20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Δήμος

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» “O Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει ενταγμένα μόνο 3 έργα”

Η παράταξη αναφέρει ότι από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού συνδέσμων Δήμων και Νομικών Προσώπων ΟΤΑ Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»  είναι το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) της κυβέρνησης της ΝΔ που αντικατέστησε το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το Δήμο Ανατολικής Σάμου, με  βάση τα πληθυσμιακά του χαρακτηριστικά και τα κριτήρια κατανομής που καθόρισε το ΥΠΕΣ, έπρεπε να τύχουν χρηματοδότησης και ένταξης έργα ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία από το https://eyde.ypes.gr/tritsis/projects/region/voreiou-aigaiou/municipality/anatolikis-samou   τα ενταγμένα έργα του Δήμου Ανατολικής Σάμου είναι:

    1.      «Ο πολιτισμός του σήμερα στην ιστορία του χθες – τρισδιάστατη αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μυκάλης» προϋπολογισμού   165.192.00 €

    2.      «Βελτίωση Υφιστάμενων Αγροτικών Οδών Δήμου Ανατολικής Σάμου» προϋπολογισμού 4.983.939,13 €

    3.      «Αναβάθμιση υποδομών αποχέτευσης του Δήμου Ανατολικής Σάμου προϋπολογισμού 1.754.016,77 €

Από τα παραπάνω δεδομένα,  ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει ενταγμένα  μόνο 3 έργα με συνολικό προϋπολογισμό 6,9 εκατομμύρια €  όταν θα έπρεπε στα 3 χρόνια που πέρασαν να έχει εντάξει έργα τουλάχιστον 22 εκατομμυρίων € (το ποσοστό ένταξης που έχει πετύχει  είναι μόνο 31,4%).

 Το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ στην ουσία έχει τελειώσει χρηματοδοτικά και σε λίγους μήνες εκπνέει και η θητεία της κυβέρνησης της ΝΔ και επομένως δεν θα έχουμε νέες εντάξεις έργων για το Δήμο και το νησί μας.

Για το λόγο αυτό ζητούν να ενημερωθούν από τη Δημοτική Αρχή “που οφείλεται το μικρό ποσοστό ένταξης έργων στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και γιατί μέχρι τώρα δεν έχει αναδείξει το θέμα και δεν έχει καταλογίσει τις ευθύνες που αναλογούν στην ίδια, αλλά κυρίως στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα του αναπληρωτή υπουργού κ. Πέτσα.

Related posts

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Συνάντηση Δημάρχου με τον Γ.Γ. Νησιωτικής πολιτικής-

admin

Ομιλία του καθηγητή Εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση

admin