Connect with us

Σαμιακά

Παρέδωσαν 17 αντιπυρικές στολές

Published

on

Σήμερα Παρασκευή στα γραφεία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πυθαγορείου στο Ιστορικό Πυθαγόρειο της Σάμου, αντιπροσωπεία Μελών του Ροταριανού Ομίλου Σάμου, παρέδωσε 17 Αντιπυρικές Στολές για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Εθελοντών Πυροσβεστών.

Μέγας χορηγός της Δωρεάς ο Σάμιος Ροταριανός Αργύρης Μανέτας ο οποίος είναι και Αντιπρόσωπος του Ροταριανού Ομίλου Σάμου δια το Ντουμπάι.

Ο Ροταριανός Όμιλος Σάμου από της ιδρύσεως του, είναι αρωγός των Σωμάτων Ασφαλείας, ιδιαιτέρως των Ηρώων Εθελοντών Πυροσβεστών και θα συνεχίσει ακάθεκτος να προσφέρει την βοήθεια του όπου και όποτε αυτό χρειαστεί.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι προσφάτως ο Ροταριανός Όμιλος Σάμου, προσέφερε οικονομική ενίσχυση για την αγορά ενός Περιπολικού Σκάφους και υπερσύγχρονων θερμικών και νυκτερινής λήψεως καμερών, για την επιτήρηση των συνόρων του Έβρου, τα οποία ήδη παραδόθηκαν από τον Διοικητή της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Θεόδωρο Πανάγο, στην Ελληνική Αστινομία.

Ακολουθεί σύντομο ιστορικό σημείωμα του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πυθαγορείου.

Το 1989 μέσα από τον οικολογικό σύλλογο Πυθαγορείου Σάμου που λάμβανε μέρος σε κατασβέσεις πυρκαγιών με πενιχρά τεχνικά μέσα (τσάπες, φτυάρια, κ.λ.π) «ξεπετάχτηκε» ο πυρήνας του σημερινού εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου Πυθαγορείου.

Το 1990 μέσα από την εμπειρία και τις επαφές μας με επαγγελματικές και εθελοντικές υπηρεσίες του εξωτερικού (Γερμανία- Ολλανδία), προβήκαμε στην αγορά του πρώτου εθελοντικού πυροσβεστικού οχήματος του κλιμακίου μας, το οποίο ήταν και το πρώτο στην Ελλάδα. Αρχικά πραγματοποιήθηκαν συνεχείς εκπαιδεύσεις από επαγγελματίες πυροσβέστες του εξωτερικού και η αντιπροσωπεία μας μετέβη στη Φλωρεντία της Ιταλίας όπου ήρθε σε επαφή με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση για επιχειρήσεις αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς με μικρά αυτοκίνητα 4×4. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία ταξίδεψε στo Passau της Βαυαρίας, όπου διέμεινε σε πυροσβεστικό σταθμό, λαμβάνοντας μέρος σε πραγματικό συμβάν και εκεί εκπαιδεύτηκε πάνω στην αντιμετώπιση αστικής πυρκαγιάς. Με αυτές τις επισκέψεις το κλιμάκιο αποκόμισε γνώσεις, όχι μόνο αντιμετώπισης επικινδύνων καταστάσεων αλλά οργάνωσης και σωστής λειτουργίας.

Αναγνωρίζοντας το πάθος και τη θέληση μας για προσφορά η Πυροσβεστική Υπηρεσία στάθηκε δίπλα μας και συνέχισε έναν πολύ μεγάλο κύκλο εκπαιδεύσεων, πάνω σε θέματα δασικής και αστικής πυρκαγιάς, διάσωσης, πρώτων βοηθειών, αντιμετώπιση πλημμυρών κ.λ.π.

Το 1994 ολοκληρώθηκε το πρώτο σχολείο εκπαίδευσης εθελοντών πυροσβεστών, όπου μετά από εξέταση, τα μέλη μας πιστοποιήθηκαν με τις κάρτες του εθελοντή πυροσβέστη. Ιδιαίτερη τιμή για εμάς αποτέλεσε το γεγονός το ότι ο τότε εκπαιδευτής μας, διατέλεσε ως αντιστράτηγος συντονισμού του πυροσβεστικού σώματος, κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος. Στο πλάι μας στάθηκε και η πολεμική αεροπορία, βοηθώντας μας να πραγματοποιήσουμε εκπαίδευση με την επίλεκτη αερομεταφερόμενη μονάδα της Κ.ΟΜ.Α.Κ (Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) πάνω σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών όπως, σεισμό, κατάρρευση κτηρίων, απεγκλωβισμό τραυματιών κ.λ.π.

Τα μέλη του εθελοντικού μας κλιμακίου, με την αμέριστη όρεξη τους για προσφορά και γνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του Πυθαγορείου αλλά και της ευρύτερη περιοχής καθώς πρόκειται για ένα τουριστικό παραθαλάσσιο μέρος, με ένα πολυσύχναστο λιμάνι και πύλη εισόδου για τη χώρα, προχωρά στη μετατροπή καϊκιού σε πυροσβεστικό πλωτό μέσο, τοποθετώντας αντλίες στο εσωτερικό του, με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού μας από την πυροσβεστική υπηρεσία και για την μετέπειτα συνδρομή μας σε περιπτώσεις αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων, πυρκαγιάς σε πλεούμενο κ.λ.π.

Το έτος 2001 οι περαιτέρω ανησυχίες μας όσον αφορά την κοινωνία και το περιβάλλον, μας ώθησαν στην ίδρυση του Σ.Ε.Π.Π (Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών Πυθαγορείου). Στον Σ.Ε.Π.Π μετέχουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες σε γενικότερα θέματα περιβάλλοντος. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να δραστηριοποιηθούμε σε δρώμενα αναδάσωσης – σποράς, ενημέρωσης των πολιτών, πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών σε οικιακούς και εργασιακούς χώρους, εκπαιδεύσεις νέων εθελοντών, συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας προς ευπαθείς ομάδες πολιτών σε όλο τον κόσμο και τη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού.

Το έτος 2002 γίναμε μέλη της Γ.Γ.Π.Π ( Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας) και παρέχουμε βοήθεια, σε περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών.

Σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας μας το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Πυθαγορείου, επιχείρησε σε πάνω από 1.000 δασικές πυρκαγιές, 35 αστικές πυρκαγιές, 22 απαντλήσεις υδάτων, 6 μεταφορές νεφροπαθών, 22 τροχαία ατυχήματα καθώς και μία μετάβαση στο νησί της Χίου, στη μεγάλη πυρκαγιά του 2012 όπου επιχειρούσαμε για τέσσερις ημέρες για τη κατάσβεση της, ανιδιοτελώς, ασταμάτητα και με περίσσιο θάρρος απέναντι σε οποιαδήποτε συνθήκη μας ζητήθηκε.

Comments

comments

Σαμιακά

Πανυγειονομική Κινητοποίηση την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Published

on

By

 

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση στις 22-4-2021 στην στάση εργασίας 12:00-15:00μμ και συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας και επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

  • Να ενισχυθεί τώρα το Νοσοκομείο μας , τα Κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και με επείγουσες διαδικασίες. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας.
  • Να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες .
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Να ανασταλεί η μη χορήγηση κανονικών αδειών στους υγειονομικούς.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ανάσταση στις 9 το βράδυ αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Published

on

By

Ανάσταση στις 9 το βράδυ, στο προαύλιο των ιερών ναών, προβλέπει η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη. 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, κατά την πραγματοποιηθείσα μέσω τηλεδιασκέψεως συνεδρίασή Της, της Τρίτης 20ής Απριλίου 2021, ενημερώθηκε για όλες τις ενέργειες του Μακαριωτάτου Προέδρου Αυτής, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, οι οποίες έγιναν Συνοδική εντολή και εξουσιοδοτήσει κατά το διάστημα από την τελευταία συνεδρίαση μέχρι και σήμερα, κυρίως ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την Μεγάλη Εβδομάδα και την Πασχάλια περίοδο.

Κατ’ αρχάς, εξέφρασε την χαρά για το γεγονός ότι όλοι οι Ιεροί Ναοί θα παραμένουν ανοικτοί για τους πιστούς σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες, σύμφωνα με όσα ζήτησε από την Ελληνική Πολιτεία.

Ως προς το ζήτημα του ωραρίου των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος, η Ιερά Σύνοδος, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, απεφάσισε την χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα, στις 6.30 μ.μ. τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ.

Ως προς την Ακολουθία της Αναστάσεως, η Ιερά Σύνοδος έλαβε σοβαρά υπ’ όψη τους ισχύοντες περιορισμούς της κυκλοφορίας και επιθυμώντας την καλύτερη ποιμαντική εξυπηρέτηση των πιστών, οι οποίοι δεν πρέπει επ’ ουδενί να στερηθούν την συμμετοχή στην χαρά της Αναστάσεως, απεφάσισε ομόφωνα κάνοντας χρήση της Οικονομίας της Εκκλησίας, όπως φανερώνεται στην πλούσια παράδοσή Της, την προσαρμογή της ώρας τελετής της Αναστάσεως στις 9.00 μ.μ. του Μεγάλου Σαββάτου.

Η Τελετή θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο των Ιερών Ναών, σύμφωνα με την παράδοση, και θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία εντός του Ιερού Ναού.
Με Εγκύκλιό Της προς τις Ιερές Μητροπόλεις, την οποία θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες, η Ιερά Σύνοδος θα συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα και το Τυπικό που θα ακολουθηθεί.

Για την ενιαία έκφραση της θέσεως της Εκκλησίας, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απεφάσισε να εμφανίζεται στα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως μόνον ο Εκπρόσωπος Τύπου Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Επιπλέον, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, λαβούσα υπ’ όψη την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου επί του σχεδίου νόμου υπό τον τίτλο «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ», απεφάσισε να εκφράσει τις ευχαριστίες Της προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως για το υποβληθέν σχέδιο νόμου, το οποίο κατ’ αρχήν συμμερίζεται την αγωνία και το ενδιαφέρον της Ιεράς Συνόδου για την αναβάθμιση της Δευτεροβαθμίου Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, ως και για την ίδρυση μεταλυκειακών δομών μαθητείας υποψηφίων Κληρικών. Περαιτέρω, απεφάσισε την παραπομπή αυτού στην μέλλουσα να συγκληθεί Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας προς ενημέρωση και επεξεργασία.

Ως προς τις εκφρασθείσες δημοσίως, αποκλίνουσες θεολογικά, απόψεις κληρικού τινος η Ιερά Σύνοδος επελήφθη καθηκόντως ήδη και κατά την προηγουμένη και κατά την σημερινή Συνεδρία Αυτής.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Μεγάλη Δωρεά κρεάτων και κρασιού σε 315 Οικογένειες από τον Ροταριανό Όμιλο Σάμου

Published

on

By

Την Τρίτη 20/4/2021 στο Διαδημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Σάμου, από τον Ροταριανό Όμιλο Σάμου, πραγματοποιήθηκε μεγάλη Δωρεά κρεάτων (700kg) και κρασιού (400 φιάλες) σε 315 Οικογένειες Σαμίων απόρων.

Κατά την παράδοση των προϊόντων, τον Ροταριανό Όμιλο εκπροσώπησαν οι Αξιωματούχοι, Νικόλαος Βακάκης (Πρόεδρος), Δημήτριος Κυριαζής (πρώην Πρόεδρος) και Ευγένιος Χαρδαβέλλας (Ιδρυτικός Πρόεδρος), οι οποίοι ευχήθηκαν σε όλους ολόψυχα, οι Άγιες ημέρες του Πάσχα να είναι γεμάτες υγεία και Αγάπη μεταξύ των Ανθρώπων και η Ανάσταση του Κυρίου μας να σημάνει όπως πάντοτε την νίκη της ζωής έναντι της φθοράς και του θανάτου.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Σαμιακά6 ώρες ago

Πανυγειονομική Κινητοποίηση την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Σαμιακά10 ώρες ago

Ανάσταση στις 9 το βράδυ αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Περιφερειακά11 ώρες ago

Μουτζούρης: «Ορισμένοι δεν μαθαίνουν από λάθη και επιμένουν σε πολιτικές που κατέστρεψαν τα νησιά»

COVID-1911 ώρες ago

Κορωνοϊός-Κανένα κρούσμα στη Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά12 ώρες ago

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Ικαρία

Περιφερειακά15 ώρες ago

Αποτελέσματα του προγράμματος «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

Πολιτικά15 ώρες ago

Απάντηση Μηταράκη στην εξώδικη διαμαρτυρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Περιφερειακά17 ώρες ago

Στη Δικαιοσύνη στέλνει τον Μηταράκη ο Κώστας Μουτζούρης

Πολιτιστικά17 ώρες ago

«Απόπλους» – Τεύχος αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Σαμιακά18 ώρες ago

Μεγάλη Δωρεά κρεάτων και κρασιού σε 315 Οικογένειες από τον Ροταριανό Όμιλο Σάμου

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Skyserv: Οι νέες κενές θέσεις εργασίας στον αερολιμένα της Σάμου

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά3 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή