28.9 C
Σάμος
02/07/2022
Περιφερειακά

O Περιφερειάρχης και οι Επικεφαλής των Παρατάξεων στην Αθήνα για την Σεισμόπληκτη Σάμο

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΗΜΕΡΩΝ  Ο κ. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ,  ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΣΑΜΟ.

Με την κατάθεση και υποστήριξη του πρόσφατου Υπομνήματος της  Γνωμοδοτικής  Επιτροπής Παρακολούθησης της Πορείας Ανασυγκρότησης της μετά τον σεισμό Σάμου  στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 31/1/2022 από τον Πρόεδρό της κ. Κάρλα, ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης δεσμεύτηκε επιτέλους να υλοποιήσει την σχετική  απόφαση του Οργάνου της 4ης Φεβρουαρίου 2021!!

Έτσι ,σε εφαρμογή αυτής της απόφασης και σε  ημερομηνία που θα καθοριστεί εντός των αμέσως προσεχών ημερών, έστω και με καθυστέρηση ενός έτους (!!!!), ο κ Μουτζούρης και οι Επικεφαλής των Παρατάξεων  του Περιφερειακού Συμβουλίου θα μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφθούν στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη , τους αρμόδιους και συναρμόδιους Υπουργούς , τα κόμματα της Βουλής και τις Ευρωομάδες τους για να συζητήσουν μαζί τους τα προβλήματα από τον σεισμό της Σάμου  και την επίλυσή τους με σχέδιο και προοπτική.

Δεκαπέντε και πλέον μήνες μετά τον φονικό και καταστροφικό σεισμό και η Σάμος εξακολουθεί ακόμα  να μετράει τις πληγές της και τα μεγάλα της αδιέξοδα κι ας θεωρούν κάποιοι ότι όλα βαίνουν καλώς μοιράζοντας μεταξύ τους ανενδοίαστα πλούσια  τα συγχαρητήρια για τους άριστους, λέει ,κυβερνητικούς χειρισμούς και για  τα δικά τους αστήρικτα επιτεύγματα.

Ενδεικτικά της κατάστασης είναι η επιστολή των Δημάρχων της Σάμου για την ίδρυση μόνιμου γραφείου ΔΑΕΦΚ στο νησί,  η διαμαρτυρία των επαγγελματιών  της περιοχής γύρω από τη Μητρόπολη Καρλοβάσου ότι ούτε η επικινδυνότητα έχει αρθεί, ούτε αυτοί έχουν αποζημιωθεί ,η ανάλογη διαμαρτυρία επιχειρηματιών του Πυθαγορείου, η κραυγή αγωνίας των κατοίκων του σεισμόπληκτου Παγώνδα και ιδιαίτερα των γονιών  και  των μαθητών της περιοχής  που ακόμα περιμένουν την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου που οδηγεί στο Δημοτικό Σχολείο και τις εγγύς νοτιοδυτικές γειτονιές του χωριού και η απόγνωση των ανθρώπων που ζουν το δράμα της ανασφάλειας μακριά από τα πληγωμένα σπίτια τους για δεύτερο συνεχή  Χειμώνα, με  ιστορικά κτίρια, μνημεία αιώνων   και  πολλά Σχολεία σε οικτρή κατάσταση , με  τους χώρουςλατρείαςκαθημαγμένους και με επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε δεινή θέση.

Ως Περιφερειακό Συμβούλιο έχουμε Χρέος , ξεπερνώντας τα στενά όρια των αρμοδιοτήτων μας ,αξιοποιώντας τις γνώμες και τις προτάσεις των φορέων της Σάμου , όπως εκφράζονται και μέσα από τις καταγραφές και τις προτάσεις της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Παρακολούθησης της Πορείας Ανασυγκρότησης του νησιού ,να στηρίξουμε πολιτικά τον τόπο και τους ανθρώπους του με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση των άμεσων  προβλημάτων και τον ταυτόχρονο σχεδιασμό του μέλλοντος τους  με επίκεντρο τις ανάγκες τους και σε κοινό αγώνα μαζί τους  για να μπορέσουν να  σταθούν και να προκόψουν στις πατρογονικές τους εστίες.

 

Μανώλης Νικ. Κάρλας

Περιφερειακός Σύμβουλος

 

Related posts

Το μήνυμα του Πανάγου Κουφέλου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

admin

Έπεσαν οι υπογραφές για συμβάσεις έργων στη Σάμο

admin

Μουτζούρης: Αναβαθμίζεται το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Σάμου – Παραλία και Beach Volley θα αναδείξουν την πρωτεύουσα

admin

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη στο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποδέχθηκε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή

admin

Επίσκεψη του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Λεωνίδα Αθηνάδη στην Ικαρία

admin

Τι λέει το ΓΠΑ για την μελλοντική πιστοποίηση της Μπούκνας και του κρεμμυδιού Κουμεϊκων ως προϊόντων ΠΟΠ ή ΠΓΕ

admin

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στις εκδηλώσεις “Big City Festival”

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη στη Deutsche Welle

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα