22.2 C
Σάμος
04/10/2022
Δήμος

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Σημαντικές παρεμβάσεις για την πυροπροστασία, για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα μέτρα για την ενίσχυση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων από τις επιπτώσεις της πανδημίας, έκανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου (13-5-2020), η Λαϊκή Συσπείρωση.

 

  • Ειδικότερα έφερε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα της Πυροπροστασίας παρουσιάζοντας ολοκληρωμένη εισήγηση για την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο και με συγκεκριμένα μέτρα άμεσων ενεργειών από πλευράς του δήμου. Στην εισήγηση καταγγέλθηκε η πολιτική κατακερματισμού των υπηρεσιών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, η υποχρηματοδότησή τους , η ελλιπής στελέχωση και η συστηματική προσπάθεια να μετακυλιστεί το βάρος στους δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, οι οποίοι τελικά θα επιβαρύνουν το λαό.

Προτάθηκαν επίσης μέτρα για την προστασία των οικισμών, καλύτερης οργάνωσης της πυροπροστασίας και διεκδίκησης πόρων για καθαρισμό δασών, αγροτική και δασική οδοποιία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Πυροσβεστική και Δασική, μονιμοποίηση των πυροσβεστών 5ετούς θητείας αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ.α Τα μέτρα αυτά ψηφίστηκαν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.

 

  • Η Λαϊκή Συσπείρωση στήριξε το Ψήφισμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου που καταδικάζει την κυβερνητική απόφαση να μετατραπεί το μάθημα σε «ριάλιτι» με την τοποθέτηση καμερών τονίζοντας επιπλέον ότι,  είναι προσχηματική η εφαρμογή του και ο πραγματικός στόχος αυτών που προωθούν τέτοια μέτρα είναι η αποδοχή από την κοινωνία της συνεχούς παρακολούθησης της ιδιωτικής ζωής και των δραστηριοτήτων όλων μας.

 

  • Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την  σύσταση προσωποπαγών θέσεων στον Οργανισμό του δήμου για αριθμό ίσο με τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο σπίτι» οι οποίες θα καλυφθούν απο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, με κίνδυνο οι σημερινοί εργαζόμενοι ή κάποιοι από αυτούς να μείνουν άνεργοι.. Η Λαϊκή Συσπείρωση χαρακτήρισε απαράδεκτο γεγονός να κρίνονται από μηδενική βάση εργαζόμενοι με συνεχή θητεία πολλών ετών και υποστήριξε ότι πρέπει να προσληφθούν άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και ο ΑΣΕΠ να προκηρύξει επιπλέον θέσεις μόνιμου προσωπικού που να αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας, που αναμφισβήτητα είναι μεγάλες. Επίσης υπενθύμισε ακόμη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι στη Σάμο είναι απλήρωτοι για 4 και συμπληρώνουν σε λίγες μέρες 5ο μήνα, γεγονός απαράδεκτο. Τελικά δόθηκε η απάντηση ότι στις επόμενες μέρες θα γίνει η αποδοχή της χρηματοδότησης για το 1ο τετράμηνο του 2020 και θα πληρωθούν γρήγορα.

 

  • Άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων και άλλων  ευάλωτων ομάδων, πρότεινε εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση στον αντίποδα των αναιμικών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση και υλοποιούν οι δήμοι. Συγκεκριμένα για δεύτερη φορά μετά το «lockdown» η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε:
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες καθώς και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις (π.χ. κυλικεία σχολείων, αναψυκτήρια κλπ).
  • Απαλλαγή για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα λόγω των μέτρων, και μείωση των τελών κατάληψης δημοτικού χώρου, μέχρι 31-12-2020.
  • Απαλλαγή από τα τροφεία των παιδικών σταθμών μέχρι τέλος του έτους, για εργαζόμενους σε αναστολή ή ανεργία και αυτοαπασχολούμενους που είχαν κλείσει ή παραμένουν κλειστοί, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους για όλους.
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των ήδη ανέργων, ΑμΕΑ, πολυτέκνων , τριτέκνων κλπ ευπαθών ομάδων και όσων δεν επαναπροσληφθούν.

Ταυτόχρονα η Λαϊκή Συσπείρωση υποστήριξε ότι ο δήμος πρέπει να προβάλλει και να στηρίξει ανεπιφύλακτα τα μέτρα που προτείνουν, το Εργατικό Κέντρο Σάμου για τους εργαζόμενους με αιχμή τους εργαζόμενους στον Τουρισμό-Επισιτισμό και οι φορείς των επαγγελματιών για τους αυτοαπασχολούμενους. Κατέθεσε μάλιστα στο προεδρείο και στα πρακτικά τον πλήρη κατάλογο των διεκδικήσεων των συνδικαλιστικών φορέων.

Related posts

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου: Παρουσίασε τον απολογισμό της τριετίας

admin

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Σε απολογισμό πεπραγμένων προχωρά ο Δήμος Δυτικής Σάμου

admin

Παραδόθηκε η μελέτη για τη μείωση σεισμικής διακινδύνευσης και την ασφαλή ανάπτυξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Καρλοβασίου

admin

ΛΑΣ:«Kολοβό» το διεκδικητικό πλαίσιο της δημοτικής αρχής που δεν απηχεί τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου

admin

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ” για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

admin

O δημοτικός συνδυασμός “Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ” για το “ΞΕΝΙΑ”

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Σάμου για το θάνατο του Αρχιμουσικού Χαράλαμπου Κοτζαμάνη

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα