23.3 C
Σάμος
21/05/2024
Σαμιακά

Σάμος: Ενέκρινε τη δρομολόγηση του MegaJet το Συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Τη δρομολόγηση ταχύπλοου πλοίου της εταιρίας Seajets, στην γραμμή Πειραιάς- Σάμος -Ικαρία – , ενέκρινε μετά από σχετική εισήγηση το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Πρόκειται για ένα καταμαράν που θα εκτελεί με ταχύτητα μεγαλύτερη των συμβατικών το συγκεκριμένο δρομολόγιο 4 φορές την εβδομάδα, με το πρώτο δρομολόγιο να ξεκινά τον Ιούνιο και θα προσεγγίζει το λιμάνι Καρλοβάσου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιώργο Κυριαζή πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, ενώ παραμένει το αίτημα για έναρξη των δρομολογίων νωρίτερα, όπως και το να παραμένει στη γραμμή όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το δρομολόγιο που συνδέει τα Δωδεκάνησα με τη Σάμο.

Επίσης συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου για τη σύνδεση της Σάμου με τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε τακτική βάση, αλλά και τη σύνδεση της Σάμου, με ταχύπλοο πλοίο, με τη Θεσσαλονίκη. Με πρόσφατη επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη να συμπεριληφθεί και η Σάμος στο δρομολόγιο που εκτελείται τα δύο τελευταία έτη με ταχύπλοο πλοίο το οποίο συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λήμνο και τη Λέσβο, αποκλείοντας τη Σάμο και τη Χίο και κατά τη θερινή περίοδο επιδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας. «Η Σάμος είναι το νησί με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Διαθέτει μεγάλη τουριστική υποδομή και με το 70% της τοπικής οικονομίας να στηρίζεται στον τουρισμό είτε έμμεσα είτε άμεσα.Η σύνδεση της Σάμου με τη Θεσσαλονίκη είναι σημαντική τόσο για την τοπική οικονομία όσο και για προφανής εθνικούς λόγους. Ο αποκλεισμός του νησιού από μια τέτοια σύνδεση ,με ταχύπλοο πλοίο που πραγματοποιεί πολύ πιο σύντομο ταξίδι, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού αφού η Σάμος συνδέεται μόνο μια φορά την εβδομάδα με συμβατικό πλοίο ενώ άλλα νησιά της Περιφέρειας τέσσερις » τονίζει με έμφαση στην επιστολή ο κ. Κυριαζής.

Πηγή: ertnews.gr

 

Φωτογραφία @ferriesingreece.com

Related posts

ΤΕΕ Εκλογές: Ποιοι εκλέχθηκαν ως αντιπρόσωποι από το Νομό Σάμου

admin

Θεσμός το Τετράθλο από τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και την Ακαδημία «Γρηγόρης Τσικριτέας»

admin

1η θέση για τον μαθητή Ιωάννη Βλαχογιάννη του 1ου Δημοτικού Σάμου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας

admin

Συνάντηση 30 Φορέων Πρόληψης Ελλάδας και Κύπρου στην Ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου στη Σάμο

admin

Προκήρυξη θέσεων εργασίας στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέος Ασφαλιστικός Πράκτορας στην Σάμο: Γεώργιος Καλτάκης

admin

Το Tour De Samos 2024 επιστρέφει στην 5η εκδοχή του

admin

Από τη Σμύρνη στη Σάμο: Τούρκοι ποδηλάτες ανακαλύπτουν το νησί

admin

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin