Connect with us

Σαμιακά

Σαμιώτικο κρασί και γραβιέρα Νάξου: Μεσογειακός τρόπος να ζεις!

Published

on

 

Υπάρχουν εικόνες, ήχοι και μυρωδιές που όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν τις ξεχνά κανείς! Η μέρα ξεκίνησε νωρίς, με το αυτοκίνητο να ανηφορίζει στους φιδογυριστούς δρόμους της ορεινής Σάμου, εκεί που ο κάματος των αμπελουργών μα και η θυμοσοφία της δημιουργίας, «σκάλισε» στο όρος Άμπελος τις παραδοσιακές πεζούλες ξερολιθιάς, με το μοσχομυριστό σταφύλι της Σάμου, τον «υγρό θησαυρό» του νησιού.

Εκεί, στις «Ψηλές Κορφές» και σε ένα από τα πολλά πατρογονικά κτήματα των καλλιεργητών-μελών του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου, μες στο θρόισμα των αμπελόφυλλων και με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι να λαμπυρίζει στον πρωϊνό ήλιο, οι διακεκριμένοι επισκέπτες είδαν, γεύτηκαν, γνώρισαν την αμπελοοινική παράδοση αιώνων που έχει κάνει τα σαμιώτικα κρασιά, συνώνυμα της ποιότητας!

Εκεί, στα ορεινά αμπελοτόπια και με την απροσποίητη φιλόξενη διάθεση που χαρακτηρίζει τους Σαμιώτες, στρώθηκε ένα αυτοσχέδιο «τραπέζι» με σαμιώτικες τηγανίτες και την ονομαστή Π.Ο.Π γραβιέρα Νάξου, ενώ ολόγλυκα σταφύλια, σύκα και πεπόνια από το μποστάνι, έσμιξαν τα αρώματα και τη γλύκα τους με τα ΠΟΠ κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

Το ίδιο βράδυ της Πέμπτης 13 Αυγούστου 2020, πάντα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Mediterranean Cheese & Wine» που υλοποιείται από την «Οικονομοτεχνική» για την προβολή και διασύνδεση ΠΟΠ προιόντων από την «καρδιά» της Μεσογείου, τα μοναδικά κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σάμου, η αυθεντική γραβιέρα της ΕΑΣ Νάξου και οι «μεσαιωνικού τύπου» οίνοι της Emilia Romana συνδυάστηκαν απολαυστικά με τα σαμιακά αγροτικά προϊόντα, τα οποία μετέτρεψε σε ιδιαίτερες συνταγές σαμιακής κουζίνας, ο chef του εστιατορίου «Ορίζοντας» στον Πλάτανο Σάμου, Βασίλης Σκουρφούντας, με το team του.

«…Παρουσιάζουμε ένα προϊόν που η ιστορία του ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της γεωργίας, του πολιτισμού, της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης. Κατέχει περίοπτη θέση σε πολλούς πολιτισμούς αλλά και εξέχουσα θέση σε πολλές θρησκείες. Το σαμιώτικο κρασί, που από τον φιλόσοφο και μαθηματικό Πυθαγόρα, συνδέθηκε με την έννοια του μέτρου, την καλή σωματική και ψυχική κατάσταση, αλλά και με την έννοια της μακροζωίας. Το κρασί, σύμφωνα με τον αμερικανό συγγραφέα Νόσσιτερ, είναι το σημείο εκείνο όπου τέμνονται η γεωργία με τον ανθρώπινο πολιτισμό, είναι ένα είδος «υγρής μνήμης» της ανθρωπότητας καθώς ενσαρκώνει την ιστορία του τόπου παραγωγής του, αλλά και των ανθρώπων! Μέσα από το γυαλί μιας φιάλης σαμιώτικου γλυκού κρασιού, μπορούμε να δούμε τις αρχαίες διήρεις «Σάμαινες», με φουσκωμένα τα πανιά να ξεχύνονται στα λιμάνια του τότε υπαρκτού κόσμου, μεταφέροντας τα γλυκά κρασιά της Σάμου. Αδιαμφισβήτητος μάρτυρας το ναυάγιο της Κερύνειας όπου οι οξυπύθμενοι αμφορείς που μετέφερε στα σωθικά του, πριν από 2.500 χρόνια έφεραν τη σφραγίδα «Σάμιοι οίνοι».

Αυτά τόνισε στην εισαγωγική του παρουσίαση ο Διευθυντής Πωλήσεων του ΕΟΣ Σάμου, Τίτος Φραντζής, ενώ από το τμήμα Marketing η Μαργαρίτα Ικαρίου αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του σαμιακού αμπελώνα, την προσπάθεια ανάδειξής του ως στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και το τρίπτυχο που προσδιορίζει την επιτυχία του σαμιώτικου κρασιού, το οποίο δεν είναι άλλο από το μικροκλίμα, το γεωφυσικό ανάγλυφο του νησιού και την εξαίρετη ποιότητα του προϊόντος, σε συνδυασμό με την αγάπη των ανθρώπων που το καλλιεργούν, το οινοποιούν και το εμπορεύονται.

Ο διακεκριμένος chef Ανδρέας Λαγός, με τη γλαφυρότητα και την αμεσότητα του λόγου του, μίλησε «από καρδιάς» για τη γενέτειρά του και τον «υγρό» της θησαυρό, τα κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου, παρουσιάζοντας τα ποιοτικά και γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά των ΠΟΠ κρασιών καθώς και τους αρμονικούς συνδυασμούς τους στη γαστρονομία.

«Τα ΠΟΠ κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και η ΠΟΠ γραβιέρα της ΕΑΣ Νάξου, είναι δύο προϊόντα τα οποία χαρίζουν μεγάλες γαστρονομικές απολαύσεις, είτε σε απλό καθημερινό επίπεδο, είτε με την εξεύρεση της τέλειας αντιστοιχίας που μπορεί να προσδώσει ακόμη πιο έντονη γαστρονομική εμπειρία.

Η  γραβιέρα Νάξου και το σαμιώτικο κρασί  κάνουν έναν τέλειο συνδυασμό, καθώς  είναι και τα δύο προϊόντα ζυμώσεων, ωριμάζουν, παλαιώνουν κι έχουν αρώματα και γεύσεις που οφείλονται στην πρώτη ύλη, στην ζύμωση και στην ωρίμανση. Περνάνε από διεργασίες που τους δίνουν ξεχωριστό «χαρακτήρα» και δυνατότητες εξέλιξης. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι έχουν πολλά «κοινά» ποιοτικά χαρακτηριστικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δημιουργούν ένα άκρως φυσικό ταίριασμα…» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λαγός, ο οποίος δεν παρέλειπε, σε κάθε δημιουργικό πιάτο συνδυασμένο με ένα από τα ΠΟΠ κρασιά του ΕΟΣ Σάμου (Samos Vin Doux, Samos Grand Cru, Samos Anthemis και Samos Nectar), να δίνει επιμέρους γευσιγνωστικές αρμονικές επεξηγήσεις.

«Το σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣΣ έχει τη δική του ταυτότητα, τη δική του ιστορία και παράδοση… Έχει έμπνευση, ατμόσφαιρα, χρώματα, φως, μυρωδιές, γεύσεις… Ισχυρή παρουσία του ανθρώπινου παράγοντα και της αγάπης στη γη και τη φύση…  Είναι ένα ταξίδι στη μεσογειακή διατροφική ποιότητα, ένα ταξίδι στις ρίζες μας…» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λαγός.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και των αρχών του τόπου καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου, διαιτολόγοι και διατροφολόγοι, ιατροί, συγγραφείς και καλλιτέχνες, επαγγελματίες της εστίασης, της ψυχαγωγίας και του τουρισμού καθώς και εκπρόσωποι από το χώρο της οινικής αγοράς.

Η συγγραφέας Έρη Ρίτσου, (κόρη του ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσου) περιγράφοντας τη δική της βιωματική εμπειρία από την βραδιά, τόνισε χαρακτηριστικά: «…Αν και Σαμιώτισσα, έχοντας ανατραφεί με γλυκό “δυναμωτικό” σαμιώτικο μοσχάτο, στο οποίο οι παππούδες βουτούσαν μέσα το παξιμάδι και μας έδιναν να δαγκώσουμε για να δυναμώσουμε, δεν είχα ποτέ σκεφτεί πως το γλυκό κρασί μπορεί εκτός από τα φρούτα να συνοδεύει και το φαγητό. Μπορώ λοιπόν να πω πως η εμπειρία του συνδυασμού των γλυκών κρασιών με σαλάτες και φαγητά με τα οποία ταίριαζαν απόλυτα, ήταν πρωτόγνωρη και άκρως διαφωτιστική! Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη παρουσίαση και τη νέα γνώση που πρόσφεραν. Θα ήταν παράλειψη αν δεν απηύθυνα επίσης θερμές ευχαριστίες στον σεφ Ανδρέα Λαγό για την ουσιαστική συμβολή του στην επιτυχία της εκδήλωσης…»

Η Χρύσα Γιατρά – Μπατζή (Οινολόγος MSc O.I.V. Paris – Sommelier) η οποία παρέστη στην εκδήλωση ως επίτιμη προσκεκλημένη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γνώριζα και δίδασκα το σαμιώτικο μοσχάτο. Η επαφή μου με τους ανθρώπους του, το terroir, τις γεύσεις και τα αρώματα της σαμιακής φύσης, όπως αυτά αποτυπώνονται στα γλυκά κρασιά της Σάμου, είναι υπεράνω πάσης περιγραφής… Είναι εμπειρία!»

 

Comments

comments

Σαμιακά

Τίμησαν τη μνήμη του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Καπετάν Κωνσταντή Λαχανά

Published

on

By

“Ένθα, την 18ην Απριλίου 1821 υψώθη το πρώτον εν Σάμω η σημαία της Ελληνικής Επαναστάσεως υπό του καπετάν Λαχανά.”

Ο πρόεδρος και το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Σάμου ο «Καπετάν Λαχανάς», πιστοί στη μνήμη και την απόδοση τιμής όπως κάθε χρόνο, τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του αγωνιστή ήρωα Καπετάν Κωνσταντή Φώκο ή Λαχανά, την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 στην προτομή του καπετάν Λαχανά, στην ιστορική θέση “Πηγαδάκι” στο Άνω Βαθύ.

Μάλιστα συμπληρώνονται ακριβώς 200 χρόνια από τη στιγμή, που ο Καπετάν Κωνσταντής στις 18 Απριλίου 1821 κήρυξε την επανάσταση στη Σάμο υψώνοντας τη σημαία της επανάστασης (μια σημαία γαλάζια με σταυρό άσπρο στη μέση και γύρω του τις λέξεις «ελευθερία ή θάνατος») στη θέση Πηγαδάκι του Άνω Βαθέος, χτυπώντας τις καμπάνες και καλώντας όλους τους Σαμίους να αγωνιστούν υπέρ της απελευθέρωσης της πατρίδας.

Με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, λόγω πανδημίας, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της Κοινότητας Βαθέος κ. Σταμάτη Σεϊρλή και τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Μανόλη Φρατζή, ενώ τη δέηση έψαλλαν ο πατήρ Δημήτριος Λάνδρου και ο πατήρ Ευτύχιος Λάνδρου.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Πιθανές λασποβροχές τη Δευτέρα-Αίθριος καιρός από Τρίτη

Published

on

By

Με πιθανές τοπικές λασποβροχές την Δευτέρα και σταδιακή βελτίωση του καιρού από Τρίτη, θα περάσουν την  εβδομάδα που μας έρχεται οι κάτοικοι στο νησί της Σάμου και στην Ικαρία. Αναλυτικά θα επικρατήσουν οι εξής καιρικές συνθήκες.

Για το Βαθύ προβλέπεται.

Δευτέρα 19-4-2021

Συννεφιά με πιθανές τοπικές λασποβροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 βαθμούς η ελάχιστη έως 22 βαθμούς η μέγιστη.

Τρίτη  20-4-2021 

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 βαθμούς η ελάχιστη έως 21 βαθμούς η μέγιστη.

Τετάρτη  21-4-2021

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς η ελάχιστη έως 23 βαθμούς η μέγιστη.

Πέμπτη  22-4-2021 

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 βαθμούς η ελάχιστη έως 23 βαθμούς η μέγιστη.

Για το Καρλόβασι προβλέπεται.

Δευτέρα 19-4-2021

Συννεφιά με πιθανές τοπικές λασποβροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 βαθμούς η ελάχιστη έως 22 βαθμούς η μέγιστη.

Τρίτη  20-4-2021 

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 βαθμούς η ελάχιστη έως 21 βαθμούς η μέγιστη.

Τετάρτη  21-4-2021

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς η ελάχιστη έως 23 βαθμούς η μέγιστη.

Πέμπτη  22-4-2021 

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 βαθμούς η ελάχιστη έως 23 βαθμούς η μέγιστη.

Για την Ικαρία προβλέπεται.

Δευτέρα 19-4-2021

Συννεφιά με πιθανές τοπικές λασποβροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 βαθμούς η ελάχιστη έως 22 βαθμούς η μέγιστη.

Τρίτη  20-4-2021 

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 βαθμούς η ελάχιστη έως 20 βαθμούς η μέγιστη.

Τετάρτη  21-4-2021

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς η ελάχιστη έως 22 βαθμούς η μέγιστη.

Πέμπτη  22-4-2021 

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 βαθμούς η ελάχιστη έως 23 βαθμούς η μέγιστη.

Για τους Φούρνους προβλέπεται.

Δευτέρα 19-4-2021

Συννεφιά με πιθανές τοπικές λασποβροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 βαθμούς η ελάχιστη έως 22 βαθμούς η μέγιστη.

Τρίτη  20-4-2021 

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 βαθμούς η ελάχιστη έως 21 βαθμούς η μέγιστη.

Τετάρτη  21-4-2021

Αίθριος καιρός .Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς η ελάχιστη έως 23 βαθμούς η μέγιστη.

Πέμπτη  22-4-2021 

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 βαθμούς η ελάχιστη έως 23 βαθμούς η μέγιστη.

Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά την πορεία των βροχών και των καταιγίδων εδώ http://www.meteoclub.gr/ergaleia/doppler-radar

Μπορείτε να βλέπετε χάρτες επικινδυνότητας εδώ http://www.meteoclub.gr/ergaleia/meteoex.Ανανεώνει με Ctrl +F5

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Κοντακαίικα

Published

on

By

Φωτιά νωρίς το απόγευμα ξέσπασε στην Δυτική Σάμο στην περιοχή Κοντακαίικα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέφυγε από κάποιον που έκαιγε ξερόχορτα.

Ο αέρας στην περιοχή ήταν δυνατός και η πυροσβεστική υπηρεσία, ομάδες εθελοντών και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των δύο δήμων με αυτοθυσία οριοθέτησαν την πυρκαγιά χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ενεργό μέτωπο.

 

Στο σημείο πέταξαν δύο καναντέρ ενώ από την πρώτη στιγμή στο σημείο έφτασε ο υποστράτηγος κ.Σταμούλης, ο Διοικητής του Νομού Σάμου κ.  Μπαθρέλλος καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου κ.  Μιαούλης. Ο βουλευτής Σάμου κ. Στεφανάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Πανουράκης, ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ.  Γκρέτσας,  ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρης, ο Δήμαρχος Αν. Σάμου κ. Στάντζος, ο Αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Μαϊστρέλλης, ο πρόεδρος Κοινότητας Καρλοβασίου κ. Νικολού, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Σάμου κ. Τατούρης και ο κ. Σακελλάρης της Πολιτικής Προστασίας Κοινότητας Καρλοβάσου, καθώς και εθελοντές.

Η κινητοποίηση της 79 ΑΔΤΕ για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς υπήρξε άμεσα. Διατέθηκαν 2 αξιωματικοί και 4 υπαξιωματικοί και οπλίτες.

Και από μέσα 1 Π/Θ ΓAIΩN, 1 ρυμουλκό και ένα 1οχημα  Γ.X. MS 290 GD.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου μετά και την σημερινή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Καρλοβάσου και τις πρόσφατες εστίες που εκδηλώθηκαν στο νησί μας, προτρέπει όλους όσους έχουν προγραμματίσει για αύριο Κυριακή 18 Απριλίου οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, να αναβάλουν την καύση λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.
Ο περιορισμός καύσεων για τη Σάμο αρχίζει την Δευτέρα 19-04-2021 όπως έχει ανακοινώσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε την φυσική ομορφιά του νησιού μας.

 

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά7 ημέρες ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά2 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή