23.9 C
Σάμος
24/09/2022
Σαμιακά

Σε τρίωρη στάση εργασίας αύριο οι εργαζόμενοι στο Γ. Ν. Σάμου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ. Ν. Σάμου προκήρυξε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022  3ωρη στάση εργασίας από 12μ.μ. έως 3 μ.μ. και Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του  νοσοκομείου.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ. Ν. Σάμου αναφέρει:

Απαιτούμε – Απεργούμε – Διαμαρτυρόμαστε

 

 • Ενάντια στο νόμο «Για το νέο ΕΣΥ» των ιδιωτικοποιήσεων .
 • Ενάντια στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας
 • Για να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο νοσοκομείο μας.
 • Για να μην εκχωρηθεί καμία υπηρεσία σε ιδιώτη
 • Για να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι συνάδελφοι μας υγειονομικοί που είναι σε αναστολή εργασίας
 • Για να αποσυρθεί τώρα το νέο καθηκοντολόγιο των ΔΕ Νοσηλευτών
 • Για να μην κλείσει η ορθοπεδική και άλλες κλινικές του νοσοκομείου μας
 • Για τη στελέχωση του ΤΕΠ του νοσοκομείου
 • Για την στελέχωση όλων των υπηρεσιών και τμημάτων του νοσοκομείου
 • Για να χορηγηθούν όλες οι κανονικές και ειδικές άδειες καθώς και τα ρεπό που οφείλει η διοίκηση στους εργαζόμενους
 • Για την ένταξη μας στα βαρέα & ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση της υγείας – Στηρίζουμε την κινητοποίηση 9/9 (12.00-15.00) στον προαύλιο του νοσοκομείου αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στέκεται αλληλέγγυο στα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου σχετικά με εξελίξεις που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών καθώς και το ζήτημα του νέου καθηκοντολογίου για τους ΔΕ νοσηλευτές. Στηρίζουμε την κινητοποίηση στις 9/9 (12.00-15.00) στο προαύλιο του νοσοκομείου και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση συνολικά το θέμα της κατάστασης των δημόσιων δομών υγείας του νησιού μας που πάσχουν από χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά μας ειδικά σε μια νησιωτική περιοχή.

 

Πιο συγκεκριμένα, η εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες εργολάβους, κάτι που δεν είναι φυσικά καινούριο, πχ το έχουμε δει πολλά χρόνια τώρα στο κομμάτι της καθαριότητας και όχι μόνο στις δομές υγείας, με τις φαρδιές υπογραφές όλων των κυβερνήσεων, σημαίνει: ελαστικές σχέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους, απολύσεις, μισθοί πείνας, απληρωσιά, χτύπημα δικαιωμάτων, ανακύκλωση ανεργίας, εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία, βαθιά εκμετάλλευση.

 

Το δε νέο καθηκοντολόγιο για τους ΔΕ νοσηλευτές οδηγεί σε πολυδιάσπαση του κλάδου, τους περιορίζει σε νοσηλευτικές πράξεις που ούτως ή άλλως περιλαμβάνονται στα προγράμματα σπουδών τους ενώ τους αναθέτει άσχετα καθήκοντα. Αντιλαμβανόμαστε όλοι σε συνθήκες ενός ήδη υποστελεχωμένου νοσοκομείου, που δεν περισσεύει κανείς και ήδη οι εργαζόμενοι εργάζονται σκληρά και στηρίζουν όλα τα τμήματα, σε πόση ακόμα μεγαλύτερη κατάντια και αδυναμία λειτουργίας νοσηλευτικών τμημάτων θα οδηγήσει αυτή η απόφαση.

 

Συνάδελφοι, το όραμα του «νέου ΕΣΥ» που η υγεία μας αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα, που η προστασία της μπαίνει στο ζύγι του κόστους-οφέλους, κάτι που φάνηκε και την περίοδο της πανδημίας με τους χιλιάδες νεκρούς, που συνάδελφοί μας κρατιούνται σε αναστολή ενώ είναι τόσο απαραίτητοι, που τα εργασιακά δικαιώματα πάνε περίπατο βλ πόσα χρωστούμενα ρεπό και άδειες οφείλονται, ελαστικές σχέσεις εργασίας με εργολάβους δεν είναι αυτό που θέλουμε.

 

Η επιστήμη και η τεχνολογία είναι εδώ για να υπηρετήσουν τις ανάγκες μας για Υγεία, Πρόνοια ειδικά ενός νησιού. Δίνουμε το παρόν μας στην κινητοποίηση της Παρασκευής – Συντονίζουμε τις δράσεις μας και με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και διεκδικούμε:

 

 • Όχι στο «νέο ΕΣΥ»! Σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, χωρίς επιχειρηματική δράση με ανεπτυγμένο δημόσιο σύστημα ΠΦΥ σε όλες τις πόλεις και τα χωριά.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, όλα τα αγροτικά ιατρεία και περιφερειακά ιατρεία του νησιού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και  συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
 • Στελέχωση με όλα τα απαραίτητα σύγχρονα μηχανήματα με βάση τις ανάγκες του λαού.
 • Να παρθούν πίσω οι αναστολές και να γυρίσουν στα πόστα τους οι συνάδελφοι υγειονομικοί!

Related posts

Λιποθυμικό επεισόδιο επιβάτη σε πτήση προς Σάμο

admin

Γιάννης Καλτάκης: «Ήρθε η στιγμή να αφήσουμε οριστικά πίσω την Σάμο της μιζέριας και της παρακμής»

admin

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου

admin

Μάνος Βαλής: Εξαιρετική χρονιά για τη Σάμο παρά την μικρή μείωση σε σχέση με το 2019

admin

Εμπόδια στον οδηγό όδευσης τυφλών στη πόλη της Σάμου

admin

Συμβολικές παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου σε ΔΕΗ, σούπερ μάρκετ

admin

North Evia- Samos Pass: Από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η 4η φάση

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου “Πάμε Σάμο” 

admin

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας και κανονικές θερμοκρασίες το Σ/Κ

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα