Connect with us

Δήμος

Σε σταθερή αντιλαϊκή κατεύθυνση ο Προϋπολογισμός του δήμου Σάμου

Published

on

«Κάθε χρόνο και χειρότερο» που βρίσκεται σαφώς σε αντιλαϊκή κατεύθυνση χαρακτήρισε η «Λαϊκή Συσπείρωση» τον Προϋπολογισμό του δήμου για το 2018 που συντάχθηκε από τη δημοτική αρχή η οποία –όπως τονίστηκε-όχι μόνο πειθαρχεί στον δημοσιονομικό κόφτη και στις απειλές του «παρατηρητηρίου» κυβέρνησης και Ε.Ε αλλά και υπερασπίζεται αυτή τη πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στη φτωχολογιά.

Επιπλέον χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό πλασματικό γιατί παρουσιάζει την κρατική επιχορήγηση στο 67% , προσθέτοντας σ’ αυτή τα προνοιακά επιδόματα, τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, τη μισθοδοσία του προσωπικού κλπ που αποτελούν πάγιες υποχρεώσεις του κράτους με τους δήμους απλώς να διαμεσολαβούν για την χορήγησή τους.

Στην πραγματικότητα η επιχορήγηση του κράτους για τις ανάγκες των δημοτών σε έργα, υπηρεσίες κλπ παρουσιάζει μείωση κατά 60% και πλέον τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντας τα ανταποδοτικά τέλη, την τοπική φορολογία κλπ που πληρώνουν οι δημότες σε βασική πηγή χρηματοδότησης του Προϋπολογισμού. Οι πόροι αυτοί σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αντιστοιχηθούν με τις ανάγκες, γεγονός που αποτυπώνεται εύγλωττα στο Τεχνικό Πρόγραμμα, που μόνο κατ’ όνομα υφίσταται, αφού το μόνο που κάνει είναι να υπηρετεί τα επιλέξιμα από την Ε.Ε έργα του ΕΣΠΑ και κάποιες στοιχειώδεις παρεμβάσεις με το γνωστό και διαβλητό τρόπο των οριζόντιων δράσεων.

Να σημειωθεί ότι τον Προϋπολογισμό εκτός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφισαν φέτος για πρώτη φορά και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εστιάζοντας όμως την κριτική τους όχι στην κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική αλλά στην αδυναμία να εισπραχθούν από τη δημοτική αρχή οι οφειλόμενες υποχρεώσεις των δημοτών,

Τη στάση των άλλων παρατάξεων, σχολίασε η Λαϊκή Συσπείρωση υπογραμμίζοντας ότι η υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική ως μονόδρομο και η υπεράσπισή της που ρημάζει το λαό, οδηγεί στη «γιαλαντζί» αντιπολίτευση της ανταποδοτικότητας και της «εισπραξιμότητας» που στρέφεται κι’ αυτή στην οικονομική αφαίμαξη των λαϊκών οικογενειών.

 Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην παρέμβασή της ανέδειξε την πρόταση του ΚΚΕ για τις δομές διοίκησης και διεύθυνσης σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, που έχει θεμέλιο την κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής με κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, καθώς και το πλαίσιο διεκδίκησης και πάλης στις σημερινές συνθήκες.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2018

Κάθε χρόνο και χειρότερα.

Έχουμε μπροστά μας έναν ακόμη αντιλαϊκό προϋπολογισμό αντίγραφο προς το χειρότερο όλων των προηγούμενων. Ισοσκελισμένος με βάση τον δημοσιονομικό κόφτη και τις απειλές του παρατηρητηρίου συντάχθηκε από την δημοτική αρχή που όχι μόνο πειθαρχεί αλλά και υπερασπίζεται αυτή τη πολιτική που φορτώνει τα βάρη της περιβόητης ανάπτυξης στη φτωχολογιά.

Είναι ένας προϋπολογισμός που ακολουθεί κατά γράμμα τον κρατικό προϋπολογισμό όπου τα ίδια έσοδα (ανταποδοτικά κλπ) της Τ.Δ ανέρχονται σε 3,114 δισ. ενώ οι Κεντρικοί αυτοτελείς Πόροι μόλις σε 1,7 δις. όταν την ίδια στιγμή προβλέπει αύξηση από νέους άμεσους και έμμεσους φόρους 900 εκ. ευρώ σύν τις περικοπές 700 εκ. από συντάξεις , πρόνοια, υγεία.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι οι λαϊκές ανάγκες δεν είναι ούτε στις « επιλέξιμες δαπάνες» Κυβέρνησης, ΕΕ, ούτε η ατμομηχανή της «επικείμενης ανάπτυξης»!

Το σκέλος των αναπτυξιακών προγραμμάτων – ΕΣΠΑ (2014-2020) αφορά σε έργα και δράσεις, που ιεραρχούνται πλήρως στις ανάγκες ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, βάζοντας στο περιθώριο τις λαϊκές ανάγκες σε υπηρεσίες, υποδομές και έργα.

Λαϊκά προβλήματα και ανάγκες που έρχονται και επανέρχονται συχνά με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα, όπως είναι τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα, η πιθανότητα ενός μεγάλου σεισμού για την χώρα μας και οι επιπτώσεις του, η αντιπυρική προστασία και οι μεγάλες και τραγικές ελλείψεις που επαναλαμβάνονται ως δράμα κάθε καλοκαίρι, οι ελεύθεροι χώροι και οι παραλίες που παραδίνονται ένας προς έναν στο ιδιωτικό κεφάλαιο προς «αξιοποίηση»!

Αυτή η ίδια πολιτική εκφράζεται και στο προϋπολογισμό του δήμου μας που φέρνει σήμερα εδώ η δημοτική αρχή, εμφανίζοντας μάλιστα μια πλασματική εικόνα στη σχέση ανάμεσα σε αυτά που παίρνει ο δήμος από το κράτος και σε αυτά που πληρώνει από τη τσέπη του ο δημότης. Ο προϋπολογσμός μιλάει για 67% κρατικές επιχορηγήσεις και περίπου 30% από ανταποδοτικά τέλη , φόρους κλπ που πληρώνουν οι δημότες.

Όμως στην πραγματικότητα – πέρα από τις λογιστικές γενικεύσεις –  αν από την κρατική επιχορήγηση αφαιρέσουμε τα προνοιακά επιδόματα, τα λειτουργικά σχολείων κλπ καθώς και τις αμοιβές του μόνιμου προσωπικού, τα οποία αφορούν κρατικές υποχρεώσεις και ο δήμος παίζει απλά το ρόλο του διαμεσολαβητή. τα ποσοστά είναι αντίστροφα. Δηλαδή

οι δημότες πληρώνουν πολύ περισσότερα από αυτά που συνεισφέρει το κράτος στον προϋπολογισμό του δήμου. Που και αυτά οι εργαζόμενοι ο λαός τα έχει πληρώσει

Αυτό έχει ως συνέπεια, οι πραγματικές ανάγκες των δημοτών σε έργα και παρεμβάσεις για τη βελτίωση των όρων ζωής επαφίενται στις έκτακτες επιχορηγήσεις και στα κοινοτικά προγράμματα, βασικά στο ΕΣΠΑ. Η φτώχεια και η μιζέρια αυτής της κατάστασης αποτυπώνεται εύγλωττα στο Τεχνικό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη πλειοψηφία και το οποίο όπως επισημάναμε υπηρετεί μόνο τα έργα του ΕΣΠΑ και κάποιες στοιχειώδεις ανάγκες, με τον γνωστό και διαβλητό οριζόντιο τρόπο.

Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης ειδικά των δήμων και η κατακόρυφη αύξηση των λεγόμενων ιδίων εσόδων είναι η τρανή απόδειξη ότι η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων έχει ως άμεσο στόχο την αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών για να δημιουργεί ματωμένα πλεονάσματα ώστε το αστικό κράτος να τροφοδοτεί με περισσότερα κρατικά έσοδα τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο λεγόμενος εκσυγχρονισμός και η αναδιοργάνωση της κρατικής και Τοπικής Διοίκησης συνδέεται με τις γενικές ανάγκες του κεφαλαίου και καμιά σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες του λαού.

Η αναδιανομή του πλούτου σε όφελος του εγχώριου και του ξένου κεφαλαίου διαπερνά έναν προς ένα και όλους μαζί τους φορείς του κράτους και τους προϋπολογισμούς τους .

Αυτό είναι το πλαίσιο που φέρνει την όλο και μεγαλύτερη αποδυνάμωση και αποσύνδεση της χρηματοδότησης των φορέων της Τ.Δ από το κράτος την πάρα πέρα προσαρμογή του ρόλου της όσον αφορά την χειραγώγηση των λαϊκών αναγκών.

Την διασύνδεση της λειτουργίας της με τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας, επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένους κλάδους πχ απορρίμματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουρισμός, αγροτική παραγωγή κλπ .

Η αντίληψη του ΚΚΕ, και της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις δομές διοίκησης και διεύθυνσης σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, έχει θεμέλιό της την κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής με κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Στηρίζεται στην εργατική συμμετοχή και τον λαϊκό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω, που διαρθρώνεται πρώτα από όλα σε επίπεδο παραγωγικής μονάδας και κοινωνικής υπηρεσίας. Πάνω σε αυτή τη βάση μπορεί μόνο να διαμορφώνεται ένα ενιαίο σύγχρονο και δωρεάν κρατικό σύστημα Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας. Να εξασφαλίζεται ο σχεδιασμός ανάπτυξης ανά τομέα και κλάδο, αξιοποιώντας τον φυσικό και παραγωγικό πλούτο της χώρας.

Καμιά ανάπτυξη για το λαό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί σε τοπικό και περιφερικό επίπεδο αν η κεντρική πολιτική είναι στα χεριά και στην εξουσία της αστικής τάξης και των κομμάτων της.

 

  • Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο κλπ.

 

  • Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους για την ανάπτυξη- λειτουργία στην Τοπική Διοίκηση, γιατί αυτό σημαίνει τελικά μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού.

 

  • Να καταργηθεί κάθε είδους τοπική φορολογία, κάθε έμμεση φορολογία.

 

  • Εντείνουμε τον αγώνα για αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Συστημα στους βασικούς Κοινωνικούς Τομείς της υγείας- Πρόνοιας και Παιδείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.

 

  • Μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων και των εργαζομένων στα προγράμματα.

 

  • Διεκδικούμε σχεδιασμό και υλοποίηση σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο, υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες- πυρκαγιές-σεισμούς- άλλες καταστροφές- από καιρικά φαινόμενα- ρύπανση και μόλυνση του νερού και του αέρα.

 

  • Παλεύουμε για να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους Δήμους και τις Περιφέρειες πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

 

 

Comments

comments

Δήμος

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανατ. Σάμου για την ανακοίνωση του ΤΕΕ

Published

on

By

Δήμος Ανατολικής  Σάμου

Πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου

 

Το ΤΕΕ Σάμου την Παρασκευή 16  Απριλίου εξέδωσε  ανακοίνωση  στην οποία με περισσή ευκολία, εντελώς επιφανειακά και αποσπασματικά απομονώνεται  και επί της ουσίας  κατακρίνεται η απάντηση μου σε τοποθέτηση Δημοτικού συμβούλου κατά τη διάρκεια συζήτησης  του  θέματος  του βιολογικού της πόλης της Σάμου.

Πρώτιστα κύριε συντάκτη της ανακοίνωσης είναι  πασιφανές και ευκολονόητο ότι αναφερόμενος στους Πολιτικούς Μηχανικούς  αναφερόμουν στους  συναδέλφους σας εργολήπτες δημοσίων έργων που αποτελούν από τα 200 μέλη σας ένα ενεργό τμήμα του συλλόγου σας και οι οποίοι ως αναδοχοι ή υπεργολάβοι των αναδόχων εταιριών που ενεπλάκησαν στην κατασκευή του βιολογικού,  μελέτησαν και εκτέλεσαν  για λογαριασμό τους  έργα  κατασκευής και συντήρησης  κατά τα περελθόντα έτη γεγονός που πολύ καλά γνωρίζετε.

Σέβομαι και  εκτιμώ απεριόριστα του Πολιτικούς Μηχανικούς καθώς και όλους γενικά τους Τεχνικούς της Σάμου  με τους περισσότερους από τους οποίους λόγω επαγγέλματος έχω οικοδομήσει σχέσεις απολύτου εμπιστοσύνης άλλωστε είχα και έχω μέχρι σήμερα  άριστη και αγαστή συνεργασία.

Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να εκφράζω και να καταθέτω ελεύθερα τη γνώμη μου σε ένα δημοκρατικό όργανο όπως είναι το ΔΣ του Δήμου όταν μάλιστα αποδεδειγμένα  η μηδενική  λειτουργία του βιολογικού οφείλεται σε κακή, άστοχη και πλημμελή κατασκευή με ευθύνη  (   όπως άλλωστε και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει αποφανθεί)   των ανάδοχων εταιρειών και των υπεργολάβων σε συνδυασμό με την έλλειψη επίβλεψης και ελέγχου του έργου.

Εσκεμμένα απομονώνετε από το διάλογο την αναφορά μου στους Μηχανικούς γνωρίζοντας ότι στον βιολογικό μόνο μερικοί συνάδελφοι σας ενεπλάκησαν και όχι το σύνολο αυτών κατά συνέπεια οι αναφορές σας για το σεισμό και για τα κτίρια που άντεξαν στο σεισμό είναι άστοχη και  καμιά σχέση δεν έχει με τον βιολογικό. Επίσης κρίνω σκόπιμο να σας υπενθυμίσω , διότι γράφτε στο κείμενο το αντίθετο, ότι το ΤΕΕ Σάμου όπως άλλωστε οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και όλες οι Δημοτικές παρατάξεις κλήθηκαν και συμμετείχαν σε δύο συνεδριάσεις προκειμένου να ενημερωθούν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας για τον βιολογικό, μάλιστα εκφέρατε και καταθέσατε   και την επιστημονική σας γνώμη για την επίλυση του προβλήματος γεγονός που καταγράφεται στην ανακοίνωση σας. Γιατί λοιπόν στην αρχή της ανακοίνωσης σας λέτε ότι δεν κληθήκατε στη συνεδρίαση του ΔΣ  και ότι δεν σας ζητήθηκε η τεχνική σας άποψη;

Τέλος αναφέρετε ότι “όσα ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΣ είναι ψευδή, ανυπόστατα και στοχοποιούν  αδίκως έναν ολόκληρο κλάδο και ότι οφείλω να ανασκευάσω την τοποθέτηση μου”.

Ειλικρινά δεν είχα και δεν έχω  πρόθεση στοχοποίησης , ούτε πρόθεση να αποδώσω ευθύνες άλλωστε δεν είμαι αρμόδιος, άλλοι αποφασίζουν γιαυτό ( εσείς ως ΤΕΕ ασφαλώς και γνωρίζετε ποιοί ευθύνονται λόγω ειδικών τεχνικών γνώσεων)  κι αν εσείς καταλάβατε ότι σας στοχοποιώ, λάθος καταλάβατε άλλωστε ο καθένας καταλαβαίνει ότι του επιτρέπει η αντίληψη του.

Επαναλαμβάνω ότι στο διάλογο που είχα με συνάδελφο Δημοτικό σύμβουλο, του οποίου απομονώσατε απόσπασμα , φυσικά  δεν εννοούσα συλλήβδην όλους τους Πολιτικούς Μηχανικούς   αλλά όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο και  ιδιότητα εκτέλεσαν έργο σχετικό με τον βιολογικό της πόλης.

Με την ευκαιρία που μου δίνετε να σας επισημάνω ότι η Δημοτική μας παράταξη και ο Δήμος , έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στην Τεχνική του Υπηρεσία , στους μελετητές και στην επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώμη των Σαμίων Πολιτικών Μηχανικών πράττει πάντοτε αυτό που επιτάσσει αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

 

ΚΟΛΛΑΡΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ανατολικής Σάμου για το βιολογικό

Published

on

By

Ανακοίνωση για την απόφαση αντικατάστασης του αγωγού του βιολογικού που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Στην…. «εύκολη λύση»!!! του (ξανά)σκαψίματος 3,3 χιλιομέτρων στη παραλιακή μέχρι το Καλάμι , προκειμένου να αντικατασταθεί ο άχρηστος  καταθλιπτικός αγωγός του βιολογικού καθαρισμού, οδεύει ο δήμος μετά την απόφαση που ψήφισαν οι παρατάξεις που συνασπίζονται στη δημοτική αρχή .

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (Τετάρτη 14-4-2021) παρουσιάστηκε η μελέτη,  για τη  λεγόμενη  βέλτιστη λύση, η οποία εστίασε  μόνο στη λύση της αντικατάστασης, χωρίς να ασχοληθεί ουσιαστικά παρά μόνο αφοριστικά στη λύση του αυτοφερόμενου αγωγού που είχε εγκρίνει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο το 2018.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στη τοποθέτησή της επισήμανε μια σειρά ζητήματα τα οποία η μελέτη δεν μπήκε στο κόπο να …μελετήσει . Συγκεκριμένα: Απαξίωσε υποτιμητικά την μελέτη που ενέκρινε το 2018 το δημοτικό συμβούλιο και είχαν συντάξει οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Δεν έγινε ουσιαστική έρευνα για το υλικό του αυτοφερόμενου αγωγού. Αμφισβήτησε την τεχνική επάρκεια του υλικού, χωρίς να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία. Διαπίστωσε αυθαίρετα ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και υλικά σε περίπτωση βλάβης. Δεν αναζητήθηκε η διεθνής εμπειρία εφαρμογής του σε άλλες χώρες. Αναφέρθηκε με σιγουριά σε βλάβες που έχει υποστεί ο υπάρχων αγωγός λόγω του σεισμού χωρίς να βιντεοσκοπήσει εσωτερικά τον αγωγό.  Αποφάνθηκε ότι πιθανόν να χρειαστεί και αντικατάσταση τμημάτων του αγωγού, αποκρύπτοντας ότι υπάρχει ρομποτική τεχνολογία αποκατάστασης εσωτερικά ενός αγωγού που έχει παραμορφωθεί .

Η παράταξή μας επισήμανε ότι ήταν στοιχειώδης υποχρέωση των μελετητών να ασχοληθούν διεξοδικά και αναλυτικά με την λύση που ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, πριν την απορρίψει επαρκώς τεκμηριωμένα.

Κατόπιν τούτων η Λαϊκή Συσπείρωση –  με κριτήρια,  αφενός την βιώσιμη αποκατάσταση του αγωγού για την απρόσκοπτη λειτουργία του βιολογικού  και αφετέρου την αποφυγή του τεράστιου επιπλέον κόστους για την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης (κόστος που επίσης δεν υπολογίστηκε, γιατί η εν λόγω μελέτη αποφαίνεται ότι το έργο θα τελειώσει σε 3,5 μήνες) – διατύπωσε σοβαρές επιφυλάξεις και ψήφισε «παρών», στη πρόταση του δημάρχου να ολοκληρωθεί και να προκηρυχθεί η μελέτη του έργου με βάση τη λύση της αντικατάστασης.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Δυτικής Σάμου

«Σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες ,Σάββατο 17 Απριλίου 2021 ,στην περιοχή μεταξύ Κοντακαιίκων και Καρλοβάσου ,νιώθω την βαθιά υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς ,όλους τους εθελοντές πυροσβέστες από κάθε γωνιά της Σάμου.Η παρουσία τους από την πρώτη στιγμή μέχρι την λήξη του συμβάντος ήταν καθοριστική!

Ευχαριστώ επίσης τον συνάδελφο ,Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο ,για την κινητοποίηση όλων των εθελοντικών κλιμακίων του δήμου του αλλά και για την δική του παρουσία και συμπαράσταση!

Υπογραμμίζω ότι η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων :τοπικής αυτοδιοίκησης ,Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ,εθελοντικών κλιμακίων ,Αστυνομίας και Στρατού ,είχε σαν αποτέλεσμα να ελεγχθεί άμεσα η πυρκαγιά και να αποφύγουμε απώλειες ανθρώπων ,κατοικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

Επίσης ευχαριστώ τον Βουλευτή Ν.Σάμου κ.Στεφανάδη Χριστόδουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη για την βοήθεια τους.

Πρέπει να προβληματιστούμε εν όψη της αντιπυρικής περιόδου και όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία και την διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Παράλληλα οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση ,ώστε να μπορούμε όλοι μαζί σαν γροθιά ,να αντιμετωπίζουμε και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις που πιθανώς να απειλήσουν τον τόπο μας.»

 

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου

Αλέξανδρος Λυμπέρης

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά2 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή