5 C
Σάμος
09/02/2023
Πολιτικά

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον Δημοκρατικό Στρατό Σάμου

Την Παρασκευή 23/07 και Κυριακή 25/07 πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής του αγώνα των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου στην πλατεία Μαραθοκάμπου και στο μνημείο ανταρτών στη θέση Ξυνιά του Κέρκη αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΟ Μαραθοκάμπου στην πλατεία του χωριού παρουσιάστηκε το βιβλίο της Τομεακής Επιτροπής Σάμου «Ιστορικά Αποτυπώματα, η  συμβολή του ΚΚΕ στο εργατικό και επαναστατικό κίνημα στη Σάμο», από τον Κώστα Τζίχα μέλος της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ. Ακολούθησαν αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο Αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου» αλλά και το ποίημα «Γκιναίοι» του Νίκου Σβερκίδη, υπεύθυνου διαφώτισης του ΔΣΣ, καθώς και μικρό μουσικό πρόγραμμα από τη Νανά Νικολάου.

Την σκυτάλη πήρε η εκδήλωση στον ιστορικό χώρο του μνημείου στη θέση Ξυνιάς στον επιβλητικό Κέρκη. Έγιναν καταθέσεις στεφανιών και χαιρετισμοί από την Κούλα Καραμηνά –Πόθου, πρόεδρο του παρατήματος Σάμου ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ και την γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Σάμου της ΚΝΕ, Μαρία Βουλαρίνου. Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους της ΚΟΒ Μαραθοκάμπου η Φυλλιώ Μακρή .

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σταμάτης Φιλιππής, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Σάμου. Ο ομιλητής συνέδεσε την πολύτιμη πείρα των αγώνων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με την πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων σήμερα ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε. Τόνισε, ότι “το Κόμμα μας, με όπλο τις αποφάσεις του 21ου συνεδρίου του, αναδεικνύει την ανάγκη ανατροπής του καπιταλισμού. Ενός συστήματος που οδήγησε σε χιλιάδες νεκρούς στην πανδημία αφού δεν πάρθηκαν μέτρα ενίσχυσης  των δομών δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα  έλαμψε η ατομική ευθύνη από την μεριά της Κυβέρνησης και οργανώνει συνολική επίθεση στις ζωές μας όπως με το νόμο για τα εργασιακά που καταργεί το 8ωρο και ΄΄διευθετεί τον εργάσιμο χρόνο’’, το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση, το νόμο για την Παιδεία που θέτει περαιτέρω ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών μας”. Στην συνέχεια ανέφερε ότι η χώρα μας εντάσσεται ολοένα πιο βαθειά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, κατάσταση επικίνδυνη για το λαό μας και για τα θύματα των πολέμων. Κάλεσε το λαό της Σάμου, να εμπνευστεί από τους ήρωες του Δημοκρατικού Στρατού, να παλέψει κόντρα σε αυτή την πολιτική, να υψώσει το μπόι του και να παλέψει για να γίνει ο ίδιος αφέντης του πλούτου που παράγει.

Οι εκδηλώσεις τιμής στο Δημοκρατικό Στρατό Σάμου συνεχίζονται την Κυριακή 8 Αυγούστου στο κοινοτάφιο των μαχητών στη Λέκκα, στην είσοδο του χωριού, στις 11:00 π.μ..

 

 

Related posts

Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Σάμου για την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού υγείας Μ. Γκάγκα στη Σάμο  

admin

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στη Σάμο

admin

Ευχαριστήρια επιστολή του υφυπουργού Χρ.Τριαντόπουλου στον Αλ. Λυμπέρη

admin

Εξεταστικό κέντρο στη Σάμο για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

admin

Σχόλιο της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Σάμου με αφορμή την δημιουργία Εξεταστικού Κέντρου ΑΣΕΠ στο Νομό Σάμου

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Ο λαός να πάρει στα χέρια του τη ζωή του και την υπόθεση της δημοκρατίας στη χώρα

admin

ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ- Διαμαρτυρία στον ΔΕΔΔΗΕ για τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

admin

Πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας της Κομματικής Οργάνωσης Βαθιού του ΚΚΕ

admin

ΑΣΕΠ – Απαιτούμε να διορθωθεί άμεσα η αδικία εις βάρος των υποψηφίων της Σάμου

admin