28.3 C
Σάμος
01/07/2022
Δήμος

Παράταση των συμβάσεων των «εργαζομένων Covid» ζητά ο Σύλλογος εργαζομένων των Δήμων της Σάμου

24 Μαΐου  2022
24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α
Απεργιακές Συγκεντρώσεις στους Δήμους της Σάμου

Δήμος Ανατολικής Σάμου, Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου, στις 10:00
Δήμος Δυτικής Σάμου, Δημαρχείο Καρλοβάσου, στις 10:00

Επίδοση ψηφισμάτων σε κ. Βουλευτή Ν. Σάμου, κ.κ Δημάρχους και κ.κ Προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων.

 

Με αφορμή το αδιέξοδο που έχει προκληθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας από τις πρόσφατες εξελίξεις που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την παράταση των συμβάσεων ΙΔΟΧ των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω της πανδημίας του covid-19, στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων που προσλήφθηκαν και εργάζονται για το σκοπό αυτό και διεκδικούμε μαζί τους την παράταση των συμβάσεών τους.

Οι Δήμοι Ανατολικής & Δυτικής Σάμου, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των τελευταίων 2 ετών, όχι μόνο χάρη στις άοκνες προσπάθειες αιρετών και εργαζομένων στους Δήμους, αλλά και στη σημαντική ενίσχυση που προσέφεραν οι έκτακτοι συμβασιούχοι που κάλυψαν τις ανάγκες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι συμβασιούχοι αυτοί κλήθηκαν και συνέδραμαν με την εργασία τους σε νευραλγικούς τομείς, όπως η καθαριότητα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα καθαριότητας και υγιεινής και συμβάλλοντας αποφασιστικά στον αποτελεσματικό έλεγχο και τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Στις 31-05-2022 λήγουν οι συμβάσεις, που έχουν παραταθεί διαδοχικά από 25-01-2021, των έντεκα (11) ατόμων που υπηρετούν, αυτή τη στιγμή και στους δύο Δήμους και κινδυνεύει να χαθεί το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που επιτεύχθηκε, με απρόβλεπτες συνέπειες, ιδίως αν συνυπολογισθεί ότι η πανδημία υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει για αρκετό καιρό ακόμη, καθώς καλύπτουν πάγιες διαρκείς και απαραίτητες για την λειτουργία του Δήμου ανάγκες και όχι επείγουσες.

Στο Δήμο Ανατολικής Σάμου υπηρετούν:

4 εργαζόμενοι ΙΔΟΧ, Υ.Ε Εργατών Καθαριότητας

1 εργαζόμενος ΙΔΟΧ, Τ.Ε Βρεφονηπιοκόμων

Στο Δήμο Δυτικής Σάμου υπηρετούν:

2 εργαζόμενοι ΙΔΟΧ, Δ.Ε Βοηθών Βρεφοκόμων

1 εργαζόμενος ΙΔΟΧ, Δ.Ε Μαγείρων

2 εργαζόμενοι ΙΔΟΧ, Υ.Ε Καθαριστριών

1 εργαζόμενος ΙΔΟΧ, Βοηθών Μαγείρων

Σε περίπτωση που οι συμβάσεις αυτές δεν ανανεωθούν, οι υπηρεσίες των Δήμων θα στερηθούν την αναγκαία βοήθεια των υπηρετούντων σ’ αυτές συμβασιούχων και οι Δήμοι μας θα είναι στη δυσμενή θέση, να μην μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπλέον εργασίες και υπηρεσίες, που προστέθηκαν, λόγω της κρίσης του «Covid-19», στο ήδη βεβαρημένο έργο, από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και τις νέες αρμοδιότητες, της τελευταίας δεκαετίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειωτέον ότι Δήμοι της Σάμου, είναι υποστελεχωμένοι σε κρίσιμες υπηρεσίες, ως συνεπεία της διάσπασης του πρώην Δήμου Σάμου, του παγώματος των προσλήψεων, εδώ και πάνω από μία δεκαετία, των αθρόων συνταξιοδοτήσεων, αλλά και του αποκλεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου από το ενιαίο σύστημα κινητικότητας.

Ως Σύλλογος εργαζομένων των Δήμων της Σάμου:

  1. Αναγνωρίζουμε τη σημαντική συμβολή, των εργαζομένων αυτών, στη μάχη κατά της πανδημίας του COVID-19, στην ομαλή λειτουργία των Δήμων, αλλά και στην προστασία της υγείας των δημοτών & των εργαζομένων.
  2. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει τα εργασιακά τους δικαιώματα, χωρίς νέες ομηρίες, αδιέξοδα και αβεβαιότητες.
  3. Διεκδικούμε την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων των Δήμων, με μόνιμη εργασία, σε εφαρμογή την υφιστάμενης νομοθεσίας. Η Κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει υποχρεωτικά υπόψη τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τις πραγματικές ανάγκες που πρέπει να καλύπτονται. Ειδική μέριμνα πρέπει να υπάρχει για τους νησιωτικούς δήμους, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες τους.
  4. Επισημαίνουμε ότι οι πέντε (5) συμβασιούχοι υπάλληλοι που απασχολούνται στον Δήμο Ανατολικής Σάμου και οι έξι (6) συμβασιούχοι υπάλληλοι που απασχολούνται στον Δήμο Δυτικής Σάμου, υπό το εν λόγω καθεστώς, είναι άκρως απαραίτητοι, καθώς καλύπτουν πάγιες και τακτικές ανάγκες στη Δ/νση Καθαριότητας & Περιβάλλοντος αλλά και στη Δ/νση Βρεφονηπιακών Σταθμών των Δήμων. Πιθανή απομάκρυνσή τους, θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες και προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών. Δεν είναι αποκλειστικά οι ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία που οδήγησαν στην πρόσληψή τους αλλά οι πάγιες ελλείψεις σε προσωπικό που λόγω των έκτακτων συνθηκών ήρθαν στην επιφάνεια πολύ επιτακτικότερα απ’ ότι στο παρελθόν. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η συνέχιση της εργασίας τους είναι αναγκαία για την λειτουργία των υποστελεχωμένων, κρίσιμων υπηρεσιών του Δήμου, όπως η καθαριότητα, οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ.

Όλοι οι εργαζόμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, συναισθανόμενοι την κοινωνική μας ευθύνη, αποδεικνύουμε καθημερινά, με την εργασία σας ότι προστατεύουμε τα συμφέροντα του φορέα για τον οποίο εργαζόμαστε αλλά και των δημοτών.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΛΟΓΩ COVID-19

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ

ΟΛΟΥΣ!!

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γραμματική Τριτσινιώτου Κων/νος Καραδημητρίου

 

Related posts

Κοινότητα Σαμίων: Στήριξη των επιχειρηματιών της Σάμου

admin

Δύο διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν για παραβάσεις των κανόνων καθαριότητας

admin

“Πόσα χρήματα διεκδίκησε και πήρε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου;”

admin

Σε λειτουργία το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Σάμο ο Δήμαρχος του Σεφερίχισαρ

admin

«Samia 2022» στην πόλη της Σάμου στις 17-19 Ιουλίου

admin

Γιορτές Κρασιού 2022

admin

Επίσκεψη του ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκου στο δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Δόθηκε προς χρήση η παιδική χαρά του δημοτικού κήπου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα