Connect with us

Σαμιακά

Πεπραγμένα Συμβασιούχων Γενικής Γραμματείας Υποδοχής

Published

on

Το 2020 ήταν έτος καμπής για το μεταναστευτικό στην χώρα μας. Η μείωση των ροών, η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και τέλος η βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο, άνοιξε μια νέα σελίδα στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας συνέβαλαν στην υλοποίηση του οράματος και εργάστηκαν για την εφαρμογή του σχεδιασμού του, με αυταπάρνηση και επιμονή. Πάνω από όλα όμως επέδειξαν αλληλεγγύη και ανθρώπινο πρόσωπο στην τόσο δύσκολη κατάσταση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι Πολίτες Τρίτων Χωρών, αλλά και οι Τοπικές Κοινωνίες.

Η επιτυχία των προσπαθειών μας αντανακλάται καθαρά στα στοιχεία τόσο για την μείωση των ροών αλλά και κυρίως σε αυτά για την αποσυμφόρηση των νησιών (Λέρος, Κως Λέσβος, Χίος Σάμος). Ειδικότερα, οι συνάδελφοί μας κατάφεραν να διαχειριστούν την τραγωδία της καταστροφής του ΚΥΤ Μόριας, αλλά και να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου γενικότερα από χιλιάδες αιτούντες άσυλο.

Ως συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, παραμένουμε έτοιμοι να υπηρετήσουμε το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο αντιμετώπισης της μεταναστευτικής «πρόκλησης», αλλά και να εξυπηρετήσουμε τις επείγουσες ανάγκες των αιτούντων άσυλο.

                                                       ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

 

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Attica Group: Ακτοπλοϊκή σύνδεση από Θεσσαλονίκη με τα νησιά Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδες

Published

on

By

H Attica Group ανακοινώνει την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Κυκλάδων από τον Μάρτιο του 2021, με τη δρομολόγηση του πλοίου Blue Star Myconos σε συνέχεια υπογραφής σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Το πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου 2021, με ενδιάμεσες προσεγγίσεις στα νησιά Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Φούρνοι, Ικαρία, Μύκονος, Σύρος και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

H δρομολόγηση του Blue Star Myconos ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του επιβατικού κοινού και των μεταφορικών εταιρειών, συνδέοντας απευθείας τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες. Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με τα δρομολόγια από τον λιμένα Καβάλας, η Attica Group θα εξυπηρετεί πλέον από δύο λιμάνια τη Βόρεια Ελλάδα, προσφέροντας εναλλακτικές λύσεις σε επιβάτες και εμπορεύματα.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK, με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε τέσσερις χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Τρεις ειδικότητες γιατρών στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου Ικαρίας

Published

on

By

Με τρείς επικουρικούς γιατρούς ενισχύετε το Κέντρο Υγείας Ευδήλου Ικαρίας και αφορά στις ειδικότητες: Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας, Καρδιολογίας και Ακτινολόγου
Πληροφορίες για εξετάσεις και ραντεβού στα τηλέφωνα: 2275033030, 2275032922, 2275031228.

Πηγή: ertnews.gr

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-197 ημέρες ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος4 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-191 εβδομάδα ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Μηταράκης: Κλείνει οριστικά στο επόμενο τρίμηνο το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Δημοφιλή