21.9 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

“Πόσα χρήματα διεκδίκησε και πήρε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου;”

Διαβάζουμε στον τύπο της γειτονικής Χίου ότι ο κ. Μηταράκης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έδωσε τα τελευταία 2 χρόνια 12 εκατομμύρια € στο Δήμο Χίου από το Ταμείο Αλληλεγγύης και ως ανταποδοτικά αποζημίωσης σε Δήμους που φιλοξενούνται ΚΥΤ.

«Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε εμφατικά ότι η Χίος έχει, τα τελευταία 2,5 χρόνια, λάβει -με τη μορφή ανταποδοτικών τελών και επιχορηγήσεων του Ταμείου Αλληλεγγύης- συνολικά 12 εκ. ευρώ. Ειδικότερα, 4,7 εκ. ευρώ έχουν δοθεί ως ανταποδοτικά τέλη και αποζημιώσεις στο Δήμο Χίου και συνολικά έχουν ενταχθεί έργα 7,3 εκ. Ευρώ στο Ταμείο Αλληλεγγύης. Η ανακατασκευή του 3ου Γυμνάσιο είναι ένα εμβληματικό έργο που ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσει μέσα στο 202»  

Θα μου πείτε ότι ο κ. Μηταράκης εκλέγετε και είναι βουλευτής Χίου.

Αλλά και μείς οι Σαμιώτες έχουμε τον συμπατριώτη μας Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο.

 Μας λέει ο κ. Μηταράκης για χρηματοδότηση ενός Γυμνασίου στη Χίου με χρήματα του υπουργείου του.

Αλήθεια, κ. Μηταράκη, ένα (!!)  από τα Δημοτικά Σχολεία (Άνω Βαθέος, Πυθαγορείου, Χώρας) που επλήγησαν από το σεισμό και τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες, δεν στέρξατε να χρηματοδοτήσετε;

Αλλά θα μας πείτε.

Μου το ζητήσατε;

 

Βέβαια, δεν κατάφερε το αρμόδιο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, εδώ και 9 μήνες,  να καθαρίσει την περιοχή του παλιού ΚΥΤ  από τα παραπήγματα της φαβέλας.

 

Αλήθεια, ας μας πει η Δημοτική αρχή, πόσα χρήματα διεκδίκησε και πήρε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου από το 2019 και μετά για να ξεπεράσει τις αρνητικές επιπτώσεις από το προσφυγικό/μεταναστευτικό και για να επουλώσει τις πληγές από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη Σάμο  το 2020;

Όταν ως δημοτική παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ» προτείναμε στις αρχές του 2020 να διεκδικήσουμε ως αντιστάθμισμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού το ποσόν των 1,7 εκ.  που χρειαζόταν για να τελειώσουμε, με τη εγκεκριμένη μελέτη του αυτοφερόμενου αγωγού, με το αποχετευτικό της πρωτεύουσας (όταν η κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ) η Δημοτική αρχή δεν μας άκουσε.

 

Το αποτέλεσμα το οσμιζόμαστε ακόμα, για  3 χρόνια μετά, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

 

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες αιτήματα, που έπρεπε να καταθέτουμε στο Ταμείο Αλληλεγγύης (τρομάρα τους, όνομα που βρήκαν) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, γιατί δυστυχώς εδώ στη Σάμο, πρώτα-πρώτα κατασκεύασαν και εγκαινίασαν και επιδεικνύουν την Υπερδομή στη Ζερβού, το Γκουαντανάμο της Ευρώπης.

Related posts

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin