Connect with us

Δήμος

Παρέμβαση για τις υψηλές τιμές κολοβακτηριδίων στο πόσιμο νερό

Published

on

Παρέμβαση για τις υψηλές τιμές κολοβακτηριδίων στο πόσιμο νερό στις περιοχές Πυθαγορείου, Χώρας, Μυτιληνιών και πόλης Σάμου, Κοκκαρίου, Αγίου Κωνσταντίνου μετά από δειγματοληψία του τμήματος υγιεινής της περιφερειακής ενότητας Σάμου, έκανε Την Παρασκευή 25-1-2019, με επιστολή του στο δήμαρχο Σάμου,  ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Σάμου με την Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Τζίχας.

Ολόκληρη η επιστολή με την οποία ζητούνται άμεσα μέτρα έχει ως εξής:

 

«Προς τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΟΥ

κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως πληροφορηθήκαμε από έγγραφα του Τμήματος Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου (Α.Π 1602/ 3-1-2019) προς το δήμο Σάμου , σε ελέγχους πόσιμου νερού στις περιοχές Πυθαγορείου , Χώρας, Μυτιληνιών και πόλης Σάμου, Κοκκαρίου, Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου, ανιχνεύτηκαν ΚΟΛΟΒΑΚΤΙΡΙΟΕΙΔΗ σε μη επιτρεπτά όρια και η υπηρεσία υπενθυμίζει την ανάγκη άμεσων μέτρων , όπως έλεγχο δικτύου και πηγών υδροληψίας, συστηματική χλωρίωση, και πινακίδες με την ένδειξη «ακατάλληλο νερό προς πόση».

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση σε δυο βρύσες απ’ όπου πάρθηκαν δείγματα . Αυτές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Χώρας.

Δυστυχώς δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο , αντίθετα στελέχη της παράταξής σας επιχειρούν να υποβαθμίσουν το θέμα , μιλώντας για αμφισβητήσιμα στοιχεία. Όμως ακόμη κι’ έτσι να ήταν έπρεπε ο δήμος να πάρει τα προληπτικά μέτρα και να προχωρήσει στους ελέγχους άμεσα, ώστε να εξαλειφθεί κάθε πιθανός κίνδυνος για τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών.

Σε κάθε περίπτωση , έστω και τώρα, ζητάμε να παρθούν τα μέτρα που υποδεικνύει η υπηρεσία, να γίνουν επαναληπτικές αναλύσεις και να δοθεί σαφής εικόνα για την κατάσταση στους κατοίκους.

Παράλληλα ζητάμε (έπρεπε ήδη να έχει γίνει), μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, να μοιρασθεί με δαπάνη του δήμου επαρκής ποσότητα εμφιαλωμένου νερού στους δημότες(ιδιαίτερα στα παιδιά των σχολείων) για τις ανάγκες τους.

Περιμένουμε τις ενέργειές σας και την σχετική ενημέρωσή μας γι’ αυτές.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Σάμου

Κώστας Τζίχας

δημοτικός σύμβουλος»

Comments

comments

Δήμος

Στη Σάμο τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ “My Greek Odyssey”

Published

on

By

Ο Δήμος Σάμου και ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού, στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων για την τουριστική προβολή και προώθηση του τόπου, υποδέχονται από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, την αποστολή του ντοκιμαντέρ “My Greek Odyssey” που θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο τον Ιούλιο και αφορά την μονοθεματική παρουσίαση του νησιού σε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα που θα γίνει για αυτό.
Το πρόγραμμα των δημοσιογράφων κατά την παραμονή στο νησί περιλαμβάνει την επίσκεψη στο Πυθαγόρειο, στο Κοκκάρι στο Ηραίο, στο Καρλόβασι, στην Πόλη της Σάμου, στο Ευπαλίνειο Όρυγμα και στο Ναό της Ήρας καθώς και πολλές επισκέψεις σε χωριά και παραλίες. Σκοπός της επίσκεψης του συνεργείου είναι η περιήγηση στο νησί, η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, η ενημέρωση από τους αρμοδίους για τις τουριστικές προοπτικές καθώς και η επαφή με τους τοπικούς παραγωγούς.
Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ θα συλλέξει πληροφορίες για την δημιουργία ενός οδοιπορικού που θα παρουσιάζει όλες τις πτυχές του νησιού, θα αναδεικνύει την ποικιλία των τουριστικών επιλογών και θα αναδεικνύει την περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Να αναφέρουμε πως το ντοκιμαντέρ που θα γυριστεί στη Σάμο αφορά στην ωριαία προβολή του νησιού και θα προβληθεί στην Αυστραλία και σε παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα. Σκοπός του είναι να καταγράψει την παράδοση, την ιστορία, την γαστρονομία και τον τρόπο ζωής στη Σάμο για να εμπνεύσει τους τηλεθεατές – εντός και εκτός Ελλάδας – να την ανακαλύψουν και την επισκεφτούν!

Για την υλοποίηση της δράσης αυτής ο δήμος Σάμου ευχαριστεί θερμά την Aegean Airlines που παρέχει δωρεάν τα εισιτήρια της αποστολής, την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου και το Ξενοδοχείο Aegeon στο Καρλόβασι που προσφέρει την διαμονή και την επιχείρηση «SAMOS AUTO CENTER / Γιάννης Μανώλαρος» που διαθέτει το αυτοκίνητο για την περιήγηση του συνεργείου στο νησί.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Παρουσίαση δράσεων Πολιτικής Προστασίας δήμου Σάμου

Published

on

By

Τις δράσεις του για το 2018 θα παρουσιάσει το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σάμου τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ, στην αίθουσα του δημαρχιακού Μεγάρου.

Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση θα διανεμηθούν υλικά πυρόσβεσης στις εθελοντικές ομάδες του νησιού.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Μαυρατζώτης προς Σίμο: Άντε και το 2024 ευρωβουλευτής!

Published

on

By

Ακόμη μία υποψηφιότητα για τον Δήμο Σάμου γνωστοποιήθηκε σήμερα από τον επικεφαλής του συνδυασμού “Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών”, και δημοτικό σύμβουλο, Αντώνη Σίμο. O ίδιος εξήγησε στο Ράδιο Αρμονία ότι ο κύκλος της ΑΚΙΣ κλείνει στο τέλος αυτής της δημοτικής περιόδου υποστηριζοντας ότι θα υπάρξει άλλη ονομασία στο νέο σχήμα.

Αργότερα το απόγευμα με ανάρτηση του στο Facebook, ο δημοτικός Σύμβουλος Σάμου, Ελισσαίος Μαυρατζώτης, με αφορμή σημείο της διακήρυξης της υποψηφιότητας του κ. Σίμου, το χαρακτήρισε ως “κωλοτούμπα της χρονιάς που ξεπέρασε ακόμα και τον Πανό Καμμένο”.

Δείτε τι έγραψε ο δημοτικός Σύμβουλος.

“Η κωλοτούμπα της χρονιάς που ξεπέρασε ακόμα και τον Καμμένο από τον Αντώνη Σίμο. Στη διακήρυξη της υποψηφιότητας του σήμερα έγραψε:
‘’4ον Να συνεχίσουμε το έργο της εξωστρέφειας, που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία η νυν δημοτική αρχή, για να αναδείξουμε το προικισμένο νησί μας ως τον τέλειο τουριστικό προορισμό μέσω του πολιτισμού, του αθλητισμού και άλλων συναφών δράσεων. ‘’
Άντε και το 2024 ευρωβουλευτής !!!!!”.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017