Connect with us

Δήμος

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση της ομάδας στήριξης του Αλέξανδρου Λυμπέρη

Published

on

Γράφει η Σταματία Ράπτη 

Στην κατάμεστη από δημότες, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Δημοτικού Συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών» με υποψήφιο Δήμαρχο Δυτικής Σάμου τον Αλέξανδρο Λυμπέρη.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος ανέλυσε το όραμα και το σχέδιο του για το δήμο, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να αλλάξει η εικόνα του δήμου και η νοοτροπία που κυριαρχεί μέσα από την αλλαγή προσώπων και την εφαρμογή νέων ιδεών και πρακτικών.

Έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα συνεργασίας με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου , ενώ αναφέρθηκε στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την εξεύρεση πόρων.Φυσικά αναφέρθηκε και στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή, η οποία καλείται να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινότητα του πολίτη.

Απαραίτητη θεωρεί την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή των δημοτών, ιδιαίτερα των νέων, καθώς και των νέων τεχνολογιών και υποδομών. Παράλληλα ανέπτυξε τους βασικούς πυλώνες της υποψηφιότητας του συνδυασμού του, ενώ έκρινε σημαντικό το γεγονός ότι, μεταξύ αυτών είναι και πολλοί νέοι που εκτίθενται για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία.

Σε μια νέα πραγματικότητα που δημιουργείται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με πάρα πολλές αρμοδιότητες αλλά και ευκαιρίες που παρουσιάζονται για έργα και πρωτοβουλίες με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, η εμπειρία, οι επαφές και η γνώση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων αποτελούν μονόδρομο τόνισε ο κ. Λυμπέρης. Μιλώντας στους συνδημότες του, παρουσίασε τα σχέδια του για το Δήμο Δυτικής Σάμου , τα οποία καταμέρισε σε αρκετούς άξονες.

Συγκεκριμένα, μίλησε για δήμο με πρότυπες διαδικασίες , όπως και για βιώσιμη ανάπτυξη με τοπική ποιότητα ζωής. “Θέλαμε και θέλουμε, ένα Δήμο βιώσιμο, με υποδομές, εργαλεία, μηχανήματα και υπηρεσίες που θα συνεισφέρουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής, την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, σε συνδυασμό με τη προστασία του εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος “ανέφερε στην ομιλία του.

Παράλληλα τόνισε ότι επιθυμούν ένα Δήμο με ισχυρή Πολιτιστική και Τουριστική-ταυτότητα, μια περιοχή άστρο πολιτισμού με ελκυστικές τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες.”Θέλαμε και θέλουμε ένα Δήμο που να αγκαλιάζει την εκπαιδευτική μας κοινότητα, και ιδίως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου”, είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Μίλησε για τα αναπτυξιακά έργα της περιοχής, τα οποία θα προσπαθήσει να υλοποιήσει ,αν η αυτό αποφασίσει ο ψηφοφόρος της Δυτικής πλευράς του νησιού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τα συναρμόδια τα Υπουργεία. 

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης ανακοίνωσε τα ονόματα υποστηρικτών και υποψηφίων, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Published

on

By

Σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γεωργίου Στάντζου, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Σάμου, στα πλαίσια της ανάληψης των καθηκόντων του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι, όπως η έλλειψη προσωπικού στη Δ/νση Αστυνομίας Σάμου.

Εκτενής αναφορά έγινε στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, όπως επίσης και σε θέματα αστυνόμευσης στην διοικητική περιφέρεια του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε δέσμευση για αγαστή συνεργασία.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνάντηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Σήμερα Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση, των Κοσμητόρων των Σχολών της Πανεπιστημιακής Μονάδας της Σάμου, κ.κ. Β. Μεταφτσή και Σ. Κοκολάκη με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιο Στάντζο, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις για την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δήμο Ανατολικής Σάμου και συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους Κοσμήτορες και τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Διονυσίου, η οποία θα ασχοληθεί με την συνεργασία των δύο φορέων καθώς και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Η συνάντηση, έγινε σε πολύ θερμό κλίμα με άμεσο ορίζοντα την υλοποίηση ενεργειών, που στόχο θα έχουν να μεταφέρουν τεχνογνωσία, εμπειρία και γενικότερα να ενδυναμώσουν τους δεσμούς μεταξύ του Δήμου Ανατολικής Σάμου και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Οι εκδηλώσεις στη Δυτική Σάμο

Published

on

By

Διάφορες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Καρλόβασι από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας.

Το πρόγραμμα δράσεων έχει ως εξής:

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017