8.3 C
Σάμος
05/02/2023
Σαμιακά

Σίγουρα όχι κλειστή αλλά ούτε και ασφαλής για την τοπική κοινωνία η νέα δομή μεταναστών;

Με εύηχες προτάσεις για τα αυτιά των κατοίκων της Σάμου περιγράφεται η δημιουργία του νέου Κ.Υ.Τ στην Σάμο, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας η σκληρή πραγματικότητα δείχνει το «ανελέητο πρόσωπό» της.

Το samos24.gr στα πλαίσια του ρεπορτάζ του επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την φύλαξη της νέας δομής, οι οποίοι δεν μασάνε τα λόγια τους και εκφράζουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Αλήθεια πως θα στελεχωθεί το νέο ΚΥΤ;

Από ποιους; «Ήδη έχουμε τεράστια κενά στην οργανική και στην υπάρχουσα δύναμή μας!!! Η αιμορραγία του προσωπικού συνεχίζεται αφού φεύγουν τρεις αξιωματικοί και έρχονται μετά από πολλά κλάματα δύο νέοι από τη σχολή…νεοεξερχομενοι! Όσον αφορά τους κατώτερους φεύγουν 22 και έρχονται 4 κάθε Σεπτέμβριο!!! Δε θα έχουμε μαντήλι να κλάψουμε!» Αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή μας.

Σε ερώτηση μας κατά πόσο θα μπορέσει η αρμόδια υπηρεσία να εξασφαλίσει την ασφάλεια για τους ντόπιους στο νησί, η απάντηση αποδεικνύει την τρομερή έλλειψη οργάνωσης και ετοιμότητας του κράτους.

«Η υπηρεσιακή καθημερινότητα θα ντυθεί με ζοφερά χρώματα γιατί δε θα μπορούμε να κάνουμε τα πλέον απλά! Η δε “άνωθεν διοίκηση” κοιτάζει να “υποτιμήσει” αριθμητικά το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία της νέας Υποδιεύθυνσης Μετανάστευσης και Ασύλου που θα λειτουργήσει στο νέο ΚΥΤ, αφού οι απαιτούμενοι αριθμοί για στελέχωσή του οργανικά, ” δε βγαίνουν” !!!. Σκέψου τι θα γίνει όταν κληθούμε να επανδρώσουμε τις σκοπιές και όλες τις θέσεις που οφείλουμε ως αστυνομία και ακόμα χειρότερα τι έχει να γίνει όταν θα λειτουργήσουν τα ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α & ακόμα χείριστα όταν θα πρέπει να “κρατήσουμε” ασφαλή όλη τη σαμιακή κοινωνία!!! Με ποιους;;;!!!».

Αξίζει να τονίσουμε πως αν δεν αλλάξει νοοτροπία η άνωθεν διοίκηση των αρμόδιων φορέων φύλαξης του νέου Κ.Υ.Τ, που συνεχώς αριθμητικά μεγαλώνει με την προσθήκη καινούριων οικίσκων θα αποδειχθεί πως πέρα από το αφήγημα περί κλειστών νέων δομών που αποδομήθηκε με την δήλωση της Ευρωπαίας Επιτρόπου που μίλησε καθαρά για «ανοιχτές» δομές θα αποδομηθεί και το αφήγημα περί ασφαλούς ελεγχόμενης δομής. Διότι χωρίς προσωπικό φύλαξης δεν υπάρχει καμία ασφάλεια.

Related posts

Ντύθηκε στα λευκά ο Καρβούνης

admin

Εξαιρετική η κοινή συναυλία των Μουσικών Σχολείων Σάμου και Άμφισσας

admin

1.000.000€ επιπλέον χρηματοδότηση για ανάγκες του ιδρύματος εξασφάλισε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Στην Ικαρία η άσκηση ετοιμότητας «Υγρό Πυρ 2023» από την Π.Υ.

admin

Ο Deivid Junior Costa στον Κέρκη

admin

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

admin

Τσεσμελής Ευάγγελος: Η κουλτούρα μας είναι ασύμβατη με τέτοιου είδους επιλογές

admin

Το Επιμελητήριο Σάμου σχετικά με τη πυρκαγιά σε supermarket στο Μαραθόκαμπο

admin

Μηνυτήρια αναφορά από το Δήμο Δυτικής Σάμου για Κολυμβητήριο και Βιολογικό Μαραθοκάμπου

admin