Connect with us

Σαμιακά

Σε υγειονομικό αποκλεισμό παραμένει το ΚΥΤ Σάμου

Published

on

Με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τέθηκαν σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό οι δομές φιλοξενίας σε Θήβα και Σέρρες (πρώην Γεωργική Σχολή).

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ έως και τις 9 Οκτωβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Σε υγειονομικό αποκλεισμό παραμένουν οι δομές του Ελαιώνα, Κουτσόχερου, Μαλακάσας, Οινοφύτων, Ριτσώνας, Σχιστού, καθώς και των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου, Σάμου και Φυλακίου.

Σε όλες τις υπόλοιπες δομές της χώρας ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Published

on

By

Τις παρεμβάσεις της στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρει σε δελτίο τύπου η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

 

  • Ψηφίστηκαν ομόφωνα οι προτάσεις διεκδίκησης για τους δασικούς χάρτες που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση και συμπεριλήφθηκαν στην εισήγηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, κατά την συνεδρίαση της 1ης Μάρτη 2021. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ζητά να μην χαρακτηριστούν δασικά τα κτήματα που χερσώθηκαν τα τελευταία χρόνια και οι διορθώσεις να γίνουν χωρίς κόστος για τους μικροϊδιοκτήτες τους. Αποφασίστηκε ακόμη να επιδοθούν στην αρμόδια υπηρεσία από διαπαραταξιακή επιτροπή του οργάνου.
  • Αίτημα για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης της ΝΔ, σχετικά με τον εκλογικό νόμο για δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση,  τονίζοντας ότι πρόκειται για αντιδραστικό κατασκεύασμα , συνέχεια των προηγούμενων αντιδραστικών αλλαγών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και στοχεύει στην εκλογή πλειοψηφιών που δεν θα αμφισβητούν τις επιλογές της ΕΕ και των κυβερνήσεών της , μετατρέποντας τους δήμους και τις περιφέρειες οριστικά σε διοικητικούς κρατικούς μηχανισμούς.

     Παρεμβάσεις για το Προσφυγικό και τα σοβαρά προβλήματα της πανδημίας έκανε στη συνεδρίαση η Λαϊκή Συσπείρωση.

  • Για το προσφυγικό οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης τόνισαν ότι ενώ οι φορείς και οι κάτοικοι της Λέσβου και της Χίου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να μην γίνουν νέα Κέντρα – Φυλακές στα νησιά, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ένα χρόνο μετά το μπλόκο στου Ζερβού και την άτακτη υποχώρησή της ,εμμένει στη διαβόητη πλέον γραμμή των 1500 ατόμων. Στην ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον δήμαρχο με ποιο αίτημα θα προσέλθει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό την Τετάρτη 3 Μάρτη, η απάντηση ήταν « με την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για 1500 άτομα».
  • Για την αντιμετώπιση της πανδημίας η Λαϊκή Συσπείρωση χαρακτήρισε εγκληματική την κυβερνητική πολιτική, τόνισε ότι με το «άνοιξε- κλείσε» των σχολείων δεν αντιμετωπίζεται το ζήτημα και επανέφερε ακόμη μια φορά την ανάγκη να Ενισχυθεί το Νοσοκομείο τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά – Αγροτικά Ιατρεία, να γίνονται τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, να γίνεται ανίχνευση επαφών στα παρουσιαζόμενα κρούσματα, να επιταχθούν τα ιδιωτικά Νοσοκομεία. Επίσης τονίστηκε ότι είναι ανάγκη ο δήμος να εντείνει την καθαριότητα και τις απολυμάνσεις και να προσληφθούν επιπλέον εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων.
  • Τέλος, σχετικά με το πρόβλημα των αγροτών – παραγωγών που εκδιώχθηκαν από το πάρκινγκ στο Γεφυράκι, η Λαϊκή Συσπείρωση επέμεινε ότι πρέπει να φιλοξενηθούν συγκεντρωμένοι σε δημοτικό χώρο ενώ παράλληλα να επισπευστούν οι διαδικασίες για την ίδρυση κατ’ εξαίρεση λαϊκής αγοράς και να χωροθετηθεί η λειτουργία της.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Εξιτήριο από το ΓΝ Σάμου πήραν δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό

Published

on

By

Εξήλθαν σήμερα δυο ασθενείς που νοσηλεύονταν στο τμήμα Covid-19 του Νοσοκομείου μας.

Οι δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στις κατοικίες οι οποίες έχουν οριστεί από την κυβέρνηση ως χώροι απομόνωσης όπου θα τίθενται σε περιορισμό για 14 ημέρες.

«Τους ευχόμαστε καλή επάνοδο στην τοπική μας κοινωνία και να συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις οδηγίες των θεράποντων ιατρών μας.

Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα στην μάχη κατά της πανδημίας, με μοναδικό στόχο να προσφέρουμε υπηρεσίες ανταποκρινόμενες στις προσδοκίες των πολιτών» αναφέρει ο διοικητής του ιδρύματος, κ. Νίκος Στεφανής.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή