Connect with us

Δήμος

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση της ομάδας στήριξης του Αλέξανδρου Λυμπέρη

Published

on

Γράφει η Σταματία Ράπτη 

Στην κατάμεστη από δημότες, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Δημοτικού Συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών» με υποψήφιο Δήμαρχο Δυτικής Σάμου τον Αλέξανδρο Λυμπέρη.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος ανέλυσε το όραμα και το σχέδιο του για το δήμο, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να αλλάξει η εικόνα του δήμου και η νοοτροπία που κυριαρχεί μέσα από την αλλαγή προσώπων και την εφαρμογή νέων ιδεών και πρακτικών.

Έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα συνεργασίας με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου , ενώ αναφέρθηκε στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την εξεύρεση πόρων.Φυσικά αναφέρθηκε και στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή, η οποία καλείται να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινότητα του πολίτη.

Απαραίτητη θεωρεί την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή των δημοτών, ιδιαίτερα των νέων, καθώς και των νέων τεχνολογιών και υποδομών. Παράλληλα ανέπτυξε τους βασικούς πυλώνες της υποψηφιότητας του συνδυασμού του, ενώ έκρινε σημαντικό το γεγονός ότι, μεταξύ αυτών είναι και πολλοί νέοι που εκτίθενται για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία.

Σε μια νέα πραγματικότητα που δημιουργείται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με πάρα πολλές αρμοδιότητες αλλά και ευκαιρίες που παρουσιάζονται για έργα και πρωτοβουλίες με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, η εμπειρία, οι επαφές και η γνώση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων αποτελούν μονόδρομο τόνισε ο κ. Λυμπέρης. Μιλώντας στους συνδημότες του, παρουσίασε τα σχέδια του για το Δήμο Δυτικής Σάμου , τα οποία καταμέρισε σε αρκετούς άξονες.

Συγκεκριμένα, μίλησε για δήμο με πρότυπες διαδικασίες , όπως και για βιώσιμη ανάπτυξη με τοπική ποιότητα ζωής. “Θέλαμε και θέλουμε, ένα Δήμο βιώσιμο, με υποδομές, εργαλεία, μηχανήματα και υπηρεσίες που θα συνεισφέρουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής, την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, σε συνδυασμό με τη προστασία του εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος “ανέφερε στην ομιλία του.

Παράλληλα τόνισε ότι επιθυμούν ένα Δήμο με ισχυρή Πολιτιστική και Τουριστική-ταυτότητα, μια περιοχή άστρο πολιτισμού με ελκυστικές τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες.”Θέλαμε και θέλουμε ένα Δήμο που να αγκαλιάζει την εκπαιδευτική μας κοινότητα, και ιδίως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου”, είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Μίλησε για τα αναπτυξιακά έργα της περιοχής, τα οποία θα προσπαθήσει να υλοποιήσει ,αν η αυτό αποφασίσει ο ψηφοφόρος της Δυτικής πλευράς του νησιού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τα συναρμόδια τα Υπουργεία. 

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης ανακοίνωσε τα ονόματα υποστηρικτών και υποψηφίων, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Comments

comments

Δήμος

Συλλυπητήρια επιστολή του Δημάρχου Σάμου για την απώλεια του Θεμιστοκλή Σοφούλη

Published

on

By

Συλλυπητήρια επιστολή του Δημάρχου Σάμου Χριστόδουλο Σεβαστάκη για την απώλεια του Θεμιστοκλή Σοφούλη

Μέτα την απώλεια του εκλεκτού συμπολίτη μας  Θεμιστοκλή Σοφούλη, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για  έναν άνθρωπο  εξαίρετου ήθους, υψηλής  επαγγελματικής συνείδησης και σπουδαίας πολιτικής πορείας.

Ο Θεμιστοκλής Σοφούλης, υπήρξε ένας εξαίρετος νομικός, η αγάπη του οποίου για το τόπο του, επιβραβεύτηκε με την εκλογή του στο αξίωμα του Βουλευτή Σάμου.

Η προσφορά  του αδιαμφισβήτητη, η επιτυχία του και η αποτελεσματικότητα του κοινά αποδεκτή,  το κενό δυσαναπλήρωτο κυρίως για την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ειλικρινά συλλυπητήρια στα μέλη της οικογενείας του, για την απώλεια του σπουδαίου αυτού συμπολίτη μας .

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ενημέρωση για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Σάμου

Published

on

By

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο γραφείο του Δημάρχου Σάμου κ. Σεβαστάκη,πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου ,του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου και των μελών του συνδυασμού «Σάμος όμορφη πόλη».

Όλοι οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν για το πολιτιστικό πλάνο του δήμου, ενώ κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που έχουν ήδη προγραμματίσει.

Κοινός στόχος όλων είναι η ανάδειξη της πρωτεύουσας του νησιού τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες.

Πηγή Εμπορικός Σύλλογος Σάμου

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Προεκλογικές δαπάνες και έσοδα του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ»

Published

on

By

Μετά τη λήξη των εκλογικών διαδικασιών για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της επαναληπτικής της 2ης Ιουνίου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, η δημοτική κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ»υπηρετώντας τη πλήρη διαφάνεια, ενημερώνει τους συμπολίτες μας για τα έσοδα και τις συνολικές  δαπάνες, με τα οποία διεξήγαγε την προεκλογική της εκστρατεία. Το συνολικό κόστος της προεκλογικής της εκστρατείας είναι 3000 €  και αφορά το σύνολο εξόδων του συνδυασμού (παράβολα, διαφημιστικό υλικό, ψηφοδέλτια) καθότι κανένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δεν προέβη σε ξεχωριστή προβολή και σε ξεχωριστές δαπάνες.

Ελπίζουμε ότι και οι άλλοι συνδυασμοί στα πλαίσια της διαφάνειας θα καταθέσουν τα συνολικά τους έξοδα και έσοδα.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά4 ώρες ago

Αίθριος καιρός με κανονικές θερμοκρασίες

Πολιτικά4 ώρες ago

Ι.Καραγιάννη – Σήμερα ξεκινάμε μαζί από την αρχή να χτίζουμε εκείνο το μέλλον που όλοι έχουμε ονειρευτεί

Αστυνομικά - Λιμενικά8 ώρες ago

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών σε οικία στο Βαθύ

Σαμιακά10 ώρες ago

ΝΔ- Οι υποψήφιοι βουλευτές για τη μονοεδρική της Σάμου

Δήμος11 ώρες ago

Συλλυπητήρια επιστολή του Δημάρχου Σάμου για την απώλεια του Θεμιστοκλή Σοφούλη

Πολιτικά13 ώρες ago

Σεβαστάκης: Γιατί αποχώρησα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Σαμιακά15 ώρες ago

Ο πατήρ Λεόντιος, κατά κόσμον Παπα-Λεωνίδας

Ικαριακά1 ημέρα ago

Οι Φούρνοι και η Θύμαινα πλέον διαθέτουν 20 πιστοποιημένους πολίτες αλλά και 4 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές

Πολιτιστικά1 ημέρα ago

Οι πρώτες φωτογραφίες των ομοιωμάτων σκαφών του ΜΝΝΤΑ

Σαμιακά2 ημέρες ago

Στην ιστορία πέρασε το Tour de Samos II 

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017