Connect with us

Πολιτιστικά

Πανσαμιακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου « Βασίλης Χατζηπαναγής»

Published

on

Ο Δήμος Σάμου, ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ και η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Δημόσιας Υγείας  συνδιοργανώνουν με τις Ακαδημίες  Ποδοσφαίρου Α.Ο. ΣΑΜΟΥ και Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ, ΤΡΙΗΜΕΡΟ  ΠΑΝΣΑΜΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ για παιδιά από 8 ως 13 χρονών, με προσκεκλημένο τον κ. ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ. Η διάρκεια του τουρνουά που θα φέρει το όνομά του είναι από 6-9-2018 ως 8-9-2018 και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει :

Ημέρα 1η – Πέμπτη 6-9-2018-  Γήπεδο Καρλοβάσου 6.30μ.μ.:

Έναρξη Τουρνουά

-Προπονητική ημερίδα από το Βασίλη Χατζηπαναγή και Νίκο Φράγκο με συμμετοχή αγοριών-κοριτσιών από όλη τη Σάμο ηλικίας 8-13 χρονών

-Διπλώματα Συμμετοχής και αυτόγραφα σε όλα τα παιδιά

Ημέρα 2η – Παρασκευή 7-9-2018- Γήπεδο στην πόλη της Σάμου 6.00μ.μ.: -Αγώνες Ομάδων Bambini-pro junior (2009-2010) και  Αγώνες  Junior (2007-2008)

– Διπλώματα Συμμετοχής και αυτόγραφα σε όλα τα παιδιά

Ημέρα 3η  – Σάββατο 8-9-2018 –  Γήπεδο στην πόλη της Σάμου 6.00μ.μ.:

-Αγώνες Ομάδων Προπαίδων (2005-2006)

-Διπλώματα Συμμετοχής και αυτόγραφα σε όλα τα παιδιά

-Λήξη Τουρνουά

Η συμμετοχή του κ. Βασίλη Χατζηπαναγή στο Τουρνουά θα δώσει την ευκαιρία σε μικρά παιδιά να γνωρίσουν και να μάθουν από τον θρύλο του αθλήματος και θα βοηθήσει τα αθλητικά σωματεία στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας  στις νεότερες γενιές.

Η διοργάνωση του τριήμερου ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ « ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ» πραγματοποιείται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με σκοπό την προώθηση του αθλητικού πνεύματος καθώς  και την ενίσχυση αθλητικών και κοινωνικών δράσεων στο Δήμο μας.

Στα πλαίσια του τουρνουά, τα παιδιά που συμμετέχουν θα μπορούν προαιρετικά να προσφέρουν τρόφιμα (μακράς διάρκειας) για τους συνδημότες μας, εγγεγραμμένους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σάμου, προωθώντας έτσι στη νέα γενιά το αίσθημα αλληλεγγύης προς τους  συνανθρώπους μας.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής παιδιών και ομάδων στο τουρνουά μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα :

 

κ.Γρηγορακάκης : 6989165683

 

κ.Λειβαδάρας : 6936882711

 

Comments

comments

Πολιτιστικά

Σπηλιές Μυτιληνιών – Αρχαία Λατομεία

Published

on

By

Στους Μυτιληνιούς, ένα από τα μεγάλα χωριά της Σάμου, στην περιοχή Κουτσοδόντη βρίσκονται 45 σπηλιές γύρω από το λόφο και είναι είσοδοι Αρχαίου Ορυχείου. Οι σπηλιές ξεκινούν από υψόμετρο 147 μέτρων και ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει από κει μια υπέροχη θέα του κάμπου της Χώρας.

Οι είσοδοι στηρίζονται σε κολώνες λαξευμένες με το χέρι, μαρτυρώντας την ακρίβεια της μελέτης, τη διάταξη, αλλά και τη προσεγμένη κατασκευή της κάθε μιας, ώστε να συγκρατούν στέρεα το βουνό πάνω τους.

Σε μια από αυτές μια τρύπα οδηγεί στο εσωτερικό του λόφου, όπου οι εξερευνητές κατέγραψαν (8) επίπεδα με τον ίδιο τρόπο στήριξης συνολικού βάθους -70μ και μήκος κάθε επιπέδου l Km. Η ιστορία αυτού του χώρου, πολύ πιθανόν, έχει ακόμα πολλές εκπλήξεις να μας επιφυλάξει αλλά ήδη υπάρχουν σοβαρές αναφορές για την χρήση του στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον Herman Kienast, Αρχιτέκτονα του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και τέως υπεύθυνο των ανασκαφών στο Ιερό της Ήρας και μελετητή του Ευπαλινείου Ορύγματος, από τη θέση αυτή εξορύσσονταν υλικά για την ανέγερση του μεγάλου ναού της Ήρας και άλλων κτιρίων στο χώρο του Ιερού καθώς και στο χώρο της αρχαίας πόλης της Σάμου, του σημερινού Πυθαγορείου κατά τους αρχαϊκούς χρόνους.

Μαρτυρία για την εξόρυξη αυτών αποτελούν τα υπάρχοντα μέχρι σήμερα χαραγμένα κομμάτια του πετρώματος στο δάπεδο των ορυχείων.

Στα «Σαμιακά» του Επαμεινώντα Σταματιάδη επίσης αναφέρεται ότι η περιοχή, κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, λειτούργησε ως «Μεταλλείο Νίτρου», όπου κάποιος μοναχός ονόματι Ιγνάτιος, παρασκεύαζε πυρίτιδα χρησιμοποιώντας τα νιτρικά άλατα. Στους σύγχρονους καιρούς δεν δόθηκε στο Ορυχείο η σημασία που έπρεπε σύμφωνα με την αξία του.

Σημαντικό βέβαια είναι ότι από το 2002 με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, ύστερα από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, έχουν αρχίσει τοπογραφικές μετρήσεις και επιφανειακή έρευνα στο χώρο των λατομείων στα πλαίσια έρευνας, τη διεύθυνση της οποίας έχει  η αρχαιολόγος της ΚΑ΄ Εφορείας Προϊστ- Κλασ- Αρχ/των Μαρία Βιγλάκη- Σοφιανού με συμμετοχή του αρχιτέκτονα της ίδιας Εφορείας Ιωάννη Μητσούλη, ενώ από πλευράς Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου ήταν ο αρχιτέκτονας Herman Kienast.

Πληροφορίες από τον Σπηλαιολογικό σύλλογο Σάμου  “Ο Ευπαλίνος”.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτιστικά

Πασχαλινή συναυλία απο την φιλαρμονική “Βαθύλλος- Αντώνης Γεροχριστοδούλου”

Published

on

By

Tην πασχαλινή του συναυλία θα δώσει η φιλαρμονική “Βαθύλλος- Αντώνης Γεροχριστοδούλου” στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου την Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 στις  20:30, υπό την μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Δημήτρη Πράπα, με έργα των Albinoni, Chopin κ.α. καθώς  και Βυζαντινούς ύμνους(Εγκώμια).

Στην συναυλία συμμετέχει η χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Σάμου.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτιστικά

Καθαρίζουμε το Καστράκι της Παναγίας στο Ποτάμι Καρλοβάσου

Published

on

By

Το Καστράκι της Παναγίας στο Ποτάμι Καρλοβάσου θα καθαρίσουν την Κυριακή, 14 Απριλίου, στις 9.30 π.μ. ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «Το λιμάνι» Καρλοβάσου, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να συνεισφέρουν στον καθαρισμό ενός από τους αρχαίους θησαυρούς της Σάμου.

Στον καθαρισμό θα συμμετάσχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιού Καρλοβάσου, το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Λέκκας, ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών Καστανιάς, το Σωματείο Πολιτικής Προστασίας Κοσμαδαίων, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρλοβάσου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το Καστράκι ήταν αμυντική εγκατάσταση της βυζαντινής περιόδου. Επρόκειτο για καταφύγιο των κατοίκων του ατοίχιστου οικισμού στο Ποτάμι. Χρονικά η δημιουργία του πρέπει να τοποθετηθεί στα χρόνια των Λασκαρίδων αυτοκρατόρων της Νικαίας στα μέσα ή στο β μισό του 13ου αιώνα.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017