Connect with us

Δήμος

Παραβίαση δεξαμενής νερού -Υπεβλήθη σχετική μήνυση

Published

on

Μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε από τις Υπηρεσίες του Δήμου σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης του οικισμού «Νησί»,  διαπιστώθηκε παραβίαση της μικρής δεξαμενής νερού που βρίσκεται πλησίον του ΚΥΤ της πόλεως Σάμου. Κατά την αυτοψία βρέθηκε μέσα στη δεξαμενή μια κουβέρτα γεγονός που προκάλεσε τη διακοπή ύδρευσης στο δίκτυο και αποτελεί περιστατικό δολιοφθοράς.

Από πλευράς του Δήμου, έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας (καθαρισμός, χλωρίωση και λήψη δείγματος) και υπεβλήθη σχετική μήνυση.

«Οφείλουμε να επισημάνουμε την άμεση επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία επιλήφθηκε του θέματος και από ενημέρωσή μας κινούνται οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος Ανατολικής Σάμου.

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Δήμος Δυτικής Σάμου: 21 κοντέινερς για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπαθών

Published

on

By

Από την μέρα του καταστροφικού σεισμού έως και σήμερα, ένα μήνα μετά , ο Δήμος Δυτικής Σάμου έχει παραλάβει 21 κοντέινερς για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπαθών.

“Οι 18 οικίσκοι που διατέθηκαν από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχουν τοποθετηθεί στα κατά τόπους χωριά, για την προσωρινή στέγαση των κατοίκων αυτών και δύο εξ αυτών μαζί με άλλα δύο που προσφέρθηκαν δωρεάν από τον Δήμο Μυτιλήνης , έχουν τοποθετηθεί για χρήση ως σχολικές αίθουσες.

Η περιφέρεια Σάμου έχει παραχωρήσει έναν οικίσκο , ο οποίος χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος υλικών.

Τονίζουμε ότι τα παραπάνω έχουν ηλεκτροδοτηθεί, υδροδοτηθεί και συνδεθεί σχεδόν όλα με το αποχετευτικό δίκτυο.

Ως δήμος , προχωράμε στην αγορά επιπλέον 4 οικίσκων μιας και τα διαθέσιμα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών μας” αναφέρει ο δήμος Δυτικής Σάμου.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Οι παρεμβάσεις της ΛΑ.Σ Δυτικής Σάμου στο δημοτικό συμβούλιο της 27ης Νοέμβρη 2020

Published

on

By

1.Επίσημη ενημέρωση για τις ζημιές από το σεισμό στο δήμο Δυτικής Σάμου ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση με σειρά ερωτημάτων που κατέθεσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, κατά τον Ά θμιο έλεγχο υποβλήθηκαν κρίθηκαν 874 κτίρια κίτρινα, 453 κατοικήσιμα, 91 επικίνδυνα / ετοιμόρροπα. Κατά τον Β΄θμιο έλεγχο ως τις 24/11 σε 677 ελέγχους, 247 κτίρια κρίθηκαν πράσινα, 384 κίτρινα και 46 κόκκινα. Έχουν δοθεί 17 κοντέινερ – σπίτια στο δήμο μας, σε ξενοδοχεία διαμένουν 120 άτομα και σε κοντέινερ 4. Απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των συμπολιτών μας που μένει προσωρινά σε φίλους και συγγενείς, εξοχικά ή στο ενοίκιο. Σε σχέση με τα σχολεία γίνονται προσπάθειες για προσωρινή λύση σε όσα είχαν ζημιές με κοντέινερ και μεταστεγάσεις ως την επισκευή των κτιρίων.

Από την ενημέρωση φάνηκε για άλλη μια φορά το μέγεθος της ζημιάς. Κυρίως, όμως, φάνηκε η τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης η οποία ένα μήνα μετά δεν έχει εκδόσει την απόφαση με την οποία θα προχωρήσουν οι αποζημιώσεις αλλά και τα υπόλοιπα μέτρα που εξήγγειλε.

Φάνηκαν επίσης οι τεράστιες ελλείψεις στη στελέχωση και του δήμου αλλά και του υπουργείου αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις λόγω του μικρού αριθμού των συνεργείων οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι δε θα έχουν ολοκληρωθεί ως τα Χριστούγεννα.

Η ΛΑ.Σ. Δυτικής Σάμου κατέθεσε ψήφισμα που περιείχε διεκδικητικό πλαίσιο με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και του δήμου το οποίο μετά από συζήτηση έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το δημοτικό συμβούλιο. Αναμένεται η δημοσίευσή του.

Η ΛΑ.Σ. όπως και από την πρώτη στιγμή θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής μας ώστε με κοινό αγώνα να διεκδικήσουμε αιτήματα που να ικανοποιούν όχι μόνο τις άμεσες αποζημιώσεις στο 100% από το κράτος για το σεισμό αλλά και μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, των ανέργων και των επαγγελματιών που πλήττονται εκτός από το σεισμό και από την οικονομική κρίση και τις συνέπειες της πανδημίας.

 

2.Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου ήταν άλλο ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο. Η Λαϊκή Συσπείρωση το καταψήφισε καταγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο την ολοένα και μεγαλύτερη περιστολή της κρατικής χρηματοδότησης που καταλήγει σε επίπεδο δήμου να δίνει ψίχουλα που δε φτάνουν ούτε για στοιχειώδη συντήρηση υποδομών.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι ανάγκη να έχει χαρακτήρα σχεδιασμού έργων και παρεμβάσεων με βάση τις ανάγκες της περιοχής μας. Έργα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, αντιπυρικα, μια σειρά τεχνικά έργα που είναι αναγκαία και για τη διασφάλιση της υγείας των δημοτών όπως σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, σύγχρονες δημοτικές οδούς, βελτίωση και ανέγερση νέων υποδομών άθλησης και πολιτισμού  κ.α.

Από αυτή τη σκοπιά οφείλει η δημοτική αρχή να βλέπει το ζήτημα κι όχι να προσπαθεί να μοιράσει τα ψίχουλα του υπουργείου στους κωδικούς. Αυτό, όμως, προϋποθέτει πέρα από διαχείριση, διεκδίκηση και δράση, λογική που είναι πέρα και έξω από τη δημοτική αρχή.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Αθανάσιος Γκάνας, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Η μεγαλύτερη μετατόπιση εδάφους στη Σάμο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Χαρδαλιάς για Σάμο: Χωρίς SMS στις μετακινήσεις

Δήμος4 εβδομάδες ago

Υποβολή αιτήσεων για τη οικονομική ενίσχυση πολιτών που έχουν πληγεί από τον σεισμό

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Κατά 18-25 εκατοστά ανυψώθηκε η Σάμος μετά τον σεισμό

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Υπό ελέγχο η φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου – Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Σάμο

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ενημέρωση για δωρεές στους σεισμοπλήκτους Δήμους της Σάμου

Δήμος4 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατ. Σάμου: Απομάκρυνση πολιτών απο περιοχές της πόλης της Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Υπό έλεγχο η φωτιά στον υπαίθριο καταυλισμό γύρω από το hotspot Σάμου

Περιφερειακά4 εβδομάδες ago

Μουτζούρης από την Σάμο μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ: «Απομακρύνετε από τα νησιά τους μετανάστες»

Περιφερειακά3 εβδομάδες ago

Έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου η διακοπή μαθημάτων στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή