Connect with us

Πολιτικά

Σε πολιτική εκδήλωση στη Σάμο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου

Published

on

Σε πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε την Πέμπτη το απόγευμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου.

Η ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή πραγματοποιήθηκε στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του  Ξενοδοχείου “ΑΙΟΛΙΣ”.

Πριν την κεντρική ομιλία προβλήθηκε στην αίθουσα βίντεο με την πολιτική πορεία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Σάμου κ. Κώστας Χατζηχρήστου. Ο Νίκος Παπανδρέου μίλησε για τα προσωπικά του βιώματα δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδέου αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν οι προσεχείς ευρωεκλογές τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. «Αυτές είναι οι σημαντικότερες εκλογές για την Ευρώπη. Ως παράταξη κι ως κόμμα θα αγωνιστούμε για να μεταφέρουμε τις προοδευτικές αξίες» τόνισε ο Νίκος Παπανδρέου. «Πρώτο ζητούμενο είναι η συμμετοχή των πολιτών σε αυτές και στη συνέχεια οι επιλογές του να είναι τέτοιες που να οδηγούν σε μια προοδευτική Ευρώπη για τους πολλούς ».

Επισήμανε επίσης ότι διαπιστώνει συσπείρωση στο ΚΙΝΑΛ οπαδών που , για διάφορους λόγους , είχαν απομακρυνθεί-κυρίως προς ΣΥΡΙΖΑ- και τόνισε την ανάγκη για ενότητα του χώρου εν όψει των πολλών προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου , αλλά και των βουλευτικών.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής όπου είχε συναντηση με τον Μητροπολίτη Σάμου κ.κ Ευσέβιο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Στάντζος με μέλη του Δημοτικού Συνδυασμού «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο» παρευρέθησαν στην πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του Κινήματος Αλλαγής. Ο συνδυασμός  με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι :

“Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η ανεξάρτητη αυτοδιοικητικη παράταξη «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο» συμμετέχει και λαμβάνει όλα τα σύγχρονα ερεθίσματα με στόχο το δημιουργικό όραμα, την ενεργή συμμετοχή και τον απαιτούμενο από τις ανάγκες Ευρωπαϊκό προσανατολισμό του Δήμου μας. Διεκδικούμε οργανωμένα και δυναμικά τα συμφέροντα του νησιού μας”!

Comments

comments

Πολιτικά

Έκτακτο: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν προσφυγή στην ΟΥΝΕΣΚΟ για τη Μακεδονία

Published

on

By

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν στην ΟΥΝΕΣΚΟ προσφυγή «για την προστασία της Άυλης Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Μακεδόνων, που περιλαμβάνει και το όνομα της Μακεδονίας μας!»

Όπως αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό δελτίο των ΑΝΕΛ «Ζητούμε την προστασία της αποκλειστικής χρήσης των όρων «Μακεδονία – Μακεδονικός», καθώς και του Μακεδονικού Πολιτισμού, που ξεκινά 2.500 χρόνια πριν, φθάνοντας έως τις μέρες μας. Ζητούμε την καταχώριση της κληρονομιάς των Μακεδόνων στον Παγκόσμιο Κατάλογο Προστασίας Πολιτισμικών στοιχείων της ΟΥΝΕΣΚΟ. Συμπαραστεκόμαστε στον δύσκολο αγώνα του ελληνικού λαού. Το πρώτο βήμα για τη Δικαίωση έγινε!».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ολόκληρη η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ:

«Καταθέσαμε σήμερα στην ΟΥΝΕΣΚΟ προσφυγή για την προστασία της Άυλης Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Μακεδόνων, που περιλαμβάνει και το όνομα της Μακεδονίας μας!

Ζητούμε την προστασία της αποκλειστικής χρήσης των όρων ‘’Μακεδονία – Μακεδονικός’’, καθώς και του Μακεδονικού Πολιτισμού, που ξεκινά 2.500 χρόνια πριν, φθάνοντας έως τις μέρες μας.

Ζητούμε την καταχώριση της Κληρονομιάς των Μακεδόνων στον Παγκόσμιο Κατάλογο Προστασίας Πολιτισμικών στοιχείων της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Συμπαραστεκόμαστε στον δύσκολο αγώνα του ελληνικού λαού.

Το πρώτο βήμα για τη Δικαίωση έγινε!»

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Γ.Μάρκου: Τώρα μπορείτε επιτέλους να εκφραστείτε ελεύθερα

Published

on

By

Για άναρθρες κραυγές απο ανθρώπους που σπάνε οι ίδιοι την κομματική γραμμή κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου κ. Γιάννης Μάρκου με αφορμή τις χθεσινές παραιτήσεις μελών της ΝΟΔΕ.

Αναλυτικά :

Το διχασμό, τον φέρνουν αυτοί που είτε έχασαν την καρέκλα τους είτε αυτοί που δεν την κέρδισαν. Δεν θα μπω σε λογική αντιπαράθεσης, ούτε η ευγένεια μου θέλω να θεωρηθεί αδυναμία. Συνεχίζω τον αγώνα ενότητας με ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να δουλέψουν σε ένα συλλογικό όργανο, χωρίς ιδιοτέλεια και οπορτουνισμό. Οι άναρθρες κραυγές και τα μαθήματα κομματικής νομιμοφροσύνης ,δεν τα δέχομαι από ανθρώπους που σπάνε οι ίδιοι την κομματική γραμμή. Τώρα μπορείτε επιτέλους να εκφραστείτε ελεύθερα.

 

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Ο Δημήτρης Σεβαστάκης για τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Ικαρίας

Published

on

By

Τη Δευτέρα, 20 Μαΐου, εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο Σύστημα Αξονικού Τομογράφουτομών και Υπερήχων του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Ικαρίας. Στην τελετή παραβρέθηκε κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας καθώς και της 2ης Δ.Υ.Πε. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, ο βουλευτής νομού Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπ. Υγείας κ. Σταμάτης Βαρδαρός, η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κ. Όλγα Ιορδανίδου, ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Αντύπας, ο διοικητής του Γ.Ν. Σάμου κ. Λάζαρος Θεόφιλος και ο αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας κ. Σταμάτης Καρδάσης, ήταν εκεί ώστε να σηματοδοτήσουν με την παρουσία τους την έναρξη λειτουργίας του σημαντικού αυτού έργου, που όλοι μαζί, φορείς και κοινωνία συνεργάστηκαν ώστε να το επιτύχουν.

Νωρίτερα την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και ο δημόσιος απολογισμός της θητείας του αναπληρωτή διοικητή του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας κ. Σταμάτη Καρδάση, ο οποίος ανέδειξε το πόσο βελτιώθηκαν οι δημόσιες υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού κατά την τελευταία τριετία, αλλά και τα τρέχοντα προβλήματα και τις ανάγκες των υγειονομικών δομών σε Ικαρία Φούρνους, ενώ ακολούθως παρουσίασαν επιμέρους ζητήματα λειτουργίας υπηρεσιακοί παράγοντες των εν λόγω υγειονομικών.

Ο Δ. Σεβαστάκης, συνεργαζόμενος σε όλη τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας με κατοίκους, φορείς και συλλόγους στήριξε συστηματικά την προσπάθεια που σήμερα κάνει γεγονός την απόκτηση του Αξονικού Τομογράφου στην Ικαρία.

Την προηγούμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κ.Υ. Ευδήλου και ουσιαστική συζήτηση με το ιατρικό προσωπικό, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που θα συμβάλλουν στην ακόμα πιο ομαλή λειτουργία του Κ.Υ. Ευδήλου.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εργασίας στο Γ.Ν.-Κ.Υ Ικαρίας, ώστε να γίνει επιτόπια έρευνα της πορείας των έργων στον χώρο που θα φιλοξενήσει τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, και που εξελίσσονται βάσει του χρονοδιαγράμματος. Ο υπουργός δεσμεύτηκε και για την μελλοντική κτιριακή ανακαίνιση στους χώρους του Νοσοκομείου.

Τα δύο αυτά μεγάλα και σημαντικά έργα που γίνονται στο Νοσοκομείο της Ικαρίας αποτελούν και την απόδειξη πώς η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την ελληνική περιφέρεια.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017