26.1 C
Σάμος
19/06/2024
Σαμιακά

Ραγίζουν καρδιές τα 70 σκυλιά του καταφυγίου Σάμου.(pics & video)

Σήμερα το πρωί(7-1) το Samos24, επισκέφτηκε το χώρο προσωρινής παραμονής των αδέσποτων σκύλων στη περιοχή του σκουπιδότοπου Σάμου.
Εκεί συναντήσαμε εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου Samos Animal Welfare Association ,τον Στέλιο και την Ελευθερία, που καθάριζαν τις εγκαταστάσεις και τάιζαν τα 70 σκυλιά.

70 σκυλιά! Αρσενικά, θηλυκά ,μικρά και μεγάλα, που το κάθε ένα από αυτά έχει την δική του ιστορία πόνου και υπεύθυνος για αυτό, πάντα ο άνθρωπος,η πολιτεία,ο δήμος.

Σκυλιά που σε κοιτούν στα ματιά και σου λένε πάρε με μαζί σου. Σκυλιά που από την μια στιγμή στην άλλη από δεσποζόμενα ζωα, χαρακτηρίζονται αδέσποτα.

Στις εγκαταστάσεις διαπιστώσαμε,χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου, ότι ο χώρος ήταν καθαρός,τα σκυλιά ταϊσμένα και καθαρά .

Βέβαια, το καταφύγιο, δεν έχει εξασφαλίσει άδεια ,γιατί δεν πληροί τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος. Η άδεια προϋποθέτει την ύπαρξη υποδομών, να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας , να υπάρχει μόνιμος κτηνίατρος και προσωπικό ,να υπάρχει ικανοποιητικό σύστημα αποχέτευσης και λουτρά . Όλα τα παραπάνω δεν τα έχει το συγκεκριμένο καταφύγιο.

Κάτι πρέπει να γίνει και άμεσα.Ο δήμος έχει την υποχρέωση της περισυλλογής και της διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου ,σε συνεργασία με τον δήμο Σάμου άλλα και με κτηνιάτρους, οργάνωσε πρόγραμμα, το καλοκαίρι του 2017 και στείρωσε τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο. Κάτι που θα πρέπει να συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον.Στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων της Σάμου κυκλοφορούν 400 αδέσποτα ζώα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ,τα 70 σκυλιά που φιλοξενούνται στη περιοχή του σκουπιδότοπου, θα επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, το επόμενο διάστημα. Αφημένα στην τύχη τους και στους κινδύνους.Στους δρόμους της Σάμου.

Η αιτιολογία? Έτσι ορίζει ο νόμος, αφού είναι στειρωμένα,εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα.

Το samos 24, κάνει έκκληση στους αναγνώστες του,για την υιοθεσία αυτών των υπέροχων σκυλιών.  Όλα τα ζώα φέρουν αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης, είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα, με ιατρικό φάκελο το καθένα ξεχωριστά.

 

Related posts

Το ετήσιο Συμπόσιο της Σύμης στο Πυθαγόρειο της Σάμου

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

admin

Ιερά Πανήγυρις Αγίας Τριάδος Βαλεοντάδων Σάμου και Συνεορτασμός Γενεθλίου Τιμίου Προδρόμου

admin

Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος ζητά άμεση δράση για την συλλογή κλαδιών από τους αγροτικούς δρόμους

admin

To Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου διοργανώνει ενημερωτική Εσπερίδα για το Εκπαιδευτικό Έτος 2024-2025

admin

25 χρόνια πρωτοπορίας στο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου

admin

Δημιουργική και ενδιαφέρουσα χρονιά για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρλοβάσου

admin

Κάλεσμα του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση

admin

Σωματείο Εργαζομένων Ε.Ο.Δ.Υ: Στα χέρια του «κανένα» η παροχή φροντίδας υγείας προσφύγων και μεταναστών από 1/7

admin