Σαμιακά
Παράταση περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας σε ΚΥΤ και δομές φιλοξενίας


Με απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, παρατείνονται, μέχρι και τις 7 Ιουνίου 2020, τα μέτρα κατά της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού/COVID-19 για τους διαμένοντες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) σε όλη την επικράτεια, καθώς και στις δομές φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών στη Ριτσώνα, τη Μαλακάσα και το Κουτσόχερο Λάρισας.
Comments
Σαμιακά
Απολογισμός δράσης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου


Μία σύντομη καταγραφή των πεπραγμένων της Πρωτοβάθμιας Σχολικής και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου δημοσιεύεται από τους Προέδρους αυτών,με σκοπό την ενημέρωση για το τι έχουν πραγματοποιηθεί για το διάστημα από την αρχή έως το τέλος του 2020.
Σε μια ποικίλα δύσκολη και απαιτητική χρονιά, όπου οι υγειονομικές συνθήκες δυσκόλεψαν το εκπαιδευτικό έργο των μαθητικών μας κοινοτήτων, οι ανάγκες για την επιπλέον στήριξη των μονάδων μας ήταν πιο επιβεβλημένη από ποτέ.
Μέσα στις αντιξοότητες τις πανδημίας , το δύσκολο σκηνικό, επιβάρυνε ο σεισμός της 30ης Οκτώβρη, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην διεξαγωγή των μαθημάτων τόσο διά ζώσης όσο και εξ αποστάσεως.
Για τους παραπάνω λόγους και με κύριο μέλημα μας την διευκόλυνση των μαθητών αλλά και των δασκάλων, η Α΄ βάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Σάμου με Πρόεδρο την Αντιδήμαρχο κα. Αγγελική Γαλανού, προέβη στα κάτωθι:
Θέρμανση :
Προμήθεια και τοποθέτηση 2 κλιματιστικών για το 2ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου
Προμήθεια 2 θερμαντικών σωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Κουμαιίκων
Υλικοτεχνικός Εξοπλισμός :
Προμήθεια πολυμηχανήματος στο Νηπιαγωγείο Μαραθοκάμπου
Προμήθεια 1 σταθερού υπολογιστή και 1 φωτοτυπικού στο Δημοτικό Σχολείο Κουμαιίκων
Προμήθεια 1 σταθερού υπολογιστή στο 1ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου
Προμήθεια 1 σταθερού υπολογιστή στο 3ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου
Προμήθεια 1 σταθερού υπολογιστή και 1 πολυμηχανήματος στο 1ο Δημοτικό Καρλοβάσου « Πορφυριάδα»
Προμήθεια 1 σταθερού υπολογιστή στο Δημοτικό Όρμου Καρλοβάσου
Προμήθεια 54 tablet, τα οποία διανεμήθηκαν σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου Δυτικής ανάλογα με καταγεγραμμένες ανάγκες που είχαν σημειωθεί από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Σάμου.
Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Σάμου με Πρόεδρο το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτριο Κυπραίου, προέβη στα κάτωθι:
Υλικοτεχνικός Εξοπλισμός :
Προμήθεια οκτώ υπολογιστών-laptop για το ΕΠΑΛ Καρλοβασίου για την διευκόλυνση διεξαγωγής των μαθημάτων και των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Προμήθεια ενός μηχανήματος παραγωγής ζυμαρικών στα πλαίσια ενός προγράμματος για τη διευκόλυνση των εργαστηρίων.
Και να ενημερώσουμε ότι αντίστοιχη προμήθεια υπολογιστών έχει προγραμματιστεί για το έτος 2021 και τις υπόλοιπες Σχολικές Μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Γνωρίζοντας ότι αυτά και μόνο δεν επαρκούν, καταβάλλεται προσπάθεια και καθημερινός αγώνας ώστε να συνεργαζόμαστε με τους Διευθυντές των σχολείων και όσο μπορούμε να στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματα και στις ανάγκες τους.
Comments
Σαμιακά
Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας 2021


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), πρόκειται να διενεργήσει κατά το χρονικό διάστημα 22 Μαρτίου – 22 Ιουνίου 2021, ευρεία Απογραφή όλων των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χώρας. Η Απογραφή διενεργείται κάθε δέκα χρόνια με ενιαία πρότυπα και μεθόδους σε όλα τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σκοπός της Απογραφής Γ-Κ είναι η συλλογή αντικειμενικών ποσοτικών πληροφοριών που αφορούν στη διάρθρωση του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα, με στόχο τον προσδιορισμό των βασικών χαρακτηριστικών της δομής όλων των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, τα οποία συνθέτουν την εικόνα της ελληνικής γεωργίας-κτηνοτροφίας. Ειδικότερα, επιχειρείται η συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με:
α) τον αριθμό των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο,
β) τα χαρακτηριστικά των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σχετικά με τη νομική μορφή τους, το καθεστώς κατοχής, τη διαχείριση και τη διάρθρωσή τους (είδη καλλιεργειών και εκτρεφομένων ζώων και πτηνών, τις πρακτικές καλλιέργειας και τις πρακτικές στέγασης των ζώων καθώς και διάφορα περιβαλλοντικά στοιχεία (π.χ. χρήση λιπασμάτων, διαχείριση της κοπριάς),
γ) τις λοιπές δραστηριότητες της εκμετάλλευσης, όπως άλλες κερδοσκοπικές δραστηριότητες της γεωργικής ή κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, συμμετοχή της σε μέτρα στήριξης αγροτικής ανάπτυξης κ.λπ.,
δ) την απασχόληση σε αυτές,
ε) το γεωχωρικό εντοπισμό της εκμετάλλευσης.
Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την Απογραφή Γεωργίας-Κτηνοτροφίας εξυπηρετούν εθνικές και Ενωσιακές ανάγκες και άλλες υποχρεώσεις της Χώρας σε Διεθνείς Οργανισμούς (όπως Ηνωμένα Έθνη, ΟΟΣΑ, FAO).
Συγκεκριμένα η Απογραφή:
α) συγκεντρώνει στοιχεία απαραίτητα για τη χάραξη της αγροτικής, οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενώ παράλληλα τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα και για τον καθορισμό της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την παρακολούθηση της εφαρμογής των νέων μέτρων για την αγροτική ανάπτυξη,
β) συμβάλλει σημαντικά στη λήψη ορθολογικών αποφάσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της οικονομίας,
γ) αποτελεί βασικό μέσο εφαρμογής κρατικών προγραμμάτων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και περιφερειακού σχεδιασμού, καθώς και ακαδημαϊκών και λοιπών ερευνητικών προγραμμάτων που αφορούν τόσο στον αγροτικό τομέα όσο και σε όλους τους τομείς που έχουν άμεση σχέση μ’ αυτόν,
δ) συμβάλλει στη διάχυση της στατιστικής πληροφόρησης στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, αφού τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από αυτήν ενδιαφέρουν άμεσα ή έμμεσα κάθε πολίτη,
ε) συντελεί στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού
στ) αποτελεί τη βασική πηγή πληροφόρησης για την κατάρτιση και ενημέρωση του Στατιστικού Γεωργικού Μητρώου, που είναι το βασικό πλαίσιο για τη διενέργεια πολλών στατιστικών ερευνών στον τομέα της γεωργίας-κτηνοτροφίας και
ζ) αποτελεί τη βάση για την κατάρτιση περιβαλλοντικών και περιφερειακών δεικτών για την ανάπτυξη της αγρο-περιβαλλοντικής πολιτικής.
Η Aπογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας χρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.
Μεθοδολογία διενέργειας της Απογραφής
Δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού (Covid-19), απαιτήθηκε ειδικός σχεδιασμός της απογραφικής διαδικασίας, στοχεύοντας στην υγειονομική προστασία του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα προσέγγιση βασίζεται στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής (web) εφαρμογής. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων θα γίνεται μέσω συνεντεύξεων με ραντεβού σε δημοτικά/ κοινοτικά καταστήματα, ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και κατ’ εξαίρεση με συνέντευξη με φυσική παρουσία στην εκμετάλλευση, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε όλες τις περιπτώσεις, για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο μέσω web εφαρμογής που αναπτύχθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Ασφάλεια δεδομένων
Τα στοιχεία της Απογραφής Γ-Κ καταχωρίζονται σε ειδική ασφαλή βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει όλες τις συλλεγόμενες μεταβλητές. Για την πρόσβαση στις πληροφορίες της βάσης λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα από την εθνική και Ενωσιακή νομοθεσία απαραίτητα και αναγκαία, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας, προκειμένου να τηρείται το απόρρητο των αρχείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3832/2010, και τα αρχεία της βάσης να είναι απροσπέλαστα από οποιαδήποτε άλλη βάση δεδομένων ώστε τα παρασχεθέντα δεδομένα να προστατεύονται από κάθε ανεξουσιοδότητη ή μη νόμιμη επεξεργασία.
Comments
Σαμιακά
Εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών


Την Τετάρτη 21/04/2021 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών με ωράριο 15:00μμ-18:00μμ. Η ανάγκη για αίμα δεν σταματά ποτέ!
Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται αυτό το πολύτιμο για την ζωή αγαθό, το Αίμα.
Σας περιμένουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, για να δώσουμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε.
Δώσε αίμα χάρισε ζώη!!
Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για το Covid-19.
Comments
- COVID-195 ημέρες ago
Νίκος Στεφανής: Δυστυχώς όλη η ΜΕΘ έχει μετατραπεί σε μονάδα covid-19
- Σαμιακά4 ημέρες ago
Εκδήλωση διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση από δικηγόρους της Σάμου
- Σαμιακά2 ημέρες ago
Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Κοντακαίικα
- Σαμιακά5 ημέρες ago
Έναρξη της διαδικασίας μαζικού εμβολιασμού στην Ικαρία
- COVID-195 ημέρες ago
2 κρούσματα στη Σάμο
- COVID-196 ημέρες ago
4.033 νέα κρούσματα – 7 στη Σάμο
- Σαμιακά5 ημέρες ago
Συνεργασία Vakakis wines και METAXA
- Σαμιακά3 ημέρες ago
Φοιτητικός Σύλλογος Μαθηματικού Σάμου: «Γινόμαστε φοιτητές ξανά»