17.7 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

Παρουσιάστηκε στη Σάμο ο “Δεκάλογος Σωτηρίας των δασών”

Με σκοπό να αναδειχθεί για άλλη μια φορά ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής προστασίας πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με θέμα “Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας” στην αίθουσα του νέου δημαρχιακού κτιρίου Πυθαγορείου από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Παρουσία του δημάρχου δυτικής Σάμου, της αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, πλήθους εκπροσώπων των αρχών και των φορέων του νησιού, ο πρόεδρος του συνδέσμου προστασίας και ανάπτυξης Υμηττού και δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ,παρουσίασε ένα δεκάλογο προτάσεων που αφορούν σε θέματα πολιτικής προστασίας για τη Σωτηρία των δασών βασισμένες στο τρίπτυχο, εθελοντισμός, νομοθεσία, χρηματοδότηση. “Οι προτάσεις που ακούστηκαν στη σύσκεψη είναι σίγουρο ότι θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του πορίσματος που θα καταθέσουν οι δήμαρχοι για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση” δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης που εξήρε τον ρόλο των εθελοντών πυροσβεστών ενώ η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Άννυ Ανδρεάδη αναφέρθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο πρώην διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του νομού, Υποστράτηγος εν αποστρατεία Φώτης Δημαρέσης μίλησε για τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από την μεταλαμπάδευση των γνώσεων που έχει αποκομίσει ο σύνδεσμος ανάπτυξης και προστασίας του Υμηττού, πρόεδρος του οποίου είναι ο Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ο δήμαρχος Ελληνικού και Αργυρούπολης εκτός των άλλων μίλησε για την ανάγκη της δημιουργίας συνδέσμου προστασίας και ανάπτυξης των ορεινών όγκων και στις περιοχές του βορειοανατολικού Αιγαίου ειδικά της Σάμου. Ο κύριος Κωνσταντάτος κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του και των συναντήσεων του στο νησί πρότεινε στους δημάρχους ανατολικής και δυτικής Σάμου να υπάρξει συνεργασία ώστε μεγάλες εταιρείες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στο Ελληνικό να δημιουργήσουν εκείνες τις γέφυρες ώστε χιλιάδες τουρίστες εκτός από τις επισκέψεις τους σε αττική ελληνικό Αργυρούπολη και γενικότερα στην ενδοχώρα να επισκέπτονται και την Σάμο . Τέλος η παρουσία των εθελοντών ήταν σημαντική γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του κινήματος για την δημιουργία συνθηκών που θα το θωρακίζουν και θα το εξελίσσουν.

Related posts

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin