Connect with us

Δήμος

Προεκλογικές δαπάνες και έσοδα του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ»

Published

on

Μετά τη λήξη των εκλογικών διαδικασιών για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της επαναληπτικής της 2ης Ιουνίου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, η δημοτική κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ»υπηρετώντας τη πλήρη διαφάνεια, ενημερώνει τους συμπολίτες μας για τα έσοδα και τις συνολικές  δαπάνες, με τα οποία διεξήγαγε την προεκλογική της εκστρατεία. Το συνολικό κόστος της προεκλογικής της εκστρατείας είναι 3000 €  και αφορά το σύνολο εξόδων του συνδυασμού (παράβολα, διαφημιστικό υλικό, ψηφοδέλτια) καθότι κανένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δεν προέβη σε ξεχωριστή προβολή και σε ξεχωριστές δαπάνες.

Ελπίζουμε ότι και οι άλλοι συνδυασμοί στα πλαίσια της διαφάνειας θα καταθέσουν τα συνολικά τους έξοδα και έσοδα.

Comments

comments

Δήμος

Γ. Διονυσίου: Νομίζω ότι πρέπει να ηρεμήσουμε και να δούμε κάποια πράγματα όλοι μας με άλλο μάτι

Published

on

By

“Δυστυχώς το μεταναστευτικό (αν και τεράστιο πρόβλημα) δεν είναι το μόνο που μας απασχολεί και ασχολούμαστε” 

Μετά το ντόρο που προκλήθηκε με αφορμή την πρόθεση του δήμου Ανατολικής Σάμου να προβεί στην αλλαγή της ονοματοδοσίας του, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Διονυσίου, τοποθετηθηκε σχετικά  :

“Μου έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση τις τελευταίες μέρες ο ντόρος που έχει γίνει με την αλλαγή του ονόματος. Δε μπορώ ακόμη να κατανοήσω (αν και προσπαθώ) , που είναι το εξωπραγματικό του θέματος.

Άλλωστε πρόκειται για δέσμευση της παράταξής μας και προεκλογικά. Αυτό δε, που μου προκαλεί εντύπωση και αγανάκτηση ταυτόχρονα είναι το γεγονός οτι θεωρείται μείζονος σημασίας το συγκεκριμένο θέμα από πολλούς και αναφέρεται οτι είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας απασχολεί.

Προφανώς οι περισσότεροι (θέλω να πιστεύω) γνωρίζουν οτι η δημοτική αρχή δεν ασχολείται ΜΟΝΟ με αυτό αλλά και με πολλά άλλα θέματα που απασχολούν τον δήμο μας.

Δυστυχώς το μεταναστευτικό (αν και τεράστιο πρόβλημα) δεν είναι το μόνο που μας απασχολεί και ασχολούμαστε.

Δε καταλαβαίνω εάν μ αυτή τη λογική θα έπρεπε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια ώστε να περιμένουμε να λυθεί το μεταναυστετικό με την μικρή δυνατότητα και ευθύνη που έχει ένας δήμος σε ένα τέτοιο πρόβλημα , ώστε να προχωρήσουμε και σε άλλα όπως η ονοματοδοσία, τα Απορρίμματα, η ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου και άλλα.

Νομίζω ότι πρέπει να ηρεμήσουμε και να δούμε κάποια πράγματα όλοι μας με άλλο μάτι.

Τέλος, σχολιάζουμε για την ονοματοδοσία ΧΩΡΙΣ ακόμη να έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση για το πότε και κυρίως για το ΠΩΣ θα γίνει αυτό”.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Παράδοση παραλαβή αυτόματου εξωτερικού Απινιδωτή

Published

on

By

Σήμερα, 13 Δεκεμβρίου 2019, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης της Σάμου, πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης-παραλαβής, ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή τύπου “saver one standard” από τον Ροταριανό Όμιλο Σάμου, στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Ο απινιδωτής παραδόθηκε, από το Δήμο, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση, προκειμένου να τοποθετηθεί στο κτίριο αυτής και θα είναι διαθέσιμος για χρήση σε κάθε πολίτη του Δήμου.

Δεδομένου ότι οι απινιδωτές σε δημόσιους χώρους σώζουν ζωές, ευχαριστούμε θερμά το Ροταριανό Όμιλο Σάμου γι΄αυτή την πρωτοβουλία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου για την άψογη συνεργασία και την αμέριστη συμπαράστασή της.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Γ. Κολλάρος: Τώρα αν «η άλλη πλευρά του λόφου» αντιδρά αυτό ήταν αναμενόμενο

Published

on

By

Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο προσεχές Δημοτικό συμβούλιο είναι και το θέμα της μετονομασίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, αυτό άλλωστε προεκλογικά είχε εξαγγείλει η Δημοτική παράταξη Ανα.Σ.Α. η οποία είχε δεσμευθεί στους πολίτες ότι θα αλλάξει το όνομα αφού η ονομασία Δήμος Ανατολικής και Δυτικής Σάμου είναι «άκομψη», ανελεύθερη , διχαστική και περισσότερο παραπέμπει σε γεωγραφικό προσδιορισμό παρά σε ονομασία Δήμου.

Όταν είχα πληροφορηθεί ότι στη Σάμο θα δημιουργηθούν δύο Δήμοι με δελτίο τύπου ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου είχα γράψει πλην των άλλων ότι «Επιτέλους το μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού!!!!!!!! με την καίρια και αποφασιστική παρέμβαση του Βουλευτή Σάμου επιλύθηκε. Η Σάμος χωρίστηκε σε δύο Δήμους , δύο στρατόπεδα και πορεύεται, όπως πάντα άλλωστε, προς την ανυποληψία, το μαρασμό και την αντιπαλότητα».

Σήμερα ορισμένοι για μια ακόμη φορά επιδιώκουν να επαναφέρουν στην επικαιρότητα αυτό που πολλοί νοιώθουν αλλά δεν το λένε δηλαδή τη βαθύτατα κατ΄εμέ ριζωμένη στο νησί πόλωση ( Βαθύ-Καρλόβασι) και το διχασμό. Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι όλοι είμαστε ΣΑΜΙΩΤΕΣ και ας αφήσουμε την αντιπαλότητα, τον παραλογισμό και τον μικροκομματισμό στην άκρη και να δουλέψουμε για την ανάπτυξη του νησιού και τη προκοπή των κατοίκων του.

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Το να αποκαλείται ο Δήμος μας ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ είναι λάθος τελεία και παύλα. Φρονώ ότι ιστορικοί, Εθνικοί και λόγοι Αρχών ( πρωτεύουσα) μας οδηγούν σε ένα μόνο όνομα ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΙΩΝ με ιστορική έδρα το Πυθαγόρειο.

Τώρα αν «η άλλη πλευρά του λόφου» αντιδρά αυτό ήταν αναμενόμενο και δεν με ξενίζει απλά το να γράφεις και να ισχυρίζεσαι ότι «όχι μόνο δεν θα υπάρξει συναίνεση στην οικειοποίηση του ονόματος “Δήμος Σαμίων ” αλλά θα υπάρξουν και αντιδράσεις» αυτό με ξεπερνάει αφού στην Ελληνική γλώσσα «οικειοποιούμαι» σημαίνει ιδιοποίηση, κάνω κάτι δικό μου, όμως το ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΙΩΝ δεν πρόκειται να το οικειοποιηθούμε, να το ιδιοποιηθούμε ούτε να το κλέψουμε : ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ!!!!!! Αλλά και το «θα υπάρξουν αντιδράσεις» και αυτό με ξενίζει και με στεναχωρεί αφού «αντίδραση» σημαίνει αντενέργεια και αντίσταση που ακολουθεί κάποια ενέργεια. Μα είναι πεδίο αντίστασης και αντίδρασης η μετονομασία του Δήμου μας ;

Γνωρίζει το αναφέρει άλλωστε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου ότι υπάρχουν διαδικασίες για την μετονομασία Δήμων , ας αφήσουμε λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Συμβουλίου Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών να αποφασίσει και ας μη φτάσουμε στο σημείο των παλιών αντιπαραθέσεων όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή