8.3 C
Σάμος
29/03/2023
Σαμιακά

Προσοχή: Ασυνείδητοι πετούν φόλες στους Μύλους

Δηλητηριάστηκαν ζώα

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά με μαζικές δηλητηριάσεις ζώων στους Μύλους καθώς σύμφωνα με καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου, κάποιος ή κάποιοι δεν διστάζουν να πετάξουν φόλες.

Τις τελευταίες 5 εβδομάδες βρέθηκαν 5 σκυλάκια (τρία ιδιόκτητα και δυο αδέσποτα) και μερικά γατάκια νεκρά στο χωριό Μύλους.

Η αιτία θανάτου παραμένει άγνωστη, σίγουρα όμως πρόκειται για μια δηλητηρίαση με μέχρι στιγμής άγνωστη ουσία. Δεν φαίνεται να ήταν μια «φόλα». Τα συμπτώματα δεν συμβαδίσουν με μια τέτοια περίπτωση.

Ένα από αυτά τα άτυχα σκυλάκια μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία για τις σχετικές εξετάσεις.

Περιμένουμε τα αποτελέσματα με μεγάλη αγωνία καθώς δηλητηριάστηκαν όλα τα ζωάκια μάλλον με την ίδια ουσία. Τα δύο βρέθηκαν μετά το θανάτου τους, τα τρία όμως σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν άμεσα στον κτηνίατρο, ο οποίος αντιμετώπισε μια πρωτοφανής περίπτωση: τα σκυλάκια, που μέχρι πρόσφατα ήταν υγιέστατα, εντελώς ξαφνικά εμφάνισαν συμπτώματα βαριάς μορφής πάθησης με σοβαρότατη νεφρική ανεπάρκεια και αρκετά ψιλές τιμές στα λευκά αιμοσφαίρια.

Επίσης είχαν αναπνευστικά προβλήματα.

Έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να συνέρθουν τα σκυλάκια, αλλά δυστυχώς ήταν όλες μάταιες.

Δεν υπήρχε σωτηρία, η ουσία ήταν άκρως τοξική.

Θεωρούμε καθήκον μας να ενημερώσουμε τον κόσμο στους Μύλους και όλους τους επισκέπτες του όμορφου χωριού να προσέχουν!!! Ένας μεγάλος αόρατος κίνδυνος υπάρχει δίπλα σας και δεν ξέρουμε, ποιο θα είναι το επόμενο θύμα – ένα σκυλάκι, ένα γατάκι, ένα πρόβατο….. ή ένα παιδί.

Προς το παρόν υπάρχουν μόνο υποψίες: μήπως ράντισαν με μια απαγορευμένη επικίνδυνη ουσία, μήπως πέταξαν σε ένα ή ακόμα σε μερικά σημεία αυτό το θανατηφόρο δηλητήριο, μήπως υπάρχει μια άγνωστη διαρροή… Τον θάνατο το φέρνει η κατάποση, η επαφή, η εισπνοή;; Ερωτήσεις, που απαιτούν άμεση απάντηση για να μην θρηνούμε και άλλα θύματα.

Όποιος έχει παρατηρήσει οτιδήποτε ύποπτο να ενημερώσει το συντομότερο δυνατόν την αστυνομία ή την εισαγγελία. Μην διστάσετε καθόλου.   ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΖΩΕΣ!!

Related posts

Το ΣΔΕ Καρλοβάσου στο οινοποιείο Βακάκη

admin

Το ΕΚ Σάμου για το εργατικό ατύχημα στο Βαθύ

admin

Προβλήματα στο αεροδρόμιο της Σάμου λόγω χαμηλής νέφωσης

admin

ΕΤΕΜ: Η σημερινή δοκιμαστική προσέγγιση του “Dodekanisos Express” ήταν η αρχή για την ανάπτυξη του τόπου μας

admin

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές εγγραφές συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε ο 6ος Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Ανακοίνωση ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ για τα ζητήματα της υγείας και τις ελλείψεις ιατρών

admin

Παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια οι μαθητές στην Σάμο για την τραγωδία στα Τέμπη

admin

Σε επιφυλακή η πυροσβεστική λόγω δυνατών ανέμων στα νησιά μας

admin

Zητήθηκε μετακίνηση παιδιάτρου από το Νοσοκομείο Ικαρίας σε αυτό της Σάμου

admin