Connect with us

Δήμος

Ρίγλη,Πανούσος και Γαλανού Αναγνώστου το νέο προεδρείο του Δ.Σ Δυτικής Σάμου

Published

on

Αρχαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου , καθώς και των μελών των Επιτροπών Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Καρλόβασι.  Η ψηφοφορία ήταν μυστική και διεξήχθη σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγησαν:

-Πρόεδρος η Δήμου Ρίγλη Αριάδνη του Γεωργίου δημοτική σύμβουλος της παράταξης
«Συμμαχία Πολιτών».
-Αντιπρόεδρος ο Πανούσος Αρτέμιος του Σταύρου δημοτικός σύμβουλος της παράταξης
«Δύναμη Δημιουργίας».
-Γραμματέας η Γαλανού -Αναγνώστου Αγγελική του Στυλιανού δημοτική σύμβουλος της παράταξης
«Συμμαχία Πολιτών».

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

-Πρόεδρος ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Λυμπέρης του Εμμανουήλ.
-Αντιπρόεδρος ο Αντιδήμαρχος Βακάκης Νικόλαος του Γεωργίου.
-Μέλος ο Αντιδήμαρχος Βολακάκης Δημήτριος του Γεωργίου.

Τακτικά και Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής  εξελέγησαν:

-Τακτικό μέλος ο Καρλάς Νικόλαος του Κωνσταντίνου με Αναπληρωματικό μέλος τον Κυπραίου Δημήτριο του Εμμανουήλ δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης
«Συμμαχία Πολιτών».
-Τακτικό μέλος ο Καλατζής Αναστάσιος του Γεωργίου με Αναπληρωματικό μέλος τον Καλατζή Γεώργιο του Αναστασίου δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης
«Δύναμη Δημιουργίας».
-Τακτικό μέλος ο Ανδρεάδης Νικόλαος του Ευάγγελου με Αναπληρωματικό μέλος τον Ευγενικό Εμμανουήλ του Χριστόδουλου δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης
«Δύναμη Δημιουργίας».
-Τακτικό μέλος ο Κοσμάς Βασίλειος του Δημητρίου με Αναπληρωματικό μέλος τον Πανούσο Χρήστο του Κωνσταντίνου δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τα μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

-Πρόεδρος ο ο Αντιδήμαρχος Βακάκης Νικόλαος του Γεωργίου.
-Αντιπρόεδρος ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Διακοσταμάτης του Νικολάου.
-Μέλος ο Αντιδήμαρχος Βολακάκης Δημήτριος του Γεωργίου.

Τακτικά και Αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν:

-Τακτικό μέλος Λυμπέρης Παναγιώτης του Εμμανουήλ με Αναπληρωματικό μέλος τον Λογοθέτη Στέλιο του Γεωργίου δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης
«Συμμαχία Πολιτών».
-Τακτικό μέλος η Καραγιάννη Ιωάννα του Κωνσταντίνου με Αναπληρωματικό μέλος τον Καλατζή Γεώργιο του Αναστασίου δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης
«Δύναμη Δημιουργίας».
-Τακτικό μέλος ο Ευγενικός Εμμανουήλ του Χριστόδουλου με Αναπληρωματικό μέλος τον Πανούσο Αρτέμιο του Σταύρου δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης
«Δύναμη Δημιουργίας».
-Τακτικό μέλος ο Αποστόλου Δημήτριος του Μιχαήλ με Αναπληρωματικό μέλος τον Αποστόλου Δημήτριος του Νικολάου δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Comments

comments

Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Σάμου για Λυμπέρη : Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου επιλέγει να παίξει παιχνίδια

Published

on

By

Ποιός φοβάται το πλαίσιο των φορέων για το προσφυγικό – μεταναστευτικό;;

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Σάμου χαιρετίζει του Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες που έδωσαν το παρών στη προχθεσινή συγκέντρωση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Ιδιαίτερα χαιρετίζει το πλαίσιο με το οποίο συμμετείχαν στη συγκέντρωση τα σωματεία των εργαζομένων και οι δευτεροβάθμιοι φορείς τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ενισχυθεί η ενότητα του σαμιώτικου λαού. Να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην  πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που με τις συμφωνίες τους μετατρέπουν τα νησιά μας σε φυλακές ξεριζωμένων κι εξαθλιωμένων ανθρώπων και να διεκδικήσουν:

 • Να κλείσουν τα hotspot. Να μη γίνει κανένα νέο στο νησί.
 • Να απεγκλωβιστούν άμεσα και με μαζικούς όρους οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το νησί και τη χώρα
 • Στη Σάμο να υπάρχει μια μικρή δομή καταγραφής, ταυτοποίησης και υγειονομικής περίθαλψης και άμεσα να μεταβαίνουν στην ενδοχώρα. Εκεί να διαμένουν σε αξιοπρεπείς δομές μέχρι να εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου κλπ και σύντομα να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες τελικού προορισμού τους.
 • Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ. Η διαχείριση του προβλήματος να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
 • Αποζημίωση στο 100% όσων έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.

Αυτές είναι οι θέσεις των φορέων των εργαζομένων που υιοθετεί και παλεύει η Λαϊκή Συσπείρωση. Αυτές οι θέσεις είναι οι μόνες που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο διαιώνισης της απαράδεκτης, απάνθρωπης κι επικίνδυνης κατάστασης που διαμορφώνεται στο νησί μας. Βάζουν τέλος στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στο νησί και τη χώρα αλλά και στα προβλήματα που δημιουργεί ο μαζικός εγκλωβισμός ανθρώπων στη ζωή των κατοίκων, ιδιαίτερα της πρωτεύουσας.

Σε αυτόν τον αγώνα που δίνει ο σαμιώτικος λαός, όμως, ο Δημαρχος Δυτικής Σάμου και η παράταξή του επιλέγει να παίξει παιχνίδια.

Από το Νοέμβρη, μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ψηφίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ από το δημοτικό συμβούλιο οι θέσεις που υιοθέτησε πέρυσι (πανσαμιακή Απεργία 7 Φλεβάρη) η πλειοψηφία των φορέων του νησιού μας. Ωστόσο, η δημοτική αρχή επιμένει να κρατά κρυφή αυτή την απόφαση. Δεν την έδωσε στη δημοσιότητα με τη δικαιολογία ότι «στη συνεδρίαση παραβρίσκονταν δημοσιογράφοι»….

Στις δηλώσεις του Δημάρχου όλο αυτό το διάστημα κυριαρχεί η γενικόλογη στήριξη του δήμου Αν Σάμου και δε βρήκε ούτε μισή κουβέντα να πει για τις θέσεις που έχει υιοθετήσει το δημοτικό συμβούλιο.

Αποκορύφωμα η χθεσινή ομιλία του στη συγκέντρωση η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και παραφωνία στο όλο κλίμα. Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου εξέφρασε ξενοφοβικές απόψεις με μπόλικη κινδυνολογία και φτηνό λαϊκισμό για τον τουρισμό και το πανεπιστήμιο που δίνουν τροφή και φέρνουν στο προσκήνιο εθνικιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις που ο λαός της περιοχής μας έχει απορρίψει. Φαίνεται ότι ζήλεψε τις απόψεις του κυρίου Μουντζούρη.

Ρωτάμε το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή:

 1. Γιατί βγαίνει και λέει άλλα από αυτά που ψήφισε ο ίδιος και η παράταξή του; Γιατί κρύβει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τις θέσεις που υιοθέτησε;
 2. Αν διαφωνούν με τις θέσεις που και ψήφισαν τότε γιατί δε βγαίνουν να το πει καθαρά στο λαό της Δυτικής Σάμου και να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις;

Ο Δήμαρχος και η παράταξή του είναι υπόλογοι στο λαό της Δυτικής Σάμου που δεν ανέχεται την ξενοφοβία και το ρατσισμό όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν τεχνητά να καλλιεργήσουν τέτοιο κλίμα εδώ και μερικά χρόνια.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Στάντζος: Η Σάμος, είμαστε όλοι εμείς!

Published

on

By

Κάλεσμα για την αυριανή κινητοποίηση στη Σάμο για το μεταναστευτικό απευθύνει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

“Δεν ξέρω αν σας εκπροσώπησα όπως αξίζει σε εσάς, στην ιστορία και στο μέλλον του τόπου μας.

Τα είπα όπου μου δόθηκε η δυνατότητα, τα είπα παντού και θα τα ξαναπώ, η απογοήτευση δεν θα αφήσουμε να ριζώσει.

Η Λύπη και ο Θυμός δεν αρκούν και δεν οδηγούν πουθενά, η συνεννόηση και ο δυναμισμός της ενότητας μας θα δώσουν λύση.

Εσείς μέσα στις δυσκολίες πάντα τα λέτε καλύτερα , λιγότερο στρογγυλεμένα περισσότερο αυθεντικά.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η Σάμος, είμαστε όλοι εμείς. Η Σάμος είναι οι άνθρωποί της. Ο τόπος που γίνεται ΣΗΜΑΙΑ μας”.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η “Ανατροπή” για το δημοτικό συμβούλιο

Published

on

By

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (20 Ιανουαρίου 2020), οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Θεοφάνης Βακράς και Στέλιος Βακράς, κατά την διαδικασία των ερωτήσεων-τοποθετήσεων, αναφέρθηκαν στα εξής:

 1. Η “Ανατροπή” συμμετέχει στην πανσαμιακή διαμαρτυρία της Τετάρτης. Ως παράταξη όμως, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου στη Σάμο, κ. Μηταράκη, δεν διαπιστώσαμε καμία αλλαγή στάσης. Γι’ αυτό πρέπει ήδη να σχεδιάζεται η επόμενη κίνηση διαμαρτυρίας, αλλά και να τεθούν σαφείς στόχοι και χρονοδιαγράμματα.
 2. Σχετικά με το γήπεδο Χώρας, από 25 Σεπτεμβρίου 2019 φέραμε το θέμα της μη λειτουργίας των προβολέων. Η δέσμευση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ήταν ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα έχει τελειώσει το έργο της επαύξησης ισχύος, αλλά ακόμα δεν έχει λυθεί το εν λόγω πρόβλημα. Δυστυχώς, κάπως έτσι χάνονται οι προπονητικές σεζόν και τελικά πολλά χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τα γήπεδά μας διαιωνίζονται.
 3. Σχετικά με το νερό ύδρευσης του Δήμου, έγινε αναφορά στο αν όλες οι δεξαμενές έχουν καθαριστεί, πόσα χρήματα δόθηκαν στον εργολάβο για την συγκεκριμένη εργασία, αν έχουν γίνει οι προβλεπόμενες αναλύσεις σε όλες τις κοινότητες, γιατί αυτές οι αναλύσεις δεν αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου και δεν στέλνονται σε αυτές προς γνώση. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος απάντησε σχετικά και ότι όλες οι αναλύσεις αναρτώνται στο διαδίκτυο και θα μπορούσαν να στέλνονται και σε κάθε κοινότητα. Ως “Ανατροπή”, δυστυχώς ακόμα ψάχνουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου αυτές τις αναλύσεις, αλλά δεν τις βρίσκουμε!!!
 4. Έγινε, τέλος, ερώτηση για το αν έχει παραδοθεί το έργο της πλατείας της Χώρας. Η απάντηση ήταν ότι έχει παραδοθεί και είναι έτοιμη για χρήση. Βέβαια, ακόμα φαίνεται ημιτελές το έργο, αλλά η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι η υλοποίηση του έργου έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με την μελέτη.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Δήμος56 λεπτά ago

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Σάμου για Λυμπέρη : Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου επιλέγει να παίξει παιχνίδια

Σαμιακά2 ώρες ago

Έσπασαν αυτοκίνητα στο Πυθαγόρειο

Αστυνομικά - Λιμενικά5 ώρες ago

Συνελήφθη αλλοδαπός με 9 πλαστά δελτία αιτούντος άσυλο

Σαμιακά5 ώρες ago

Εγκαινιάζεται το νέο πυροσβεστικό κλιμάκιο Καρλοβάσου

Σαμιακά6 ώρες ago

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Σοφούλης

Σαμιακά17 ώρες ago

Τριπλή αεροδιακομιδή από τη Σάμο

Περιφερειακά22 ώρες ago

Μουτζούρης: Δεν συναινούμε!- Εμμένουμε στο ψήφισμα που καταθέσαμε

Σαμιακά1 ημέρα ago

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό: Οι ανοιχτές δομές θα κλείσουν οριστικά

Σαμιακά1 ημέρα ago

“Αποσυμφόρηση Τώρα-Όχι νέες δομές στα νησιά” βροντοφώναξαν 5 αυτοδιοικητικές παρατάξεις

Περιφερειακά2 ημέρες ago

Το ΤΟΛΜΑΜΕ στις κινητοποιήσεις του Βορείου Αιγαίου: «Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ»

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Κακοκαιρία – Δύο αρματαγωγά στη Σάμο για την προσωρινή φιλοξενία 1.000 ατόμων

Σαμιακά6 ημέρες ago

Τροχαίο ατύχημα στη παραλιακή Σάμου

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Σάμος: Ξεκίνησε η επιτήρηση θαλάσσιων συνόρων με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού

Σαμιακά17 ώρες ago

Τριπλή αεροδιακομιδή από τη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Στην Ελλάδα ναυτικός, θύμα απαγωγής στο Καμερούν

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Η ιστορία του Γ.Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμων»

Περιφερειακά3 εβδομάδες ago

Επίθεση Μουτζούρη στην Κυβέρνηση – Η Ελλάδα Χάνεται! Το κράτος στο Β.Α καταλύεται!

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Εξιχνίαση κλοπής στους Μύλους

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Κύρος Κόκκας Οφθαλμίατρος : Η αιθαλομίχλη απο το ΚΥΤ κατά πάσα πιθανότητα περιέχει καρκινογόνες ουσίες

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Στο στάδιο της περίφραξης το νέο ΚΥΤ στη Σάμο

Σαμιακά2 ημέρες ago

Η Σάμος έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα

Πολιτικά2 εβδομάδες ago

Χ.Στεφανάδης: Πιστεύω του χρόνου αυτή την εποχή η Σάμος θα είναι ελεύθερη από τους μετανάστες – πρόσφυγες

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

ΝΟΔΕ Σάμου. Σε κλίμα ενότητας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Στάντζος από τον λιμένα Μαλαγαρίου : Ζητάμε άμεση και μαζική αποσυμφόρηση τώρα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Υπό βροχή τελέσθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στη Σάμο

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Στο λιμένα Μαλαγαρίου τα Αρματαγωγά “Χίος και Λέσβος”

Σαμιακά1 μήνα ago

Γιώργος Στάντζος : «Θέλουμε λύση αυτή τη στιγμή»

Σαμιακά2 μήνες ago

Εντυπωσιακή η φωταγώγηση του δέντρου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

Sports2 μήνες ago

Αγιασμός για τον νέο χλοοτάπητα στο γήπεδο Σάμου

Δήμος2 μήνες ago

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων μπήκε το Καρλόβασι φορώντας τα γιορτινά του

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017