20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Περιφερειακά

O Περιφερειάρχης και οι Επικεφαλής των Παρατάξεων στην Αθήνα για την Σεισμόπληκτη Σάμο

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΗΜΕΡΩΝ  Ο κ. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ,  ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΣΑΜΟ.

Με την κατάθεση και υποστήριξη του πρόσφατου Υπομνήματος της  Γνωμοδοτικής  Επιτροπής Παρακολούθησης της Πορείας Ανασυγκρότησης της μετά τον σεισμό Σάμου  στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 31/1/2022 από τον Πρόεδρό της κ. Κάρλα, ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης δεσμεύτηκε επιτέλους να υλοποιήσει την σχετική  απόφαση του Οργάνου της 4ης Φεβρουαρίου 2021!!

Έτσι ,σε εφαρμογή αυτής της απόφασης και σε  ημερομηνία που θα καθοριστεί εντός των αμέσως προσεχών ημερών, έστω και με καθυστέρηση ενός έτους (!!!!), ο κ Μουτζούρης και οι Επικεφαλής των Παρατάξεων  του Περιφερειακού Συμβουλίου θα μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφθούν στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη , τους αρμόδιους και συναρμόδιους Υπουργούς , τα κόμματα της Βουλής και τις Ευρωομάδες τους για να συζητήσουν μαζί τους τα προβλήματα από τον σεισμό της Σάμου  και την επίλυσή τους με σχέδιο και προοπτική.

Δεκαπέντε και πλέον μήνες μετά τον φονικό και καταστροφικό σεισμό και η Σάμος εξακολουθεί ακόμα  να μετράει τις πληγές της και τα μεγάλα της αδιέξοδα κι ας θεωρούν κάποιοι ότι όλα βαίνουν καλώς μοιράζοντας μεταξύ τους ανενδοίαστα πλούσια  τα συγχαρητήρια για τους άριστους, λέει ,κυβερνητικούς χειρισμούς και για  τα δικά τους αστήρικτα επιτεύγματα.

Ενδεικτικά της κατάστασης είναι η επιστολή των Δημάρχων της Σάμου για την ίδρυση μόνιμου γραφείου ΔΑΕΦΚ στο νησί,  η διαμαρτυρία των επαγγελματιών  της περιοχής γύρω από τη Μητρόπολη Καρλοβάσου ότι ούτε η επικινδυνότητα έχει αρθεί, ούτε αυτοί έχουν αποζημιωθεί ,η ανάλογη διαμαρτυρία επιχειρηματιών του Πυθαγορείου, η κραυγή αγωνίας των κατοίκων του σεισμόπληκτου Παγώνδα και ιδιαίτερα των γονιών  και  των μαθητών της περιοχής  που ακόμα περιμένουν την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου που οδηγεί στο Δημοτικό Σχολείο και τις εγγύς νοτιοδυτικές γειτονιές του χωριού και η απόγνωση των ανθρώπων που ζουν το δράμα της ανασφάλειας μακριά από τα πληγωμένα σπίτια τους για δεύτερο συνεχή  Χειμώνα, με  ιστορικά κτίρια, μνημεία αιώνων   και  πολλά Σχολεία σε οικτρή κατάσταση , με  τους χώρουςλατρείαςκαθημαγμένους και με επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε δεινή θέση.

Ως Περιφερειακό Συμβούλιο έχουμε Χρέος , ξεπερνώντας τα στενά όρια των αρμοδιοτήτων μας ,αξιοποιώντας τις γνώμες και τις προτάσεις των φορέων της Σάμου , όπως εκφράζονται και μέσα από τις καταγραφές και τις προτάσεις της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Παρακολούθησης της Πορείας Ανασυγκρότησης του νησιού ,να στηρίξουμε πολιτικά τον τόπο και τους ανθρώπους του με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση των άμεσων  προβλημάτων και τον ταυτόχρονο σχεδιασμό του μέλλοντος τους  με επίκεντρο τις ανάγκες τους και σε κοινό αγώνα μαζί τους  για να μπορέσουν να  σταθούν και να προκόψουν στις πατρογονικές τους εστίες.

 

Μανώλης Νικ. Κάρλας

Περιφερειακός Σύμβουλος

 

Related posts

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin