Connect with us

Δήμος

Περιοδείες και συγκεντρώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ

Published

on

Με περιοδείες στο Άνω Βαθύ και στο Παλαιόκαστρο, συνεχίστηκε τη Δευτέρα και Τρίτη (13&14/5) η προεκλογική δραστηριότητα του υποψήφιου δημάρχου Κώστα Τζίχα , ενώ παράλληλα κλιμάκια υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων περιόδευσαν στο Πυθαγόρειο και τον Παγώνδα.

Το θετικό κλίμα και οι δηλώσεις στήριξης της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ από κατοίκους της περιοχής υπογραμμίζουν τις μεγάλες δυνατότητες για την αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στην Ανατολική Σάμο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

«Τις τελευταίες μέρες από ορισμένες παρατάξεις επανέρχεται το θέμα του προσφυγικού- μεταναστευτικού, με θέσεις και προτάσεις που απέχουν πολύ από το κοινό πλαίσιο διεκδίκησης των φορέων του νησιού και του δημοτικού συμβουλίου. Οι «νέες» προτάσεις μιλούν και πάλι για την κενή περιεχομένου «αποσυμφόρηση» και την «καλή διαχείριση» του προβλήματος με τη λειτουργία του νέου Hotspot που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή υποχώρηση και υποταγή στις κατευθύνσεις και αποφάσεις της Ε.Ε και της κυβέρνησης, οι οποίες προκάλεσαν και εντείνουν τον εγκλωβισμό χιλιάδων θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εξαθλίωσης, στα νησιά και στη χώρα, σε άθλιες συνθήκες.

Εμείς επιμένουμε στη μόνη ρεαλιστική πρόταση που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, να ανακουφίσει τα νησιά και να είναι σύμφωνη με τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών. Επιμένουμε στο πλαίσιο διεκδίκησης της μεγάλης Πανσαμιακής συγκέντρωσης της 7ης Φλεβάρη:

Να κλείσουν όλα τα Hotspots στα νησιά. Να μην γίνει νέο στη Σάμο. Μεταφορά όλων των υπηρεσιών ασύλου στην ηπειρωτική χώρα. Εκεί να μεταφέρονται οι πρόσφυγες και μετανάστες και να εξετάζονται οι αιτήσεις τους. Να τους δίνονται σύντομα τα χαρτιά για τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ως δημοτική αρχή θα οργανώσει και θα ενισχύσει με κάθε μέσο τον αγώνα σ’ αυτή τη κατεύθυνση. Όλες οι άλλες λύσεις διαιωνίζουν και εντείνουν τον εγκλωβισμό , την αθλιότητα και τα προβλήματα που αντικειμενικά προκαλούνται στα νησιά μας».

Oι προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

Την Δευτέρα 20 Μαΐου στο Βαθύ, πλατεία Πυθαγόρα στις 20:00 και την Τρίτη 21 Μαΐου στο Καρλόβασι, στην πλατεία Καρλοβάσου στις 20:00. Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα χαιρετήσουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, Κώστας Τζίχας και Βασίλης Κοσμάς καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Comments

comments

Δήμος

Επικυρώθηκε η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Published

on

By

 

Σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου υπέγραψε και επικύρωσε τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στόχος είναι η «Κοινωνία της Γνώσης» να είναι μια κοινωνία για όλους, σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που συνεχώς διαμορφώνεται. Μέσω της συνεργασίας αυτής, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θέλει να τονώσει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα στον τομέα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της προώθησης του πολιτισμού με ψηφιακά μέσα.

Μια από τις προτεραιότητες, που συμφωνήθηκε από κοινού, είναι και η δημιουργία ενός Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο «Πυθαγόρας». Το Ινστιτούτο θα συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το «Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου», που εδρεύει στην περιοχή του Ηραίου, με στόχο τη διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού.

Η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, προσδίδει νέα δυναμική, σαφή προσανατολισμό και προάγει την εξωστρέφεια, καθώς και τις αυξανόμενες απαιτήσεις στην έρευνα και στην καινοτομία.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Πολυχώρος Ανακύκλωσης στη κοινότητα Χώρας

Published

on

By

 

Στη δημιουργία του πρώτου πολυχώρου Ανακύκλωσης προχωρά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, στις κτιριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Δ.Ε. Πυθαγορείου στη Κοινότητα Χώρας.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, θα μπορούν να ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μικρές ηλεκτρονικές και μεγάλες οικιακές συσκευές, ηλεκτρικούς λαμπτήρες, μελανοδοχεία, μπαταρίες, μεγάλες πλαστικές συσκευασίες και σίδηρο.

Η διαχείριση των απορριμάτων αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής μας αρχής.
Η καθαριότητα είναι πολιτισμός, είναι αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και κάθε πολίτη που σέβεται και εκτιμά τον εαυτό του.

Η οργανωμένη ανακύκλωση μπαίνει στην καθημερινότητα των πολιτών μας οι οποίοι την επιδιώκουν, την στηρίζουν και εμείς σκοπεύουμε να την αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο.

Ώρες λειτουργίας του χώρου από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00-14:00 και πληροφορίες στο τηλέφωνο 2273091594.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατόπιν αιτήσεως δίνεται η δυνατότητα δωρεάν διάθεσης οικιακού κομποστοποιητή.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Τριάντα tablets για τους μαθητές δώρισε ο Νικόλας Ιγγλέσης

Published

on

By

Τριάντα tablets τελευταίας τεχνολογίας, μάρκας Levono, μαζί με τις θήκες προστασίας τους, δώρισε στον δήμο Δυτικής Σάμου, προκειμένου να προωθήσουν σε σχολικές μονάδες, ο κ. Νικόλας Ιγγλέσης.
Ο δήμος Δυτικής Σάμου επισημαίνει πως τα tablets θα παραδοθούν στους διευθυντές των σχολείων και θα διατεθούν προς χρήση στους μαθητές των σχολικών βαθμίδων γυμνασίου και λυκείου του δήμου.
«Η δωρεά έχει σκοπό να στηρίξει τους μαθητές στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, κινήσεις όπως αυτή είναι συγκινητικές και αποτελούν παράδειγμα για όλους μας», αναφέρει ο δήμος Δυτικής Σάμου.

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017