Connect with us

Σαμιακά

Πορεία διαμαρτυρίας μεταναστών στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σάμου

Published

on

Έχοντας ως σύνθημα “Η Σάμος δεν είναι καλή – Samos no good” μια ομάδα περίπου 100 μεταναστών διαδήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σάμου.

Οι μετανάστες συγκεντρώθηκαν στις 5.30 στην είσοδο του ΚΥΤ και λίγο  αργότερα ξεκίνησαν την πορεία στη παραλιακή λεωφόρο της Σάμου. 

Αφορμή της διαμαρτυρίας αποτέλεσε η σημερινή βροχή στον καταυλισμό που είχε αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν στη λάσπη, οι σκηνές που ζουν. 

Οι μετανάστες νεαροί στην ηλικία φώναζαν συνθήματα  για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς και ιδίως μικρά παιδιά να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Είναι αλήθεια ότι όσο ο καιρός χειροτερεύει αυτοί οι άνθρωπο είναι υποχρεωμένοι να διαβιούν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, ενώ οι σκηνές που έχουν στηθεί πέριξ του κέντρου δεν τους προφυλάσσουν από την υγρασία και το δριμύ ψύχος.

 

Κανένα επεισόδιο δεν σημειωθηκε ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν διακριτικά τους μετανάστες. Στην εισόδου του κέντρου,οι μετανάστες συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν νέα πορεία διαμαρτυρίας στις 4 το απόγευμα της Κυριακής.

Comments

comments

Σαμιακά

Το ΕΚΑΒ Σάμου συμμετέχει στην Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης

Published

on

By

Οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. Σάμου, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών θα βρίσκονται την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου από τις 17:00 – 20:00 στη κεντρική πλατειά Καρλοβάσου ,ενημερώνοντας το κοινό για το πλούσιο κοινωνικό του έργο.

Επιδίωξή μας να εδραιώσουμε την κουλτούρα πρόληψης και προαγωγής της υγείας και να μεταδώσουμε το μήνυμα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο μας .

Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών η εκδήλωση  θα μεταφερθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου.   

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

255 αιτούντες άσυλο αναχωρούν από την Σάμο

Published

on

By

Συνεχίζεται, αν και με αργούς ρυθμούς, το πρόγραμμα αποσυμφόρησης του υπερπλήρες καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση με το “Νήσος Χίος” στις 12:25 το μεσημέρι, 255 ατόμων, στη πλειονότητα τους μέλη ευάλωτων ομάδων, με προορισμό τον Πειραιά, καθώς ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Από τον Πειραιά θα προωθηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο έφτασαν από τα απέναντι παράλια περίπου 100 μετανάστες.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί με την Θεσσαλονίκη

Published

on

By

Νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί, που για πρώτη φορά θα συνδέσουν τη Θεσσαλονίκη με νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και την Κρήτη με νησιά των Δωδεκανήσων, εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Όπως ανέφερε, με σημερινές του δηλώσεις, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, εγκρίθηκαν 18 νέοι απομακρυσμένοι προορισμοί που βρίσκονται, κυρίως, στην ακριτική γραμμή του βορειονατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

«Ικανοποιούμε πάγια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών» τόνισε ο υπουργός.

Συγκεκριμένα οι νέοι προορισμοί είναι οι εξής:

Ένα δρομολόγιο σύνδεσης νησιών του β/α Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη αντί της Καβάλας

-Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος

-Κως, Νίσυρος, Τήλος, Χάλκη, Σύμη, Ρόδος

-Ρόδος-Καστελόριζο

-Σητεία, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος

-Πάτμος, Ικαρία, Φούρνοι.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι οι παραπάνω προορισμοί αποτελούν την πρώτη φάση κάλυψης επιπλέον άγονων γραμμών, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση.

Σημειώνεται ότι μετά από εισήγηση του υπουργού Ναυτιλίας, η ετήσια αποζημίωση για την κάλυψη των άγονων γραμμών αυξήθηκε από τα 90 εκατ. ευρώ στα 130, συμπεριλαμβανομένης και της κάλυψης του αυξημένου κόστους των νέων καυσίμων κίνησης των πλοίων από το 2020.

Πηγή Ζούγκλα.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή