24.4 C
Σάμος
26/09/2023
Περιφερειακά

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Μηνιαίο επίδομα 250 ευρώ σε νοσοκομειακούς ιατρούς για δυσεύρετες ειδικότητες

Το παράδειγμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ακολουθεί και το Βόρειο Αιγαίο, σε μία προσπάθεια να θεσπίσει κίνητρα ώστε να προσελκύσει επικουρικούς ιατρούς, δυσεύρετων ειδικοτήτων σε όλα τις δομές υγείας των νησιών.

Έτσι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, αποφάσισε να θεσπίσει μηνιαίο επίδομα 250 ευρώ, για συγκεκριμένες ειδικότητες ώστε να καλυφθούν τα 33 κενά που έχουν εντοπιστεί σε Χίο, Λέσβο, Σάμο και Ικαρία.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή, αυτά τα χρήματα μπορεί να αποτελέσουν κίνητρο για προσέλκυση ιατρών σημαντικών ειδικοτήτων όπως αιματολόγοι ή ογκολόγοι με απώτερο στόχο να εξυπηρετηθούν οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου, αφού σε αρκετές περιπτώσεις χρειάζεται να μεταβαίνουν στην Αθήνα για θεραπείες κι εξετάσεις.

 

Πηγή: politischios.gr

Related posts

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία της Βάσως Χοχλάκα στη Σάμο

admin

Βραβείο στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τις δράσεις πολιτισμού

admin

Σύστημα Τηλεϊατρικής από την Περιφερειακή Αρχή

admin

Στην Σάμο βρέθηκε ο επικεφαλής της Ανταρσία στο Αιγαίο Νίκος Μανάβης

admin

Μανώλης Κάρλας: Μια προοδευτική αυτοδιοίκηση ανάχωμα ζωής στη νεοφιλελεύθερη καταιγίδα

admin

Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης- Εκτελέσαμε έργα 300 εκ.€

admin

“Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας”: Εκδήλωση – Παρουσίαση Συνδυασμού

admin

Άλμα Ανάπτυξης| Πρόσκληση για δημόσια συζήτηση για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών

admin

Άλμα Ανάπτυξης – Χαιρετίζει την συγκέντρωση κατοίκων για το Θόλος η παράταξη Μουτζούρη

admin