18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Μεγάλη συμμετοχή πολιτών στη διαμαρτυρία για το προσφυγικό

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, στην πλατεία Πυθαγόρα, με αφορμή την παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Σάμο.

Κάτοικοι του νησιού εξέφρασαν την αντίθεση τους στην πολιτική εγκλωβισμού της κυβέρνησης αλλά και στην κατασκευή του νέου κέντρου μεταναστών στη τοποθεσία Ζερβού.

Αιτήματα των διοργανωτών, φορέων και συλλόγων ήταν μεταξύ άλλων , «να κλείσει το hot spot, αυτό το κάτεργο για χιλιάδες βασανισμένους ανθρώπους και να μην ανοίξει άλλο σε κανένα μέρος του νησιού. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και από τη χώρα. Στελέχωση των υπηρεσιών υγείας με το απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό».

Η ομιλία του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Κυριαζής ήταν η μοναδική όπου τόνισε, πως δεν θα δεχθούμε να λαμβάνονται αποφάσεις “για εμάς, χωρίς εμάς”. Οι διαδηλωτές στη συνέχεια με πορεία από την πλατεία Πυθαγόρα και επί της παραλιακής οδού, κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένει τις τελευταίες ήμερες ο κ. Βίτσας ζητώντας να έχουν συνάντηση μαζί του.

Ο υπουργός δέχθηκε αντιπροσωπεία φορέων και συλλογών και συνομίλησε μαζί τους πάνω από μια ώρα, χωρίς όμως την παρουσία δημοσιογράφων.

Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της Πανσαμιακής Απεργίας της 7ης Φεβρουαρίου, μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσαν ότι ο υπουργός υποστήριξε ότι μέχρι τον Αύγουστο θα είναι έτοιμο το νέο κέντρο στη Ζερβού, με ταυτόχρονο κλείσιμο του υπάρχοντος στο Βαθύ.  Παράλληλα ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες από πλευρά υπουργείου για απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και ότι επανεξετάζεται η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας  ώστε να αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός των μεταναστών στα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές.

Το ερχόμενο Σάββατο σύμφωνα με τον ίδιο θα αναχωρήσει από την Σάμο, ικανός αριθμός προσφύγων και μεταναστών.

Η Οργανωτική επιτροπή κατήγγειλε ότι κανένα αίτημα τους δεν έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα.

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin