15 C
Σάμος
01/12/2022
Δήμος

Παρέμβαση για τις υψηλές τιμές κολοβακτηριδίων στο πόσιμο νερό

Παρέμβαση για τις υψηλές τιμές κολοβακτηριδίων στο πόσιμο νερό στις περιοχές Πυθαγορείου, Χώρας, Μυτιληνιών και πόλης Σάμου, Κοκκαρίου, Αγίου Κωνσταντίνου μετά από δειγματοληψία του τμήματος υγιεινής της περιφερειακής ενότητας Σάμου, έκανε Την Παρασκευή 25-1-2019, με επιστολή του στο δήμαρχο Σάμου,  ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Σάμου με την Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Τζίχας.

Ολόκληρη η επιστολή με την οποία ζητούνται άμεσα μέτρα έχει ως εξής:

 

«Προς τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΟΥ

κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως πληροφορηθήκαμε από έγγραφα του Τμήματος Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου (Α.Π 1602/ 3-1-2019) προς το δήμο Σάμου , σε ελέγχους πόσιμου νερού στις περιοχές Πυθαγορείου , Χώρας, Μυτιληνιών και πόλης Σάμου, Κοκκαρίου, Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου, ανιχνεύτηκαν ΚΟΛΟΒΑΚΤΙΡΙΟΕΙΔΗ σε μη επιτρεπτά όρια και η υπηρεσία υπενθυμίζει την ανάγκη άμεσων μέτρων , όπως έλεγχο δικτύου και πηγών υδροληψίας, συστηματική χλωρίωση, και πινακίδες με την ένδειξη «ακατάλληλο νερό προς πόση».

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση σε δυο βρύσες απ’ όπου πάρθηκαν δείγματα . Αυτές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Χώρας.

Δυστυχώς δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο , αντίθετα στελέχη της παράταξής σας επιχειρούν να υποβαθμίσουν το θέμα , μιλώντας για αμφισβητήσιμα στοιχεία. Όμως ακόμη κι’ έτσι να ήταν έπρεπε ο δήμος να πάρει τα προληπτικά μέτρα και να προχωρήσει στους ελέγχους άμεσα, ώστε να εξαλειφθεί κάθε πιθανός κίνδυνος για τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών.

Σε κάθε περίπτωση , έστω και τώρα, ζητάμε να παρθούν τα μέτρα που υποδεικνύει η υπηρεσία, να γίνουν επαναληπτικές αναλύσεις και να δοθεί σαφής εικόνα για την κατάσταση στους κατοίκους.

Παράλληλα ζητάμε (έπρεπε ήδη να έχει γίνει), μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, να μοιρασθεί με δαπάνη του δήμου επαρκής ποσότητα εμφιαλωμένου νερού στους δημότες(ιδιαίτερα στα παιδιά των σχολείων) για τις ανάγκες τους.

Περιμένουμε τις ενέργειές σας και την σχετική ενημέρωσή μας γι’ αυτές.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Σάμου

Κώστας Τζίχας

δημοτικός σύμβουλος»

Related posts

Ο Γ. Στάντζος υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν

admin

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας Δήμων Σάμου με το Πολωνικό – Ελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαρσοβίας

admin

Προβολή ντοκιμαντέρ: “Το ταξίδι του σύμπαντος”

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Συγκροτήθηκε 5μελης επιτροπή για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

admin

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου παραχωρεί χώρο του ΜΝΝΤΑ για να στεγαστεί η υπό δημιουργία εκπαιδευτική δομή στη Ξυλοναυπηγική Τέχνη

admin

Την Παρασκευή το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας στο στάδιο Καρλοβάσου

admin

25 Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Ταξιδίου – World Travel Show “TT Warsaw 2022”

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα