14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Σήμερα το Πανσαμιακό συλλαλητήριο για την υγεία

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, o Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου καλούν όλους τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στο Πανσαμιακό συλλαλητήριο για την υγεία που διοργανώνει ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού νοσοκομείου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου στις 7 το βράδυ στην Πλατεία Πυθαγόρα.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού νοσοκομείου Σάμου 

Για να μη κλείσει η παιδιατρική κλινική
Για να ενισχυθεί η χειρουργική κλινική
Για να προσληφθούν ιατροί όλων των ειδικοτήτων
Για να ενισχυθεί το προσωπικό στην καθαριότητα, στην εστίαση και σε όλες τις βοηθητικές υποστηρικτές υπηρεσίες
Για να προσληφθούν νοσηλευτές και τραυματιοφορείς
Για να επισκευαστούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις
Για να αντικατασταθούν τα ακτινολογικά μηχανήματα
Για να τοποθετηθεί μαγνητικός τομογράφος

 

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου 

 

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στην Πανσαμιακή συγκέντρωση της 6ης Απρίλη στο Βαθύ, με θέμα την κατάσταση στο χώρο της υγείας στο νησί μας, στην οποία καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου.Τα ζητήματα στον κλάδο της υγείας αφορούν όλο το λαό, γι’ αυτό και το κάλεσμα απευθύνεται σε όλα τα σωματεία, σε όλους τους φορείς, σε κάθε έναν και κάθε μία που αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τη λογική του “Πάμε κι όπου βγει”.

Η κατάσταση στην παιδιατρική κλινική είναι εγκληματικά τραγική, όπως επίσης και σε μια σειρά από άλλες ειδικότητες που δεν υπάρχουν καν ή που ο αριθμός τους δε φτάνει να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. Η λογική των μετακινήσεων γιατρών από άλλες περιοχές, που επίσης έχουν ανάγκες, δε μας βρίσκει σύμφωνους, δε λύνει το πρόβλημα, αλλά δημιουργεί μεγαλύτερο. Ο ελλιπής ιατροτεχνικός εξοπλισμός και οι προβληματικές κτηριακές εγκαταστάσεις έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ του εγκλήματος, που είναι βέβαιο ότι αν δε διορθωθεί, θα έχει τραγικές συνέπειες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή, για να φωνάξουμε ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κοστολογεί τις ζωές μας και να βάζει στη ζυγαριά, πόσο κοστίζει και τι συμφέρει. Να διεκδικήσουμε με τον αγώνα μας την κάλυψη των αναγκών μας!

Την ίδια μέρα, πανελλαδικά, οι εκπαιδευτικοί κινητοποιούνται, όμως και για ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που αφορά τον κλάδο μας. Γίνεται συγκέντρωση, επίσης, στο Υπουργείο Παιδείας για τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων συναδέλφων μας για τους οποίους η κυβέρνηση και το υπουργείο συνεχίζουν να παίζουν στις πλάτες τους το πιο βρώμικο παιχνίδι. Εκβιάζουν χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες με το θέμα της μονιμοποίησης προκειμένου να προωθήσουν την καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του κλάδου «ατομική αξιολόγηση».

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μαριονέτες! Διεκδικούν, έχουν το κεφάλι ψηλά και δεν τσιμπάνε σε εκβιασμούς και προεκλογικά τερτίπια από νυν και πρώην κυβερνώντες. Ειδικά οι νεοδιόριστοι έχουν μεγάλη πείρα τί σημαίνει κοροϊδία διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, τόσα χρόνια στο καθεστώς της αναπλήρωσης. Τι σημαίνει άγχος, αγωνία, περιπλάνηση από μέρος σε μέρος σε όλη την Ελλάδα με εξευτελιστικούς μισθούς.

Όπως δεν έκαναν πίσω όλα αυτά τα χρόνια στηρίζοντας τους μαθητές, το δημόσιο σχολείο έτσι δεν κάνουν και τώρα! Οι 25.000 νεοδιόριστοι δε θα καταλήξουν όμηροι των κυβερνητικών επιλογών!

Αυτό που συνέβαινε αυτονόητα τις προηγούμενες δεκαετίες με την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων μετά τη διετία με την άμεση υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων πρέπει να έχει γίνει εδώ και μήνες. Αυτό διεκδικούμε να γίνει εδώ και τώρα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την ευθύνη πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές να κάνει πράξη το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους. Να μονιμοποιήσει άμεσα όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα απαιτούμε να καταργηθεί και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που δημιούργησε η ίδια, συνεχίζοντας το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που συνέδεσε τη μονιμοποίηση μετά τη 2χρονη δοκιμή των νεοδιόριστων με τις διαδικασίες της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Άλλωστε, σύσσωμος ο κλάδος με τον αγώνα του έχει καταδικάσει και εμποδίσει στην πράξη τους νόμους για την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών. Έχει αποδείξει ότι δε θα αφήσει τα σχολεία να κατηγοριοποιηθούν, ότι δε θα γίνει έρμαιο των κυβερνήσεων. Θα υπερασπιστεί το δίκαιωμά του στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για να έχουν οι μαθητές τους δίπλα τους τους εκπαιδευτικούς.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

Την Πέμπτη τα σωματεία των εκπαιδευτικών της Αθήνας θα είναι στο Υπουργείο Παιδείας, απαιτώντας συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας. Ο αγώνας δε θα σταματήσει αν δε γίνουν πράξη τα δίκαια αίτηματά μας. Παίρνουμε κουράγιο από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα εδώ στην Ελλάδα, αλλά και στη Βρετανία, στη Γερμανία και ιδιαίτερα στη Γαλλία.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/4 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας
Αρχοντούλης Ιωάννης                        Μαρούπας Ευάγγελος»

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Σάμου: Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για την υγεία

 

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ, 7 το απόγευμα, στην πλατεία Πυθαγόρα, Βαθύ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισες,

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νόμου Σάμου στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων μας υγειονομικών για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ για όλο το λαό.

Οι συνάδελφοι υγειονομικοί ακούραστα προσπαθούν να πετύχουν το δικαίωμα μας για υγεία κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Κυβερνήσεις που πεισματικά και με μεγάλη υπομονή είναι η αλήθεια, ξεπουλάνε την υγεία στα ιδιωτικά συμφέροντα των λίγων.

Έτσι λοιπόν στηρίζουμε και καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Απρίλη στις 19:00 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σωματείο Οικοδόμων Καρλοβάσου: Η υγεία είναι δικαίωμα όλων-όλοι στη συγκέντρωση στις 6/4

 

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 6/4 στις 7 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι Έλληνες και μετανάστες,

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζί με τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους στο Πανσαμιακό συλλαητήριο για την υγεία.

Όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο να μην έχουμε σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν παροχές υγείας. Δεν ανεχόμαστε να μην έχουμε γιατρούς και να πρέπει ή να πάμε σε ιδιώτες ή να ξενιτευτούμε για να μας δει γιατρός, για να κάνουμε μια εγχείρηση, για να νοσηλευτούμε ή στη χειρότερη να μην κάνουμε τίποτα απ’ όλα αυτά γιατί δεν έχουμε λεφτά.

Παιδίατρος για τα παιδιά μας σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει στο νοσοκομείο αφού είναι μόνο ένας, οφθαλμίατρος δεν υπάρχει,  αν μπει κάτι στο μάτι μας στην οικοδομή είμαστε καταδικασμένοι να στραβωθούμε αν είναι κάτι σοβαρό….για να κάνουμε μια μαγνητική πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να πάμε στην Αθήνα…και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…

Ενώνουμε τη φωνή με το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με το Εργατικό Κέντρο Σάμου, με τα άλλα σωματεία και τους φορείς του νησιού και απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για πλήρη στελέχωση στο νοσοκομείο, στα κέντρα υγείας Καρλοβάσου και Βαθιού, στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαραθοκάμπου, στα αγροτικά ιατρεία.
  • Στελέχωση με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις ανάγκες του λαού του νησιού μας
  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση. Όχι στην πολιτική της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που υπηρετούν όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στις οικοδομές, στα εργοτάξια, σε όλους τους χώρους δουλειάς

Η Υγεία είναι δικαίωμα όλων μας ! είναι ζήτημα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι του κόστους -οφέλους για να κερδίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και ο λαός να βογκάει ή να πεθαίνει

Όλοι και όλες στη Συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Πυθαγόρα

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Related posts

Συναγερμός στο Pappa Beach – Ολοκληρωτική καταστροφή οικήματος από πυρκαγιά

admin

Πορεία Ειρήνης από την ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin