτρέπουν την λειτουργία του κολυμβητηρίου και οι τεχνικές υπηρεσίες θέλοντας να συνηγορήσουν υπέρ της Δημοτικής Αρχής ότι ισχυρίστηκαν ότι το κολυμβητήριο δεν έχει άδεια λειτουργίας .

Το σχόλιο μας για τα παραπάνω που ειπώθηκαν είναι ότι το κολυμβητήριο Καρλοβασίου μια επένδυση που έχει κοστίσει 1500.000 έχει αφεθεί στην τύχη του και οι παραπάνω ισχυρισμοί είναι φθηνές δικαιολογίες.

Η θέση μας είναι οι εξής: το κολυμβητήριο θα αποτελέσει έναν σπουδαίο και ενεργό πυρήνα αθλητικής δραστηριότητας για όλα τα αθλητικά σωματεία για την σπουδάζουσα νεολαία και για όλα τα παιδιά του νησιού μας, ταυτόχρονα θεωρούμαι την λειτουργία του κολυμβητηρίου ευκαιρία κοινωνικής και πολιτιστικής αναβάθμισης των δραστηριοτήτων του Δήμου μας και ολοκλήρου του νησιού μας, που μέσα από τις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε κοινωνικά και μέσα από το πρίσμα της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε καθημερινά αποκτά ακόμη μεγαλύτερη στρατηγική σημασία.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή χωρίς υπεκφυγές να ορίσει ημέρα λειτουργίας του κολυμβητηρίου Καρλοβασίου.

  1. Αγωνία των αθλητικών σωματείων για την προπονητικής τους δραστηριότητα και την οικονομική τους επιχορήγηση λόγω των προβλημάτων που έχει φέρει ο Covid19 στη λειτουργία τους.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδειχτήκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στις αθλητικές υποδομές του δήμου μας σε σχέση με το πλήθος και τις αθλητικές δραστηριότητες που υπάρχουν στην περιοχή μας.

Η θέση μας είναι η εξής: ερωτούμαι την δημοτική αρχή μήπως τελικά τα 600.000 που δόθηκαν πριν ένα χρόνο μέσω του Φιλόδημος και εγκλωβίστηκαν στην αλλαγή του χορτοτάπητα στο Εθνικό Στάδιο Καρλοβασίου πρέπει να επικαιροποιήσουμε παλαιότερο σχέδιο του ΔΟΠΠΟΝΑΣ και να φροντίσουμε στον καταμερισμό των παραπάνω χρημάτων για υποδομές στον Δήμο μας. Εξασφαλίζοντας έτσι την άνετη και σωστή άθληση της νεολαίας του τόπου μας.

Ως προς την επιχορήγηση των σωματείων νομίζουμε ότι πρέπει για το κάθε σωματείο ξεχωριστά αφού εξετασθούν οι πραγματικές του ανάγκες για την αναγκαία λειτουργία του να βρεθεί τρόπος ώστε ο Δήμος να συμπαρασταθεί στα αθλητικά σωματεία του τόπου μας. Όπως γινόταν εξάλλου και στα προηγούμενα έτη.

  1. Άγιοι Θεόδωροι ύδρευση αποχέτευση

Δεν θα σχολιάσουμε τα όσα ειπώθηκαν.

Ζητάμε: άμεση λύση στο θέμα της ύδρευσης της κοινότητας και σχεδιασμού για την διαχείριση των λυμάτων της κοινότητας με κατασκευή δικτύου αποχέτευσης.

Η Άγιοι Θεόδωροι μια από της πιο ωραίες κοινότητες του Δήμου μας πρέπει να ενταχθούν σε πρόγραμμα ανάπτυξης και όχι να έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Λυπούμαστε αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια για τους κατοίκους αυτή της κοινότητας.

Κλείνοντας τους παραπάνω σχολιασμούς και οι τρείς μας δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και όπου μας ζητηθεί πάντοτε με πνεύμα συνεργασίας στην επίλυση των παραπάνω θεμάτων και σε οτιδήποτε απασχολεί το Δήμο μας.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις μας δεν έχουν αντιπολιτευτικό χαρακτήρα τις κρίνουμε όμως απαραίτητες και πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν στην επίλυση των ζωτικών προβλημάτων των συμπολιτών μας.

Με Εκτίμηση

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Δυτικής Σάμου

Πανούσος Αρτέμης, Καραγιάννη Ιωάννα, Ευγενικός Εμμανουήλ

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Καμπάνια ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια στα σχολεία της περιφέρειας του Δήμου Δυτικής Σάμου

Published

on

By

 

2η μέρα δράσεων Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Οι δράσεις συνεχίζονται…«Μία καμπάνια ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια ξεκίνησε χθές Τρίτη17/9/2020 στα σχολεία της περιφέρειας του Δήμου Δυτικής Σάμου με τη συνδρομή της Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβάσου και της Τροχαίας» .

Ο κ. Μαθιούδακης παρουσίασε στα παιδιά οδηγίες για την ασφαλή μετακίνησή τους ως πεζοί αλλά και ως ποδηλάτες.

Ο δήμος Δυτικής Σάμου ευχαριστεί θερμά τους διευθυντές των Δημοτικών σχολείων κυρία Μοσχογιάννη , τον κύριο Αγγελίδη και την κα. Λάλα Όλγα, την Α ‘θμια Διεύθυνση Σάμου αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβάσου και ιδιάιτερα τον κ.Μαθιουδάκη Νίκο για την διάθεση συμμετοχής του στην όλη καμπάνια!

Την ίδια ημέρα οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης του Καρλοβάσου γέμισαν με κόσμο,που έλαβε μέρος σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες όπως μπάσκετ, βόλεϊ,ποδόσφαιρο,πινγκ-πονγκ και σκάκι.

Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν βόλτες με τα πόδια και με τα ποδήλατα τους χωρίς την παρουσία μέσων μεταφοράς σε μια πόλη απαλλαγμένη κυριολεκτικά από ρύπους.

Επιπλέον, διεξήχθη και εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά με θέμα «Η πόλη των ονείρων μας με εναλλακτικά μέσα κυκλοφορίας» στο οποίο υπήρξε θεαματική προσέλευση από παιδιά όλων των ηλικιών.

Ταυτόχρονα τα δημιουργήματα των μικρών ζωγράφων εκτέθηκαν σε κεντρικό σημείο της πλατείας περνώντας το μήνυμα «Μετακινούμαστε υπεύθυνα».

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Δήμος Δυτικής Σάμου: Πρώτη ημέρα δράσεων Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Published

on

By

 

Με μία εξαιρετική παρουσίαση ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Δυτικής Σάμου. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους έθιξε το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων και πέρασε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην άσφαλτο.


Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρης Αλέξανδρος , ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα πολιτισμού κ. Διακοσταμάτης Γιώργος , η δημοτική σύμβουλος κα. Γαλανού Αγγελική καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου που στηρίζουν την διοργάνωση των δράσεων .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Πολιτιστικά31 λεπτά ago

Ποδηλατικός αγώνας 5,1 χλμ στην πόλη της Σάμου

Σαμιακά4 ώρες ago

«Αρχιπέλαγος»: Πληθυσμιακές Εξάρσεις Μεδουσών – Βοηθήστε στην Καταγραφή τους

Σαμιακά8 ώρες ago

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα του ΟΑΕΔ έτους 2020

Περιφερειακά9 ώρες ago

Καλογήρου: Υπέρ της δημιουργίας κλειστής ελεγχόμενης δομής

Σαμιακά13 ώρες ago

Η Fraport θα ελέγχει ακριτικά αεροδρόμια ακόμη και σε περίπτωση κρίσης με την Τουρκία;

Σαμιακά1 ημέρα ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Βλαμαρής

Σαμιακά1 ημέρα ago

Επτά νέα κρούσματα στη Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά1 ημέρα ago

Καρλόβασι: Κατασχέθηκαν 1.993 γραμμάρια λαθραίου καπνού

Σαμιακά1 ημέρα ago

Τι απάντησε στην Ένωση Ξενοδόχων Σάμου η Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα για την ταξιδιωτική οδηγία

Σαμιακά1 ημέρα ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Απολυμάνσεις κεντρικών οδών, δημόσιων χώρων

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή