Connect with us

Σαμιακά

Πορεία διαμαρτυρίας μεταναστών στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σάμου

Published

on

Έχοντας ως σύνθημα “Η Σάμος δεν είναι καλή – Samos no good” μια ομάδα περίπου 100 μεταναστών διαδήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σάμου.

Οι μετανάστες συγκεντρώθηκαν στις 5.30 στην είσοδο του ΚΥΤ και λίγο  αργότερα ξεκίνησαν την πορεία στη παραλιακή λεωφόρο της Σάμου. 

Αφορμή της διαμαρτυρίας αποτέλεσε η σημερινή βροχή στον καταυλισμό που είχε αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν στη λάσπη, οι σκηνές που ζουν. 

Οι μετανάστες νεαροί στην ηλικία φώναζαν συνθήματα  για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς και ιδίως μικρά παιδιά να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Είναι αλήθεια ότι όσο ο καιρός χειροτερεύει αυτοί οι άνθρωπο είναι υποχρεωμένοι να διαβιούν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, ενώ οι σκηνές που έχουν στηθεί πέριξ του κέντρου δεν τους προφυλάσσουν από την υγρασία και το δριμύ ψύχος.

 

Κανένα επεισόδιο δεν σημειωθηκε ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν διακριτικά τους μετανάστες. Στην εισόδου του κέντρου,οι μετανάστες συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν νέα πορεία διαμαρτυρίας στις 4 το απόγευμα της Κυριακής.

Comments

comments

Σαμιακά

Συλλυπητήριο μήνυμα ΤΕ ΕΟΠΕ Σάμου

Published

on

By

Η οικογενεια του βόλεϋ της Σάμου θρηνεί τον άδικο και πρόωρο χαμό του Νίκου Μαθιου, γιος του φίλου μας και προπονητή βόλεϋ Μανώλη Μαθιού ,ο Νίκος έφυγε απο κοντά μας ,ταξίδεψε στην γειτονιά των Αγγέλων.
Στο πάτερα στη μητέρα και σε όλη την οικογενεια του Νίκου, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη  μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια. Καλή δύναμη και κουράγιο.

ΤΕ ΕΟΠΕ ΣΑΜΟΥ
η πρόεδρος
Λανδρου Μελπομένη

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ο Αντώνης Ιγγλέσης στήνει δίκτυο με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές στη Δυτική Σάμο

Published

on

By

Δίκτυο με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές θα δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή του νέου δήμου Δυτικής Σάμου και του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Έπειτα από παρέμβαση της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών BLS / AED της Σάμου, στον εφοπλιστή κ. Αντώνη Ιγγλέση, αποκτήθηκαν δεκατέσσερις νέοι εξωτερικοί απινιδωτές για την παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα που υφίστανται καρδιακή ανακοπή στο δρόμο .

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πέντε απινιδωτές θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα σε κεντρικά σημεία του Καρλοβάσου, οκτώ σε διάφορα χωριά του Καρλοβάσου και του Μαραθοκάμπου και ένας απινιδωτής στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι σχεδιασμένος για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, η οποία παραμένει βασική αιτία θανάτου, παρά τις προόδους στην επείγουσα καρδιακή φροντίδα.

Το Samos24, συγχαίρει τον κ. Αντώνη Ιγγλέση για την σωτήρια πρωτοβουλία του. Ας ελπίσουμε η κίνηση αυτή να βρει μιμητές και στην Ανατολική Σάμο.

Φώτο nlp-news.blogspot.com

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Το νέο πόστο των ψαράδων στη πόλη της Σάμου

Published

on

By

Λίγο πριν την εγκατάστασή τους στο νέο τους πόστο, βρίσκονται οι επαγγελματίες ψαράδες της πόλης της Σάμου .

Το νέο σημείο που θα πουλούν τα φρέσκα τους ψάρια το επόμενο διάστημα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Ξενία Σάμου, κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο .

Το μόνο που μένει να γίνει είναι η τοποθέτηση της τέντας στο πάνω μέρος της κατασκευής απο τον ανάδοχο εργολάβο. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Σάμου και διαθέτει για τις ανάγκες των ψαράδων, παροχή νερού και την απαιτούμενη αποχέτευση.

Θυμίζουμε οτι «άστεγοι» και κάτω από άσχημες συνθήκες, έχουν μείνει οι ψαράδες της πόλης της Σάμου, καθώς ο πρόχειρος  χώρος που πουλούσαν τα ψάρια τους μπροστά από το Ξένια Σάμου, δεν μπορούν να τον χρησιμοποιούν, λόγω των εργασιών που γίνονται στο πρώην ξενοδοχείο.

Το σημείο που πουλούσαν τα ψάρια τους οι ψαράδες.

Η νέα κατασκευή

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017