13.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Πρόεδρος Ένωσης ξενοδόχων Σάμου: Χαμηλές οι προκρατήσεις στον τουρισμό λόγω κρίσης

Σε χαμηλά επίπεδα κινούνται οι προκρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου Μάνος Βαλής. Αυτό δικαιολογείται εν μέρει καθώς υπάρχει έντονη αβεβαιότητα σχετικά με την περεταίρω αύξηση των τιμών στην ενέργεια αλλά και γενικότερα μια δυσκολία στην αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών που δεν επιτρέπει στο μέσο ευρωπαίο να προγραμματίσει τις διακοπές του.

Ιδιαίτερα θετική χαρακτήρισε ο κ. Βαλής την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Σάμου για τη δημιουργία Ενιαίου Οργανισμού Τουρισμού με ετέρους το ίδιο, την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου και τους δύο δήμους του νησιού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη επίσκεψη του Γ.Γ του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη με τον οποίον είχαν συνάντηση παρουσία και του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου προ διμήνου για τα θέματα της τουριστικής προβολής του νησιού αλλά και για το θέμα του αυτόνομου περιπτέρου που θα έχει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στην έκθεση του Βερολίνου.

Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης του ΓΓ του ΕΟΤ στην Σάμο αναμένεται το σύνολο των φορέων τουρισμού του νησιού να  συμμετέχει στην ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 7 το απόγευμα, προκειμένου να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της Σάμου.
Πηγή :ertnews.gr

Related posts

Πορεία Ειρήνης από ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin