Connect with us

Περιφερειακά

«Σάμος. Τουρισμός Δύναμη Ανάπτυξης»

Published

on

Κεφαλογιάννη : Τα πεπραγμένα τους είναι η απόδειξη της εμπειρίας της Χριστιάνας Καλογήρου και του Νίκου Κατρακάζου στα κοινά.

Εκδήλωση με θέμα «Σάμος. Τουρισμός Δύναμη Ανάπτυξης» πραγματοποιήθηκε απο την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο δημαρχιακό μέγαρο Πυθαγορείου.

Στην εκδήλωση μίλησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία δήλωσε στην αίθουσα την στήριξη της, στα ψηφοδέλτια, της Χριστιάνας Καλογήρου και του Νίκου Κατρακάζου.

Χαιρετισμό απήθυνε ο νέος δημαρχος Σάμου κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης. Τον λόγο αμέσως μετά πήρε ο Νίκος Κατρακάζος, Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και Υποψήφιος Δήμαρχος Αν. Σάμου.

Ο κ. Κατρακάζος ανέλυσε τα έργα τα οποία έχουν γινει επί θητείας του, απο το τιμόνι της Αντιπεριφέρειας, στη Σάμο.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Κατρακάζος.

Τα 5 χρόνια της Περιφερειακής Αρχής έγινε μεγάλο έργο στον τόπο μας. Ένα έργο που όσο και εάν προσπαθούν κάποιοι δεν μπορεί να κρυφτεί.

Έργα υποδομής, έργα συντήρησης της υποδομής, έργα υλοποίησης κοινωνικών δράσεων, έργα πέρα από την στενή έννοια της αρμοδιότητας. Να θυμίσω ότι από αυτήν την αίθουσα η Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την ένταξη στο ΕΣΠΑ του μεγαλύτερου έργου σε προϋπολογισμό που έχει γίνει ποτέ στον νομό μας, την παράκαμψη Πυθαγορείου-Μυτιληνιών-Χώρας. Να θυμίσω την τεράστια συμβολή μας, ανεξαρτήτως αρμοδιότητας,  στην ολοκλήρωση του έργου συντήρησης και ανάδειξης του Ευπαλινείου, τη συμβολή μας στην υλοποίηση των συνοδών έργων, όπως ο δρόμος από τη βόρεια έξοδο στους Μυτιληνιούς, το μονοπάτι επιστροφής στη νότιο έξοδο αλλά και για τα απαιτούμενα βοηθητικά κτίρια στις δύο εισόδους. Να θυμίσω τη πρωτοφανή σε έκταση για το νησί μας συντήρηση του επαρχιακού δικτύου. Να θυμίσω τα λιμενικά έργα στο λιμάνι Πυθαγορείου που επέτρεψαν να δέχεται μεγάλα κρουαζιερόπλοια, τα λιμενικά έργα στο Βαθύ και το Καρλόβασι για την αποκατάσταση των ζημιών στην υποδομή τους. Να θυμίσω τέλος το Επικούρειο πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο. Δεκάδες έργα λοιπόν που έχουν άμεση συμβολή στο τουριστικό προϊόν του νησιού μας.

Μεγάλο έργο έγινε και στον Τουρισμό.

Συντονίσαμε τους φορείς, δημιουργήσαμε εργαλεία, προβάλαμε με σύγχρονο τρόπο τα νησιά μας και τα πλεονεκτήματα τους, αναλάβαμε πρωτοβουλίες και δράσεις και δαπανήσαμε σημαντικούς πόρους που έφεραν όμως μετρήσιμα αποτελέσματα.  Άλλωστε η βαθιά γνώση στον τουρισμό και η εμπειρία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια  αποκτήσει αποτελέσαν ισχυρά όπλα στην προσπάθεια αυτή.

Θα μου επιτρέψετε να πω, στηριζόμενος στο αποτέλεσμα γιατί στον τουρισμό αυτό μετράει, ότι ήταν ευτύχημα για το νησί μας το ότι διαχειρίστηκε αυτή η Περιφερειακή Αρχή την κρίση στον τουρισμό ως αποτέλεσμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος. Εντελώς μόνοι μας, οργανωθήκαμε, συντονίσαμε φορείς και επαγγελματίες. Γυρίσαμε την Ευρώπη αλλά και φιλοξενήσαμε με δική μας δαπάνη εκατοντάδες διαμορφωτές της κοινής γνώμης για να αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία. Οργανώσαμε μαζί με το Επιμελητήριο και άλλους φορείς ειδικές διαδικτυακές δράσεις και δώσαμε εργαλεία σε όλους. Και μπορεί να ματώσαμε, τη μάχη όμως την κερδίσαμε. Και την κερδίσαμε εντελώς αβοήθητοι από την Κυβέρνηση, την Υπουργό Τουρισμού και τον ΕΟΤ. Δεν θα ξεχάσω ότι αμέσως μετά την εκλογή της ήρθε στο Λονδίνο και ακύρωσε επί τόπου δράση που είχαμε οργανώσει για στήριξη των νησιών με τον Υπηρεσιακό Υπουργό…γιατί θα κάναμε ζημιά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Και δεν έφτασαν επίσης οι υποσχέσεις του κ. Φλαμπουράρη όταν απελπισμένοι τον επισκεφτήκαμε και απολύτως τίποτα δεν υλοποιήθηκε.

Αλλά συγχωρήστε με, μπαίνω στον πειρασμό να ρωτήσω που ήταν όλοι αυτοί οι σημερινοί νεόκοποι σωτήρες με τα οφίτσια, τα πτυχία και τις γνωριμίες, όταν εμείς παλεύαμε για το τόπον μας;

Συντονίσαμε, πήραμε πρωτοβουλίες, οργανώσαμε δράσεις και φέραμε αποτέλεσμα. Βρήκαμε μια απαρχαιωμένη τουριστική προβολή των προηγούμενων δεκαετιών και οργανώσαμε και τρέξαμε μια σύγχρονη με έμφαση στο διαδίκτυο. Σήμερα το 90% των προωθητικών μας δράσεων στηρίζεται σε ηλεκτρονικά μέσα.  Να αναφέρω την ιστοσελίδα vısıt samos που με σημαντική δαπάνη εκσυγχρονίσαμε και συνεχώς ανανεώνουμε ώστε να αποτελεί σήμερα την ναυαρχίδα της τουριστικής μας προβολής με εκατομμύρια επισκέπτες. Να αναφέρω επίσης την ιστοσελίδα dıscover samos που οργανώσαμε μαζί με το Επιμελητήριο και αποτέλεσε επιπλέον εργαλείο την περίοδο της κρίσης.

Συμμετείχαμε σε δεκάδες εκθέσεις, παρέχοντας τη δυνατότητα στους φορείς και τους επαγγελματίες να προβάλουν τον τόπο μας αλλά και να κλείσουν συμφωνίες. Οργανώθηκαν μια σειρά από προωθητικές δράσεις με παρουσίαση των νησιών με στόχευση σε νέες αγορές . Να θυμίσω τις βαλκανικές και πρώην ανατολικές χώρες, όπου σήμερα έχουμε πλέον tour operetor που οργανώνουν προγράμματα.

Από την πρώτη στιγμή, χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι η κύρια πηγή τουριστικού εσόδου είναι στο νησί μας ο μαζικός τουρισμός, πιστεύοντας ότι το νησί μας έχει τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα στις ειδικές μορφές τουρισμού κινηθήκαμε με σχέδιο και μεθοδικότητα στην ανάπτυξη τους με στόχο και όνειρο να κάνουμε το νησί μας παράδεισο των ειδικών μορφών τουρισμού.

Μελετήσαμε και σήμερα εκτελείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας μας ένα μεγάλο έργο. Το δίκτυο των ηλεκτρονικά σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών hıke samos που ξεπερνά τα 240 χιλιόμετρα. Φιλοδοξούμε και σχεδιάζουμε προβολή του έργου αυτού ώστε να κάνουμε το νησί μας τον ευρωπαϊκό παράδεισο του περιπατητή.

Αναθέσαμε και χρηματοδοτήσαμε μελέτη που ήδη παραδόθηκε και είμαστε στη φάση της εύρεσης χρηματοδότησης για τη δημιουργία δικτύου 15 σηματοδοτημένων διαδρομών ποδηλασίας βουνού, συνολικού μήκους 358 χιλιομέτρων και 6 αναρριχητικών πεδίων. Τα αναφέρω γιατί είναι έργα πνοής, διαδρομές που αφορούν την ανατολική πλευρά  που σήμερα μας φιλοξενεί αλλά φυσικά έχουν σχεδιαστεί και άλλες για όλο το νησί.

1)Περιμετρική οδός Βαθέος-λόφος Θειός/προφήτης Ηλίας-Καμάρα-όρμος Ψιλή Άμμος-Γαλάζιο –Περιφερειακή οδός Βαθέος 20,7 χιλμ.

2)Πυθαγόρειο- ανεμογεννήτριες- μονή Αγίας Τριάδας-Μεσόκαμπος- Μυτιληνιοί- Αγιάδες- Πυθαγόρειο. (27,4 χιλμ)

3)Τρεις Εκκλησιές- Αλυκή- Ψιλή Άμμος- Άγιος Χαράλαμπος (13χλμ)

4) Μυτιληνιοί-Μαυρατζαίοι-Χώρα-Μυτιληνιοί(24,3 χλμ)

5)Κοκκάρι-Μυτιληνιοί-Κάστρο Λουλούδας-Κοκκάρι (30,8 χλμ)

6) Διάσχιση Καρβρούνη (Κοκκάρι-Βουρλιώτες-Λάζαρος-Κοντακαίικα) 38 χλμ

7) Κουμαραδαίοι-Λάζαρος 17 χλμ

8) Ποτοκάκι-Ηραίο-Παγώνδας-Μύλοι-Χώρα 27 χλμ

9) Πύργος-Βεργή-Μονή Ευαγγελιστρίας-Σπαθαραίοι-Πύργος. 33 χιλμ

Αναρριχητικά πεδία :

  • Αναρριχητικό πεδίο Ζωοδόχος Πηγή, όπου δημιουργούμε 25 νέες διαδρομές και συντηρούμε 21 υφιστάμενες.
  • Αναρριχητικό πεδίο Ευπαλίνειο, όπου δημιουργούμε 20 νέες διαδρομές και συντηρούμε 15 υφιστάμενες.
  • Αναρριχητικό πεδίο Ανεμογεννήτριες, όπου δημιουργούμε 30 νέες διαδρομές.

 

Μετά από προετοιμασία 2 και πλέον ετών σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς είμαστε έτοιμοι για την ανάπτυξη της ορνιθοπαρατήρησης (bırd watchıng)  στην περιοχή της Αλυκής. Έχουμε επιστημονικά τεκμηριώσει τον πλούτο και τη μοναδικότητα των πτηνών αλλά και της χλωρίδας και της πανίδας του νησιού μας. Είμαστε μάλιστα στο τελικό στάδιο λειτουργίας σχετικής ιστοσελίδας και με τουριστική στοχεύση. Υποβάλαμε στο leader μελέτη για έργο που δημιουργεί σύγχρονες θέσεις παρατήρησης στην Αλυκή και ήδη οργανώνουμε τη συμμετοχή για προβολή του νησιού μας ως προορισμού ορνιθοπαρατήρησης στην μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο που γίνεται το καλοκαίρι στην Αγγλία, την bırd fair.

Πιστεύουμε στην ανάγκη ενίσχυσης και ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού σε ένα ιδανικό τόπο, όπως είναι το νησί μας  και θέλουμε να είμαστε δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες τόσο  από τοπικούς φορείς όσο και από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Τέλος, με χαρά βλέπουμε τα πρώτα σκάφη στο Ηραίον να είναι κοντά στην έναρξη της δράσης του αλιευτικού τουρισμό που έμπρακτα προσπαθούμε να ενισχύσουμε για να ξεκινήσει.

Θέλω να αναφερθώ στον τουρισμό από τη γείτονα χώρα, τη Τουρκία. Το 2014 οι Τούρκοι τουρίστες ήταν περίπου 12.000 και η Σάμος τελευταία στο Βόρειο Αιγαίο. Η κοινή δράση μαζί με τους φορείς το Επιμελητήριο και τους επαγγελματίες έφερε αποτέλεσμα, φτάσαμε στο απίστευτο αριθμό των 50.000. Να θυμίσω τις δαπανηρές και με πολύ κόπο οργανωμένες εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, τις στοχευμένες εκδηλώσεις με επικεφαλής την Περιφερειάρχη. Να θυμίσω δράσεις με το Επιμελητήριο της Σμύρνης, τα προξενεία  μας, τις δεκάδες φιλοξενίες Τούρκων διαμορφωτών κοινής γνώμης και tour operator.

Ο τουρισμός της κρουαζίερας ήταν στις δράσεις που με έργο και αποτέλεσμα υλοποιήσαμε. Συμμετείχαμε σε κλαδικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, οργανώσαμε και στη Σάμο ανάλογες. Υποστηρίξαμε με σύγχρονο υλικό την προβολή των νησιών μας μέσω των εταιρειών κρουαζιέρας. Ξέρετε τα κρουαζιερόπλοια δεν περνάνε έξω από το λιμάνι και βλέποντας φως προσεγγίζουν. Σίγουρα κάποιοι έχουμε κουραστεί για να απολαμβάνει  ο τόπος σημαντικό αποτέλεσμα σήμερα.

Η ακτοπλοΐα με το κέντρο αλλά και περιφερειακά έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. 5 χρόνια πριν ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στον τόπο μας. Σήμερα στο νησί μας προσεγγίζουν τα καλύτερα πλοία της ακτοπλοΐας μας και το νησί μας είναι συγκοινωνιακός κόμβος με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Ούτε αυτό έγινε με θαύμα, κάποιοι προσπαθήσαμε. Η συμμετοχή της Περιφερειάρχη στη σύνθεση του ΣΑΣ ήταν καθοριστική.

Θέλω να πω και 2 λόγια για κάτι που θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό.  Αναφέρομαι στην προσπάθεια σύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό. Μια προσπάθεια που από την πρώτη στιγμή έφερε σημαντικά αποτελέσματα σε όλους. Δεν χρειάζεται να περιγράψω αναλυτικά τις δεκάδες δράσεις που ως Περιφέρεια οργανώσαμε και που σήμερα αποτελούν καλές πρακτικές για μίμηση σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Θεωρώ ότι προσπάθειες, όπως ήταν για παράδειγμα το σαμιώτικο πρωινό, είναι επενδύσεις που θα δώσουν πολύ σημαντικά αποτελέσματα

Ζω από τον τουρισμό και είμαι μέσα στον τουρισμό 35 ολόκληρα χρόνια. Σίγουρα δεν είμαι σε αυτούς που πιστεύουν ότι όλα είναι τέλεια, ότι όλα τα προβλήματα λύθηκαν. Όμως και ο πιο κακόπιστος δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει τη μεγάλη προσπάθεια, ήμασταν πάντα παρόντες με όρεξη και όραμα ανεξάρτητα αρμοδιότητας. Ο δρόμος είναι σίγουρα δύσκολος, όμως έγιναν βήματα σημαντικά προς τα μπροστά. Και νομίζω συμφωνείτε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο δρόμο αυτό είναι αυτό που λέμε κράτος. Αυτό που δεν μπορεί ή δεν θέλει να αλλάξει τους αντιαναπτυξιακούς χωροταξικούς νόμους, αυτό που δεν μπορεί να καθαρίσει ούτε  τους αρχαιολογικούς χώρους από τα χόρτα. Αυτό, που επειδή είναι ανίκανο να προσλάβει προσωπικό, καταδικάζει τον τόπο και ακυρώνει τον αγώνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Αμέσως μετά η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Χριστιάνα Καλογήρου υποστήριξε  : “Μας συνδέει μία μεγάλη φιλία και μία κοινή προσπάθεια για το καλό του τόπου μας”. Η ίδια τόνισε οτι η εκλογες στις 26 Μαΐου είναι κρίσιμες: ” Πιστέψτε με, η εποχή είναι κρίσιμη, είναι κρίσιμη και για την ανάπτυξη του τόπου μας ,είναι κρίσιμη και για το μέλλον, και για το σήμερα και για το αύριο. Σε αυτές τις εκλογές εμείς αυτό που ζητάμε είναι την εμπιστοσύνη σας και αυτό το κάνουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους αλλά κυρίως στις γενιές που έρχονται “.

Τέλος η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη είπε μεταξύ άλλων : “Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι για άλλη μία φορά στο υπέροχο νησί της Σάμου, καλεσμένη από την πολύ καλή μου φίλη και άξια περιφερειάρχη, την Χριστιάνα Καλογήρου και τον καλό φίλο μου ,υποψήφιο δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Νίκο Κατρακάζο .

Εδώ στο Πυθαγόρειο της Σάμου, χαίρομαι που είμαι κοντά σας, ανάμεσά σας, που εδώ και τόσα χρόνια είστε κοντά μας, φύλακες των ιδεών μας, που μαζί μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον της πατρίδας .

Έτσι και τώρα όλες και όλοι μαζί θα δώσουμε τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές . Αμέσως μετά οι βουλευτικές εκλογές, που ελπίζουμε να γίνουν το συντομότερο.  Οφείλουμε όλοι να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα,  να φτιάξουμε ξανά την Ελλάδα και να την κάνουμε περήφανη. Μια Ελλάδα που ευημερεί και προοδεύει.

Η επόμενη ημέρα θα είναι για όλους μας μια πρόκληση.

Και σε αυτή την πρόκληση, σε αυτή τη μάχη, η Σάμος χρειάζεται δυνατή εκπροσώπηση από πολιτικούς σαν την Χριστιάνα Καλογήρου και τον Νίκο Κατρακάζο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι γνώστες των τοπικών ζητημάτων αλλά και των παραμέτρων για την βελτίωση της καθημερινότητας στη Σάμο και το Βόρειο Αιγαίο.

Για την πραγμάτωση του αναπτυξιακού οράματος που έχουν για την Σάμο.
Για τις προσπάθειές τους να μεταμορφώσουν τη Σάμο στον ιδανικό προορισμό για τον περιπατητικό τουρισμό αλλά και για όλες τις δραστηριότητες υπαίθρου.

Για την ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς και τη σύνδεσή της με ειδικά κοινά-στόχους.

Με συντεταγμένες προσπάθειες για δημιουργία και παρατηρητήρια διαδρομών στην Αλυκή Σάμου για την ορνιθοπαρατήρηση.

Για την ανάπτυξη του αλιευτικού και του καταδυτικού τουρισμού.

Για την αύξηση του μεριδίου αγοράς της Σάμου από την κρουαζιέρα.

Όμως τους αξίζουν τα εύσημα γιατί μόνοι και αβοήθητοι οργάνωσαν σχέδιο δράσης για το 2016-2017 για την ελαχιστοποίηση της ζημίας από τις μεταναστευτικές ροές.

Με συντονισμό όλων των φορέων και των παραγωγικών τάξεων οργάνωσαν και υλοποίησαν επικοινωνία με ειδικό περιεχόμενο. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Τα κατάφεραν.

Τα πεπραγμένα τους είναι η απόδειξη της εμπειρίας της Χριστιάνας Καλογήρου και του Νίκου Κατρακάζου στα κοινά”.

 

 

 

Comments

comments

Περιφερειακά

Συνεργασία με Χριστόφα και Σπιλάνη ανακοίνωσε ο Κ. Μουτζούρης

Published

on

By

Σε συμφωνία για συνεργασία έχει καταλήξει με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Χριστόφα ο νέος Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης , ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι συζητήσεις για συνεργασία με τον συνδυασμό του Γιάννη Σπιλάνη, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου. Τη σύνθεση της νέας περιφερειακής αρχής αν και είχε πει ότι θα κοινοποιήσει νωρίτερα εντούτοις, ο κ Μουτζούρης θα ανακοινώσει στις 31 Αυγούστου, ημέρα ορκωμοσίας στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας.

Επίσης ο νέος Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι στις 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους νέους δημάρχους για να υπάρξει κοινή διακήρυξη και γραμμή του Α΄ και Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης για το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα. Όσον αφορά τη θέση του για την ανακούφιση των νησιών από τον υπερπληθυσμό προσφύγων αυτό πρέπει να γίνει με μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας «έχω κατανόηση για τους ανθρώπους αυτούς που έρχονται στα νησιά μας , αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αφού δε λειτουργεί η επαναπροώθηση στην Τουρκία , η λύση είναι η μετακίνηση στην υπόλοιπή Ελλάδα».

Μίλησε ακόμα για την χαμηλή απορροφητικότητα του προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο και πως αυτό θα ανατραπεί ενώ η αποκέντρωση είναι αυτό που θα προτάξει στην περιφερειακή διοίκηση.

Πηγή ΕΡΑ Αιγαίου

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Ο Ν.Κατρακάζος παρέδωσε μια σωστική λέμβο στο Λιμεναρχείο Σάμου

Published

on

By

Σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, παρέδωσε στην ηγεσία του Λιμεναρχείου Σάμου, μια σωστική λέμβο για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Ο. κ. Κατρακάζος δήλωσε σχετικά :

Παραδώσαμε σήμερα στο Λιμεναρχείο Σάμου σωστική λέμβο που η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αγόρασε από δικούς της πόρους και παρέδωσε για χρήση στο Λιμεναρχείο Σάμου. Το προσωπικό της λιμενικής αρχής στα νησιά μας καθημερινά υπερβάλει και τους αξίζουν άπειρες ευχαριστίες. Χαιρόμαστε που καταφέραμε και μεις να συμβάλουμε στη καθημερινή προσπάθεια τους.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Τα απόνερα της βεβιασμένης παραίτησης Καλογήρου

Published

on

By

Ηχηρή παρέμβαση του κ. Αργυρίου  για την « κυβερνησιμότητα» της Περιφέρειας Β. Αιγαίου αναφέρει ΜΜΕ της Λέσβου. Με προφανή αποδέκτη την κ. Καλογήρου, που εγκατέλειψε βιαστικά την Περιφέρεια, μην τυχόν και χάσει την νέα έμμισθη θέση που της προσφέρθηκε, αδιαφορώντας για τις συνέπειες για την Περιφέρεια και τη ορθή λειτουργία της.

Όμως και με έμμεση αιχμή προς την Κυβέρνηση και στους τοπικούς φιλοκυβερνητικούς παράγοντες, που εξαντλούν το ενδιαφέρον τους σε ότι αφορά τους Δήμους και τις Περιφέρειες στην αποδόμηση της απλής αναλογικής, με το πολυνομοσχέδιο που έφερε η Κυβέρνηση προς ψήφιση λίγες μέρες πριν.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει συχνά καυτηριάσει τις πρακτικές της απερχόμενης Περιφερειακής Διοίκησης, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια είναι ένας πολύ σημαντικός μοχλός ανάπτυξης και όχι απλά ένα σκαλοπάτι προσωπικής εξέλιξης ή ακόμα περισσότερο ένας χώρος προσωπικών, παραταξιακών  και κομματικών ιδιοτελειών.

Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές της απλής αναλογικής, τις οποίες θα υπερασπιστούμε, προκειμένου να αποτρέπονται τέτοια φαινόμενα στο μέλλον και να αποκτήσει επιτέλους η Περιφέρεια τον σημαντικό ρόλο που της αρμόζει. Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι εδώ για να δουλέψει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών των νησιών μας. Καλούμε επίσης τόσο το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη κ.Μουτζούρη, όσο και τις άλλες παρατάξεις του ΠΣ να πάρουν άμεσα και έμπρακτα θέση απέναντι στην επιχειρούμενη αποδόμηση του εκλογικού νόμου με τον οποίο, μόλις δύο μήνες πριν, οι πολίτες του Β. Αιγαίου μας εμπιστεύτηκαν, αλλά και να τοποθετηθούν για το πως θα  χτίσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Η επιστολή του κ. Αργυρίου, εκτός από την φωνή αγωνίας, αποδεικνύει ότι η κυβερνησιμότητα της Περιφέρειας, αλλά και των ΟΤΑ γενικά, επιτυγχάνεται μόνο μέσα από σταθερές και ουσιαστικές συνεργασίες με προγραμματικές συγκλίσεις και συμφωνίες και όχι από καλπονοθευτικές πλειοψηφίες που βγάζει ένας εκλογικός νόμος.

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017