Connect with us

Δήμος

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

 Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου κατέληξε ομόφωνα σε Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των υγειονομικών, με την ευκαιρία της 24ωρης απεργίας τους για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, υιοθετώντας τα αιτήματά τους και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του.

-Παρέμβαση με πρόταση ψηφίσματος έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συζήτηση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με το οποίο καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση στις συγκοινωνίες και την απομόνωση του νησιού μας επισημαίνοντας ότι, «επιβάλλεται η εξασφάλιση σύγχρονων, ασφαλών, γρήγορων και φθηνών συγκοινωνιών ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών κι όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων της ακτοπλοΐας». Στα αιτήματα του ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης υπογραμμίζονται:
Καθημερινή σύνδεση από και προς τον Πειραιά και τα νησιά του νομού μας καθώς και τακτική σύνδεση με τη Βόρειο Ελλάδα όλο το χρόνο.
Προσέγγιση και στα δύο λιμάνια της Σάμου
Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για επιβάτες και πλήρωμα.
Μείωση των εισιτηρίων κατά 50%
Διατήρηση και διεύρυνση των εκπτώσεων των εισιτηρίων στις ευπαθείς ομάδες (συνταξιούχους, ανέργους, πολυτέκνους κ.α.)
Δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές , στρατιώτες, ΑΜΕΑ
Δουλειά με δικαιώματα και ασφάλεια για τους ναυτεργάτες.

-Δεκτή έκανε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου την πρόταση που είχε απευθύνει με επιστολή της η Λαϊκή Συσπείρωση, να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου και εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με θέμα την αποκατάσταση λειτουργίας του Βιολογικού καθαρισμού πόλης Σάμου. Η σύσκεψη θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες.
Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων, έγινε απόπειρα ενημέρωσης, η οποία τελικά διακόπηκε, σχετικά με την αποκατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού του βιολογικού μέχρι το αντλιοστάσιο στο Καλάμι, μήκους 3300 μέτρων.
Συγκεκριμένα, τέθηκε σε αμφισβήτηση παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε ζητήσει την ένταξη του έργου αποκατάστασης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», με συγκεκριμένη τεχνική ενίσχυσης του υπάρχοντος αγωγού. Έργο το οποίο θα είχε βραχύ χρόνο αποπεράτωσης, χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση και όχληση της πόλης.
Στη διακοπείσα σύσκεψη προτάθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, να επανεξεταστεί η απόφαση του Δ.Σ, με την ανάθεση σε επιτροπή καθηγητών του ΕΜΠ, πραγματογνωμοσύνης σχετικά με την κατάσταση του αγωγού και γενικότερα του έργου και του τι πρέπει να γίνει.

-Αποτελέσματα είχε η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την προστασία και την υγιεινή των εργαζομένων του δήμου και ειδικότερα των εργατών καθαριότητας. Όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος κ. Διονυσίου, απαντώντας στην ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο δήμος προχωρά στην κατασκευή νέου αμαξοστασίου στα πρώην δημοτικά σφαγεία στη Βλαμαρή όπου προβλέπονται από τη μελέτη όλοι οι χώροι αποδυτηρίων και ενδιαίτησης του προσωπικού. Ωστόσο όπως επισημάνθηκε από την παράταξή μας θα μπορούσε προσωρινά να λυθεί το πρόβλημα των αποδυτηρίων με την εγκατάσταση προκατασκευασμένοθυ7 οικίσκου (κοντέϊνερ)
Επίσης, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, συμφωνήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου η χορήγηση των εμβολίων που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι και στάλθηκαν από το δήμο οι καταστάσεις προσωπικού για να προγραμματιστεί η διαδικασία εμβολιασμού..
Ακόμη έγινε σύμβαση με Τεχνικό Ασφαλείας, ενώ άκαρπη ήταν η πρόσκληση για σύμβαση με γιατρό εργασίας, αφού δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

-Ερώτηση για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο δήμο σχετικά με την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, που είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση. Με την ερώτηση επισήμανε τις διαχρονικές ευθύνες των δημοτικών αρχών που προσπαθούν με ευκαιριακές παρεμβάσεις να σκεπάσουν το πρόβλημα, όσο και όλων των κυβερνήσεων που μετέφεραν την αρμοδιότητα στους δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και αρνούνται να χρηματοδοτήσουν τη συγκεκριμένη σοβαρή δραστηριότητα.
Από τη μια είναι η απανθρωπιά με την οποία αντιμετωπίζονται τα αδέσποτα ζώα και από την άλλη οι κίνδυνοι που υπάρχουν από την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού τους , υπογράμμισε η Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζοντας ότι πληθαίνουν καθημερινά οι διαμαρτυρίες δημοτών για την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται.

Comments

comments

Δήμος

Το πρόγραμμα λειτουργίας του γραφείου της ΔΑΕΦΚ στο δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Γίνεται γνωστό ότι το γραφείο της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) για τις προσεχείς εβδομάδες θα λειτουργήσει στο δήμο Ανατολικής Σάμου, ως εξής:

Δευτέρα 19-04, Τρίτη 20-04 και Τετάρτη 21-04-2021,

Μ. Δευτέρα 26-04-2021 και Μ. Τρίτη 27-04-2021

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 22733 50451 και το email της υπηρεσίας : daefk@ggde.gr

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργούν στο γραφείο που παραχώρησε ο Δήμος, στο κτήριο της Περιφέρειας, δίπλα από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, στον πρώτο όροφο.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” – Για ποια έργα έχουν κατατεθεί αιτήσεις χρηματοδότησης

Published

on

By

Στα πλαίσια του νέου Προγράμματος έργων, δράσεων και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης», η Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Αν. Σάμου έχει υποβάλλει μέχρι στιγμής αιτήσεις χρηματοδότησης με ολοκληρωμένο φάκελο των κάτωθι έργων, με κύριο γνώμονα την ποιότητα ζωής και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.
• Στην Πρόσκληση 5 με τίτλο «Βελτίωση Υφιστάμενων Αγροτικών Οδών Δήμου Ανατολικής Σάμου», με κύριο στόχο την βελτίωση της οδοποιίας και την εξασφάλιση εύκολης και ασφαλούς προσβασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και γενικότερα στις αγροτικές περιοχές.
• Στην Πρόσκληση 09 με τίτλο «Κτιριακές Μελέτες κρίσιμων υποδομών του Δήμου Ανατολικής Σάμου» αποτελείται από τρία υποέργα, ήτοι:
1ο ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ∆ΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΑΣ»
2ο ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ – ΕΙ∆ΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ»
3ο ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ»
Η παρούσα πράξη θα αποτελέσει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη διατήρηση, ανάδειξη και επανάχρηση συγκεκριμένων κτιρίων µε ιστορική και αρχιτεκτονική αξία
• Στην Πρόσκληση 12 με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης του Δήμου Ανατολικής Σάμου», η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης και ολοκληρωμένης προσέγγισης της βιώσιμης κινητικότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.
• Στην Πρόσκληση 14 με τίτλο «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ – ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΚΑΛΗΣ» Η προτεινόμενη δράση στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή της Ναυμαχίας της Μυκάλης μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης της ναυμαχίας, ψηφιακής ξενάγησης επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και δημιουργίας πρωτότυπου ψηφιακού μεταφερόμενου μουσείου. Παράλληλα, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να λαμβάνει πληροφορίες για επιπρόσθετα ιστορικά στοιχεία μέσω ψηφιακής ξενάγησης στην προσωπική του συσκευή.
Το Πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι και τη λήξη της προβλεπόμενης υποβολής, ο Δήμος προτίθεται να υποβάλλει και για άλλες δράσεις, προσπαθώντας να αξιοποιήσει το όριο των 22.000.000 ευρώ που δικαιούται.
“Στόχος μας μέσω των υποβληθέντων δράσεων είναι ο Δήμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών, ώστε να οργανωθεί σε μια έξυπνη πόλη, με προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.
Είμαστε σε συνεχή δημιουργική συνεργασία και σχεδιάζουμε δράσεις με γνώμονα κοινωνικούς, αναπτυξιακούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες”, αναφέρει ο δήμος.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Οι πρώτες κατεδαφίσεις κόκκινων κτισμάτων στα «Κοντέικα»

Published

on

By

Συγκλονιστική φωτογραφία του Φώτη Ζανέτη από τη κοινότητα «Κοντέικα» του δήμου Δυτικής Σάμου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων στα Κοντέικα του δήμου Δυτικής Σάμου, που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» και κρίθηκαν ακατάλληλα για να κατοικηθούν, καθώς καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον φονικό σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ, που χτύπησε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2020 τη Σάμο,

Συνολικά στο χωριό υπάρχουν 46 ιδιοκτησίες που έχουν χαρακτηριστεί άκρως επικίνδυνα κτίσματα . Έχουν εκδοθεί ήδη 25 ΠΑΕΕΚ..

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-194 ώρες ago

Covid-19: 2.411 νέα κρούσματα – 2 στη Σάμο

Περιφερειακά4 ώρες ago

Στην Σάμο ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας

Σαμιακά7 ώρες ago

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Κοντακαίικα

Σαμιακά12 ώρες ago

ΤΕΕ Σάμου: Δεν κληθήκαμε στο Δ.Σ. και δεν ζητήθηκε η τεχνική μας άποψη για τον Βιολογικό της Πόλεως Σάμου

Σαμιακά12 ώρες ago

Η Σάμος αλλάΖΕΙ – «Αμνοί και ερίφια οι δημοτικοί σύμβουλοι;»

Δήμος15 ώρες ago

Το πρόγραμμα λειτουργίας του γραφείου της ΔΑΕΦΚ στο δήμο Ανατολικής Σάμου

Σαμιακά18 ώρες ago

Επιτακτική ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του νοσοκομείου με προσωπικό όλων των υγειονομικών ειδικοτήτων

Δήμος18 ώρες ago

Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” – Για ποια έργα έχουν κατατεθεί αιτήσεις χρηματοδότησης

Σαμιακά1 ημέρα ago

Φοιτητικός Σύλλογος Μαθηματικού Σάμου: «Γινόμαστε φοιτητές ξανά»

Σαμιακά1 ημέρα ago

Με self test επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Από την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» βγαίνει η Σάμος

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά6 ημέρες ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά2 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή