Connect with us

Σαμιακά

Παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης σε 122 παραλίες των νησιών μας

Published

on

Σε 122 παραλίες των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου υλοποιείται πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης από τη Δ/νση Υδάτων Β. Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου καθ’ όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, δηλαδή από το Μάιο έως τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, στο Δίκτυο Παρακολουθούμενων Ακτών εντάσσονται 33 παραλίες της Λέσβου, 14 παραλίες της Λήμνου, 34 παραλίες της Χίου, 27 παραλίες της Σάμου και 14 παραλίες της Ικαρίας.

Στόχος της παρακολούθησης είναι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας των λουομένων. Στις παρακολουθούμενες ακτές διενεργούνται αφενός δειγματοληψίες και αναλύσεις για την παρακολούθηση της μικροβιολογικής ποιότητας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2006/7/EΚ και της εθνικής νομοθεσίας και αφετέρου οπτικές παρατηρήσεις για την εκτίμηση της φυσικοχημικής ποιότητας των υδάτων κολύμβησης.

Μάλιστα για την ενημέρωση του κοινού, η Δ/νση Υδάτων Β.Α. προχώρησε στην τοποθέτηση 122 πινακίδων ενημέρωσης κοινού στις ανωτέρω ακτές, που εντάσσονται στο Δίκτυο Παρακολούθησης. Στις πινακίδες ενημέρωσης κοινού περιλαμβάνεται γενική περιγραφή ακτής (σύντομες πληροφορίες για τη γεωγραφική θέση και τα φυσικά χαρακτηριστικά της ακτής καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες υποδομές), περιγραφή των δυνητικών πηγών ρύπανσης – εφόσον υπάρχουν – και αξιολόγηση της δυνατότητας επίδρασής τους στην ποιότητα των υδάτων. Παράλληλα, υπάρχει φωτογραφικό υλικό, χάρτης, στοιχεία επικοινωνίας αρμόδιων υπηρεσιών και πηγές περαιτέρω ενημέρωσης.

Στην πινακίδες ενημέρωσης του κοινού αναρτάται επίσης ο χαρακτηρισμός της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης, όπως αυτός δημοσιοποιείται ετησίως από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, προ της έναρξης της εκάστοτε κολυμβητικής περιόδου, με βάση τα αποτελέσματα των μετρήσεων των τεσσάρων τελευταίων ετών.

Στην τοποθέτηση των ενημερωτικών πινακίδων συνέδραμαν οι φορείς διαχείρισης των ακτών, δηλαδή οι Δήμοι Λέσβου, Λήμνου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας.

Η χρηματοδότηση των ανωτέρω δράσεων γίνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βορείου Αιγαίου 2014-2020».

 

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Attica Group: Ακτοπλοϊκή σύνδεση από Θεσσαλονίκη με τα νησιά Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδες

Published

on

By

H Attica Group ανακοινώνει την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Κυκλάδων από τον Μάρτιο του 2021, με τη δρομολόγηση του πλοίου Blue Star Myconos σε συνέχεια υπογραφής σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Το πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου 2021, με ενδιάμεσες προσεγγίσεις στα νησιά Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Φούρνοι, Ικαρία, Μύκονος, Σύρος και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

H δρομολόγηση του Blue Star Myconos ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του επιβατικού κοινού και των μεταφορικών εταιρειών, συνδέοντας απευθείας τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες. Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με τα δρομολόγια από τον λιμένα Καβάλας, η Attica Group θα εξυπηρετεί πλέον από δύο λιμάνια τη Βόρεια Ελλάδα, προσφέροντας εναλλακτικές λύσεις σε επιβάτες και εμπορεύματα.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK, με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε τέσσερις χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Τρεις ειδικότητες γιατρών στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου Ικαρίας

Published

on

By

Με τρείς επικουρικούς γιατρούς ενισχύετε το Κέντρο Υγείας Ευδήλου Ικαρίας και αφορά στις ειδικότητες: Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας, Καρδιολογίας και Ακτινολόγου
Πληροφορίες για εξετάσεις και ραντεβού στα τηλέφωνα: 2275033030, 2275032922, 2275031228.

Πηγή: ertnews.gr

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-197 ημέρες ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος4 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-191 εβδομάδα ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Μηταράκης: Κλείνει οριστικά στο επόμενο τρίμηνο το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Δημοφιλή