23.9 C
Σάμος
06/06/2023
Σαμιακά

+πλευση ΑΜΚΕ – Διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις σε ακριτικά νησιά

Η +πλευση ΑΜΚΕ, μια αμιγώς εθελοντική ομάδα με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ακριτικών νησιών, ξεκίνησε μια σειρά διαδικτυακών δράσεων ώστε να είναι κοντά στους νησιώτες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο κατά τη διάρκεια του διάπλου και των εκάστοτε φθινοπωρινών αποστολών.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του 9ου Διάπλου της ομάδας, και με σκοπό τη μέγιστή θετική επίδραση των δράσεων μας στα παιδιά και τους εφήβους των νησιών που θα επισκεφτούμε το 2023, συνεχίσαμε τη σειρά διαδικτυακών πολιτιστικών δράσεων, που είχαμε εγκαινιάσει το Δεκέμβριο του 2022 στα Διαπόντια νησιά ως συνέχεια της φθινοπωρινής μας αποστολής εκεί. Ειδικότερα, με τη νέα χρονιά, πραγματοποιούνται πειράματα ρομποτικής με τη προσέγγισή του S.T.E.A.M, χάρη στη συνεργασία με το MIT Kids, τα οποία απευθύνονται στα Δημοτικά σχολεία των Φούρνων και της Θύμαινας, στο Νηπιαγωγείο Φούρνων και το Δημοτικό Σχολείο του Καρκιναγρίου στην Ικαρία.

 

 

Παράλληλα, η ψυχολόγος της ομάδας, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακά εργαστήρια Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου στη Σίκινο, τους Φούρνους, τους Λειψούς και το Αγαθονήσι. Με την ενθουσιώδη συναίνεση των καθηγητών και των γονέων στα ακριτικά μας νησιά, πάνω από 60 μαθητές θα συμμετάσχουν στα εργαστήρια. Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που η +πλευση παρέχει αυτό το εκπαιδευτικό έργο στους ακρίτες και είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς με τη ζεστή αποδοχή που έχει λάβει η δουλειά μας αυτή σε όλα τα νησιά που έχουμε επισκεφτεί έως τώρα.

 

 

Η Υπεύθυνη της Ομάδας Πολιτιστικών της +πλευσης, Χριστιάννα Οικονόμου, αναφέρει σχετικά με τις δράσεις «Στη +πλευση έχουμε ως καταστατικό σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ακριτικών νησιών. Κατά τη διάρκεια των 18 έως σήμερα αποστολών μας, είδαμε πόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά στα μικρά ελληνικά νησιά για θετικές προσλαμβάνουσες και εκπαιδευτικές εμπειρίες που ανοίγουν τους ορίζοντές τους. Έτσι, αποφασίσαμε, να επεκτείνουμε τις δράσεις μας πέρα από το χρονικό πλαίσιο των αποστολών, και να είμαστε όλη τη διάρκεια του χρόνου κοντά στα παιδιά, μέσω του διαδικτύου και κυρίως κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών»

 

 

Συνολικά, τα σεμινάρια αναμένεται να ωφελήσουν μεγάλο αριθμό μαθητών των σχολείων των ακριτικών μας νησιών (συνολικά σε όλα τα νησιά κατοικούν 450 παιδιά όλων των ηλικιών) και αναμένουμε σύντομα να τους συναντήσουμε και να συνεχίσουμε τις δράσεις μας δια ζώσης

Related posts

Το ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου “ΕυΠο”

admin

Ξεκίνησε την λειτουργία της η καλοκαιρινή λέσχη φρουράς Σάμου

admin

Παλαιόκαστρο Σάμου: Αγριογούρουνο πέθανε μέσα στο χωριό

admin

Ζωνοδέλφινα στο Ανατολικό Αιγαίο που είχαν την τύχη να γλυτώσουν από τις θανατώσεις των προηγούμενων ημερών

admin

Βόας έκοβε… βόλτες στο Καρλόβασι

admin

Άγνωστοι δράστες «χτύπησαν» το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Όρος Θιός

admin

Το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής απο την Ιερά Μητρόπολη Σάμου

admin

ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις στα θέματα των Μαθηματικών από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς

admin

Γιορτάζει ο Ι.Ν. της Αγίας Τριάδας στους Βαλεοντάδες / Αηδόνια

admin