Connect with us

Περιφερειακά

Π. Κουφέλος: Παρέμβαση για τη μετακίνηση των παραγωγών

Published

on

 

Γράφει ο Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Β. Αιγαίου, κ. Πανάγος Κουφέλος, είχε επικοινωνία σήμερα με τον νέο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, στην οποία έθιξε το θέμα μετακίνησης των παραγωγών, έπειτα κι από την ισχύ της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας( ισχύει από σήμερα 23/3/2020 και ώρα 06:00) που επέβαλε η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ο κ. Κουφέλος, κατόπιν συζήτησης με τον Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Μουτζούρη, προχώρησε σ’ αυτήν την παρέμβαση – τομή, μιας και σημαντική μερίδα των παραγωγών, έχει δηλώσει τις εκτροφές της σε ονόματα συγγενικών της προσώπων, κι ως εκ τούτου θα αντιμετώπιζε πρόβλημα στη μετάβαση της, προς το χώρο εκτροφής.

Έπειτα από την επικοινωνία που είχε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστάσιας, αποφασίστηκε οι παραγωγοί να μετακινούνται, φέροντας μια υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, στις οποίες θα εκτελούν τις εργασίες τους.

O κ. Κουφέλος, μετά το πέρας της επικοινωνίας, προέβη στις εξής δηλώσεις: “Κατόπιν πάρα πολλών ερωτημάτων από αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς, για το θέμα μετάβασης του στους χώρους, όπου έχουν τις εκτροφές του, καθότι πάρα πολλοί από αυτούς είχαν δηλώσει τις εκτροφές του σε ονόματα συγγενικών τους προσώπων, με αποτέλεσμα να μην είναι οι κύριοι κάτοχοι, επικοινωνήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου πρότεινε να γίνεται μια υπεύθυνη δήλωση από πλευράς του κατόχου της εκτροφής, ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι που ασχολείται με τις εκτροφές, κι ότι θα πηγαίνει να περιποιηθεί ή να ταΐσει τα ζώα του. Αυτό θα συμβεί, για να μην επιβληθεί το πρόστιμο, λόγω της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ισχύει από σήμερα. Θα παρακαλέσω,  όμως, πάρα πολύ όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς, να τηρούν τα ατομικά μέτρα υγιεινής, όπως προβλέπονται, και να αρκούνται μόνο στη φροντίδα της εκτροφής τους.

Σαν Περιφέρεια Β. Αιγαίου, έχουμε εκδώσει σχετική εσωτερική εγκύκλιο προς όλες τις Διευθύνσεις, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ώστε σε όλες τις δραστηριότητες τους, να ακολουθούνται τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση. Για παράδειγμα, να προσέρχεται ένας – ένας στα σφαγεία ή στα ελαιοτριβεία, να μην παραμένουν στο χώρο μέσα, να έχουν αντισηπτικά, μάσκες και γάντια, με σκοπό να τηρούμε στο ανθρώπινο δυνατό την ατομική υγιεινή. Γιατί, όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να περιορίσουμε τα κρούσματα.

Στόχος μας, να περιορίσουμε τα κρούσματα και να είμαστε όλοι εδώ. Πρέπει να βγούμε νικητές!”

Comments

comments

Περιφερειακά

Διαβεβαίωση Χρυσοχοϊδη για τη διενέργεια εξετάσεων των νέων συνοριοφυλάκων στην Σάμο

Published

on

By

Την ικανοποίησή του για την αποδοχή του αιτήματός του για τη διενέργεια των προκαταρτικών εξετάσεων των επιτυχόντων συνοριοφυλάκων στον τόπο καταγωγής τους, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης.

“Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος ανταποκρίθηκε και αποδέχθηκε την πρόταση της Αντιπεριφέρειας για τη διενέργεια των προκαταρκτικών εξετάσεων των επιτυχόντων συνοριοφυλάκων της Σάμου στον τόπο καταγωγής τους.

Η διαδικασία προσλήψεων αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας και ήδη δρομολογούνται ενέργειες για τις προκαταρκτικές εξετάσεις, με τη διάθεση εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας κτιριακών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

1.000.000€ για τουριστική προβολή των νησιών από την Π.Β.Α.

Published

on

By

 

Ανακοινώνεται, ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει προκηρύξει ανοικτό δημόσιο διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου του έργου «Δράσεις Τουριστικής Προβολής Νησιών Βορείου Αιγαίου 2018-2023», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020», Άξονας «Προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον, με επάρκεια πόρων για ανάπτυξη, απασχόληση και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 1.000.000 €.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Ευχαριστήριο Περιφέρειας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κ.Υ.Τ πρώτης αξιολόγησης για τον Κωρονοϊό

Published

on

By

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ευχαριστεί θερμώς τους ιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι αποδέχθηκαν και προσέφεραν πολύτιμο έργο έως το τέλος του τρέχοντος μηνός για έλεγχο συμπτωμάτων Κωρονοϊού στα ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΣ, τα οποία εγκατέστησε και χρηματοδότησε η Περιφέρεια έναντι των Κ.Υ.Τ. Μόριας Λέσβου, Χαλκειούς Χίου, Βαθέος Σάμου.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Περιφερειακά2 ώρες ago

Διαβεβαίωση Χρυσοχοϊδη για τη διενέργεια εξετάσεων των νέων συνοριοφυλάκων στην Σάμο

Δήμος6 ώρες ago

Ζητά παράταση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας των μεταναστών

Σαμιακά6 ώρες ago

Όλες οι επιχειρήσεις που ανοίγουν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου

Σαμιακά21 ώρες ago

Διατηρείται ο άστατος καιρός μέχρι την Τρίτη

Σαμιακά21 ώρες ago

Συνάντηση στους Κοσμαδαίους – Καμπάνια ενημέρωσης για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

Σαμιακά22 ώρες ago

Τι λέει ο Σαμιώτης ιδιοκτήτης ψησταριάς στη Μινεάπολη, στην οποία σύχναζε ο Τζορτζ Φλόιντ

Δήμος22 ώρες ago

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων Δήμου Ανατολικής Σάμου

Δήμος2 ημέρες ago

Δήμος Δυτικής Σάμου | Καθαρισμός και διανομή αντισηπτικών σε σχολικές μονάδες

Σαμιακά2 ημέρες ago

Πορεία διαμαρτυρίας στο Βαθύ

Αστυνομικά - Λιμενικά2 ημέρες ago

Συνελήφθησαν για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Η Dodekanisos Seaways πενθεί το θάνατο του μηχανικού της Μιχάλη Παυλή

Σαμιακά5 ημέρες ago

Καλοκαιρινά δρομολόγια Bs Myconos – Bs Patmos – Bs Chios – Bs1

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Μητέρα μηνύει μετανάστη που «χαϊδευόταν» στη θέα του ανήλικου γιου της

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Τεχνητή παραλία στα Ταμπάκικα!

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Νέες, δυναμικές και πετυχημένες επέστρεψαν στον τόπο τους

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Το Blue Star Chios δρομολογείται στη γραμμή Πάρος – Νάξος – Εύδηλος- Καρλόβασι

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Η TUI ακυρώσε όλα τα προγράμματα προς το νησί μας

Περιφερειακά1 εβδομάδα ago

Μήνυση από Περιφέρεια σε ΜΚΟ που αμφισβήτησε την ελληνικότητα της Μόριας

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 64χρονος από τη θαλάσσια περιοχή Μπάλου Κουμαίϊκων

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Μαραθόκαμπος : Σε αυτό το μέρος θα κάνετε ονειρικές διακοπές!

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017