8.3 C
Σάμος
30/03/2023
Πολιτικά

ΠΑΣΟΚ για πλειστηριασμούς: Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν καταναλωτές και επιχειρήσεις δεν απειλούνταν με τόσο μαζικούς πλειστηριασμούς

Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που λήφθηκε με ταχύτητα ασφαλιστικών μέτρων, ανοίγει διάπλατα το δρόμο στα funds για πλειστηριασμούς.

Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν καταναλωτές και επιχειρήσεις δεν απειλούνταν με τόσο μαζικούς πλειστηριασμούς. Ποτέ, όμως, δεν ήταν και τόσο απροστάτευτοι όσο σήμερα.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πλέον πίσω από έναν ανεπαρκή και αναποτελεσματικό εξωδικαστικό μηχανισμό. Κανένας, άλλωστε, εξωδικαστικός μηχανισμός δεν μπορεί να καλύψει το κενό από την κατάργηση της προστασίας της κατοικίας και την εξάλειψη κάθε διαπραγματευτικής δύναμης των οφειλετών που η ίδια προκάλεσε.

Κατόπιν αυτών, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταθέτει και πάλι τροπολογία στη Βουλή για την επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς και τους εκβιασμούς των funds.

  • Με καθορισμό χαμηλότερων δόσεων και σταθερό, χαμηλό επιτόκιο για τις ρυθμίσεις δανείων.
  • Με επιδότηση από το δημόσιο των δόσεων αποπληρωμής για αποδεδειγμένα αδύναμους δανειολήπτες.
  • Με προστασία της αγροτικής γης.

Η αποδοχή της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής από όλα τα κόμματα συνιστά πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες.

 

Related posts

Σταμάτης Βαρδαρός: Υγειονομικό ισοδύναμο στα νησιά

admin

Γιάννης Μπουρνούς: Γιατί στερούνται οι ιδιοκτήτες ταξί του Βορείου Αιγαίου το δικαίωμα λειτουργίας πολυθέσιων οχημάτων;

admin

Πρόγραμμα περιοδείας Ανδρέα Ξανθού στις δομές υγείας της Σάμου

admin

Στεφανάδης προς Δήμο Ανατ. Σάμου: 3.525.000 ευρώ για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων από τον σεισμό

admin

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Ο Σταμάτης Βαρδαρός σε συνέδριο με θέμα: “Εθνικό Σύστημα Υγείας. Νικητής ή ηττημένος μετά τον κορονοϊό;”

admin

Επίσκεψη των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στο αεροδρόμιο της Σάμου

admin

Γιάννης Μπουρνούς στη Βουλή: Η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει τους νησιώτες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

admin

Συγκέντρωση-Εκδήλωση της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ για την Υγεία

admin