Connect with us

Περιφερειακά

Σπιλάνης: Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Γονέων

Published

on

Την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των γονέων της Σάμου χαιρετίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τον συνδυασμό «Συμπαράταξη Πολιτών», κ. Γιάννης Σπιλάνης και καλεί όλους να αξιοποιήσουν τη στάση τους και να χαράξουν μια νέα πορεία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ο κ. Σπιλάνης αναφέρει:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και αισιοδοξία χαιρετίζουμε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Γονέων μετά τη συνάντηση τους με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ.Βίτσα. Μια δήλωση που ξεπερνά κατά πολύ τους αιρετούς της δημοτικής και της περιφερειακής αρχής και δείχνει σε όλους μας τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, τον δρόμο της συνεννόησης για να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση που όλοι βιώνουμε.

 

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει κατ’επανάληψη αναφερθεί στο μέγεθος της πίεσης που ασκείται σε μας τους κατοίκους των νησιών που έχει διαταράξει την καθημερινότητά μας ως πολίτες. Το πρόβλημα είναι αυτή τη περίοδο ιδιαίτερα έντονο στη Σάμο, τόσο λόγω του υπερπληθυσμού του ΚΥΤ και των άθλιων συνθηκών διαβίωσης που κατά συνέπεια επικρατούν, όσο και λόγω της χωροθέτησης του στις παρυφές του Βαθιού.

 

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει υπογραμμίσει ότι οι πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες που βιώνουμε στα νησιά έχουν δημιουργήσει έντονο φόβο, αλλά και πολύ θυμό, ιδιαίτερα προς όλους εκείνους που έχουν δημιουργήσει τις προσφυγικές ροές και αρνούνται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες τους, μετατρέποντας ένα παγκόσμιο πρόβλημα σε ελληνικό και τοπικό, με συνέπεια να αφήνουν τη διαχείριση του στις πλάτες των -για πολλούς λόγους, ιστορικούς αλλά και σύγχρονους – πολλαπλά ευαίσθητων τοπικών κοινωνιών. Κοινωνιών που αντιμετωπίσαμε με υψηλό φρόνημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης τα κύματα των προσφύγων/μεταναστών, όταν προέκυψαν ως τσουνάμι στα νησιά μας και σήμερα αισθανόμαστε κουρασμένοι και θυμωμένοι που εξακολουθούμε να προσπαθούμε σχεδόν μόνοι μας μέσα σε ένα θολό τοπίο χωρίς ξεκάθαρες προοπτικές.

 

Ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχουμε δημόσια επαναλάβει:

 

  • Την ανάγκη λειτουργίας των δομών μέχρι τα όρια της χωρητικότητας τους

 

  • Την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών και των συνθηκών διαβίωσης όσων παραμένουν στα ΚΥΤ

 

  • Την ανάγκη παροχής στις μικρές αυτές «πόλεις» των προσωρινών κατοίκων όλων των αναγκαίων υπηρεσιών (πχ. υγείας, τροφοδοσίας και διατροφής, τραπεζικές, ταχυδρομικές και επικοινωνιακές (wi-fi), εκπαίδευσης και κατάρτισης, ψυχαγωγίας, πολιτισμού, δημιουργικής απασχόλησης κλπ που έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος, ώστε να περιοριστεί ο αναγκαίος αριθμός μετακινήσεων τους κάτω από τις οποιοσδήποτε συνθήκες, επιβαρύνοντας ταυτόχρονα τις ήδη προβληματικές υπηρεσίες που παρέχονται στους μόνιμους κατοίκους.

 

  • Την ανάγκη πολλαπλασιασμού των πρωτοβουλιών εκείνων που θα επιτρέψουν όχι απλά τη λείανση των σχέσεων μεταξύ των τριών «κόσμων» που συμβιώνουμε σήμερα στα νησιά μας (κάτοικοι, πρόσφυγες-μετανάστες, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών-εθελοντές-ΜΚΟ), αλλά και να αξιοποιήσουμε με τον θετικότερο δυνατό τρόπο αυτήν την «υποχρεωτική» συγκατοίκηση για όσο διαρκέσει.

 

  • Τέλος, την ανάγκη αξιοποίησης των εκτάκτων αναγκών που βιώνουμε για την αναβάθμιση όλων των υποδομών και των υπηρεσιών (οικονομικών, τουριστικών, κοινωνικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντικών) που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των νησιών μας μέσα από ένα συντεταγμένο σχέδιο.

 

Η αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης που όπως φαίνεται θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί με ένα αντίστοιχο ευρωπαϊκό σχέδιο, που να περιλαμβάνει την συνεργασία εθνικών και τοπικών παραγόντων, τον καθένα με τις αρμοδιότητες που του αναλογούν. Αντ’αυτού, τέσσερα χρόνια μετά, εξακολουθεί να μην υπάρχει σχέδιο και συνεργασία, να μην έχουν καν κηρυχθεί τα νησιά μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όταν αυτή η πρόνοια του νόμου έχει χρησιμοποιηθεί για μικρότερης έκτασης και έντασης φαινόμενα.

 

Η κήρυξη αυτή θα επέτρεπε την αντιμετώπιση των προβλημάτων που επισημάνθηκαν προηγούμενα. Αναφέρουμε ιδιαίτερα τα θέματα υγείας όπως προέκυψαν από την πρόσφατη επίσκεψη μας στο Νοσοκομείο Σάμου, όπου φαίνεται ως μονόδρομος η ενίσχυση των υπαρχουσών υγειονομικών μονάδων και δημιουργία ειδικών μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας στα ΚΥΤ -ακόμη και με τη συμβολή του στρατού αν χρειάζεται- και η κατ’ εξαίρεση άρση των μνημονιακών περιορισμών των μονάδων υγείας των νησιών σε ότι αφορά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και απελευθέρωση του προϋπολογισμού.

 

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε την προβληματική -κατά την άποψη μας- τοποθέτηση της αυτοδιοίκησης και των υποψήφιων αυτοδιοικητικών σχημάτων στο θέμα αυτό. Μια μερίδα να προσπαθεί να χτίσει πολιτική καριέρα, αξιοποιώντας τα συναισθήματα φόβου και θυμού των πολιτών και μια άλλη μερίδα συνειδητά να μην τοποθετείται επί του θέματος για να μην «κακοκαρδίσει» ψηφοφόρους. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην Περιφερειακή Αρχή της κας Καλογήρου που, μετά τη πρώτη περίοδο της «φωτογράφισης» δίπλα σε όποιον επισκέπτη ερχόταν στα νησιά μας, πέρασε στη φάση της πλήρους «εξαφάνισης» από το «κάδρο», δηλώνοντας γενικώς αναρμόδια. Το μόνο που «προσέφερε» στην όλη διαχείριση του προβλήματος ήταν οι καταγγελίες για «παράνομη λειτουργία των ΚΥΤ, λόγω προβλημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος» και στις απειλές για κλείσιμο τους, που το μόνο που κατάφεραν ήταν έναν επιπλέον αυτοεξευτελισμό της ίδιας και των πολιτών προς τον θεσμό της Περιφέρειας. Αντίθετα φροντίζει να σκορπίζει η ίδια και οι συνεργάτες της πόρους και ενέργεια προς κάθε τύπου προεκλογική και πελατειακή φιέστα ακόμη σε αμφιβόλου ποιότητας, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα. Τακτική που δείχνει πως αντιλαμβάνεται η κα Καλογήρου και η ομάδα της την αυτοδιοίκηση: για τις φιέστες και για τα εύκολα, ενώ τα δύσκολα κάτω από το τραπέζι.

 

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ καλεί όλους να αξιοποιήσουμε τη γενναία πράγματι στάση των γονιών της Σάμου και να χαράξουμε μια νέα πορεία και στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Οφείλουμε σε μας και στα παιδιά μας η αλλαγή πορείας να είναι συνολική.

Comments

comments

Περιφερειακά

Πατάτες απο τον τόπο σου !

Published

on

By

Μια πρωτοποριακή μονάδα που θα πρέπει να υποστηριχθεί από την τοπική αγορά.

Σάμος, τόπος ευλογημένος, με πλούσιο γεωγραφικό ανάγλυφο .Τα τελευταία χρόνια επιχειρηματίες από το νησί μας τολμούν και έχουν να επιδείξουν την πρωτοπορία τους στην παραγωγή προϊόντων με αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά, που προέρχονται από οικοσυστήματα υψηλής περιβαλλοντικής και διατροφικής αξίας.

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακαζος, στη πρότυπη μονάδα μεταποίησης και συσκευασίας φρέσκιας πατάτας στο Καρλόβασι, της εταιρείας, Μένεγας-Παπασταματίου.

Ο κ. Κατρακάζος δήλωσε σχετικά:

“Σήμερα έκανα τις τελευταίες μου επισκέψεις ως Αντιπεριφερειάρχης σε μονάδες του πρωτογενή τομέα. Φωτογραφίες από την μονάδα μεταποίησης και συσκευασίας φρέσκιας πατάτας των κ. Μένεγα και της κ. Παπασταματίου στο Καρλόβασι. Μια πρωτοποριακή μονάδα που τώρα ξεκίνησε και πρέπει να υποστηριχθεί από την τοπική αγορά”.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

«Όχι» και από Σπιλάνη στον Κ.Μουτζούρη

Published

on

By

«Το μέλλον της Περιφέρειας χτίζεται με σχέδιο και όχι μόνο με την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών», αναφέρει η “Συμπαράταξη Πολιτών” σχετικά με το θέμα της συνεργασίας  με την Περιφερειακή Αρχή.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, από τη προεκλογική περίοδο επέμεινε, ότι η αντιμετώπιση των συσσωρευμένων αναπτυξιακών και δημογραφικών προβλημάτων των νησιών του Βόρειου Αιγαίου, απαιτεί όραμα με συγκεκριμένους στόχους και σχέδιο δράσης. Το ίδιο υποστηρίζει με συνέπεια από την επόμενη μέρα των εκλογών, ως προϋπόθεση για την ανάληψη των όποιων θέσεων ευθύνης, στο σχήμα διακυβέρνησης που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις σημαντικές προκλήσεις που βιώνουμε όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας.

Μας προξενεί ιδιαίτερη έκπληξη να ακούμε από τα χείλη ενός μηχανικού, όπως ο κ. Μουτζούρης, να επιμένει να προχωρήσουμε χωρίς να έχουμε συμφωνήσει τι θέλουμε να πετύχουμε,  ποιο σχέδιο θα ακολουθήσουμε και τι «υλικά» θα χρησιμοποιήσουμε.

Τι θέλουμε να πετύχουμε; Είναι το πρόβλημα του Βορείου Αιγαίου η αδυναμία των δύο βασικών παραγωγικών κλάδων, της αγροδιατροφής και του τουρισμού να είναι ανταγωνιστικοί μέσα στην εθνική και παγκόσμια αγορά; Είναι πρόβλημα ότι η κατάσταση αυτή συμπαρασύρει σε δημογραφική γήρανση και αποψίλωση; Αν ναι, πως αυτή η τάση θα αντιστραφεί; Με πιο τρόπο θα στηριχθεί η κτηνοτροφία και θα επιτευχθεί η τυποποίηση και η προώθηση των προϊόντων της, ώστε οι παραγωγοί να μείνουν ενεργοί; Πως θα αυξηθεί η ζήτηση και η τιμή του λαδιού, των τυριών, των κρασιών, του μελιού, της μαστίχας, του κρέατος, ώστε οι παραγωγοί να έχουν ικανοποιητικό εισόδημα και να συνεχίσουν να δουλεύουν; Πως θα αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών που έρχονται στα νησιά μας; Θα επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και κυρίως θα αυξηθεί η τουριστική δαπάνη; Πλήρης  σιωπή.

Πως θα το πετύχουμε; Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, σε όλη τη προεκλογική περίοδο, επισήμαινε ότι η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών και η ποιότητα ζωής των κατοίκων, αποτελούν την μόνη διέξοδο για να βελτιώσουμε την ελκυστικότητα των νησιών ως τόπων επιχειρηματικότητας και κατοικίας. Καμία συζήτηση δεν γίνεται επί μιας ιδιαίτερα κρίσιμης επιλογής που δεν αφορά έναν τομέα, αλλά το σύνολο των παρεμβάσεων σε όλους τους τομείς ευθύνης της Περιφέρειας. Το μόνο που έχουμε ακούσει, αφορά και πάλι  έργα υποδομής, που ναι μεν είναι χρήσιμα,  αλλά όπως έχουμε διαπιστώσει από τις πολιτικές που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, δεν φέρνουν αποτελέσματα.

Τι υλικά θα χρησιμοποιήσουμε; Θα παραμείνουμε στα φτηνά εισαγωγής (πχ. γάλα Βουλγαρίας, μέλι Κίνας, ανειδίκευτο ανθρώπινο δυναμικό κλπ) ή θα προωθήσουμε ντόπια και ποιοτικά που εξασφαλίζουν και τη μοναδικότητα της παραγωγής; Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ επιμένει ότι πολιτισμός και περιβάλλον είναι τα δυνατά χαρτιά του Βορείου Αιγαίου και πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα και όχι να σπαταληθούν στη λογική της φτηνής μαζικής παραγωγής. Εδώ οι επιλογές πρέπει να είναι ξεκάθαρες και οι συνεργασίες μεταξύ των τομέων της αγροτικής ανάπτυξης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, της δια βίου εκπαίδευσης και των υποδομών είναι προϋπόθεση για να υπάρξει επιτυχία.

Αντί αυτού παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες μέσα από τις σελίδες των περιφερειακών ΜΜΕ διαγκωνισμούς μεταξύ των συμβούλων της παράταξης Μουτζούρη για το ποιος θα καταλάβει μια από τις αμειβόμενες θέσεις των αντιπεριφερειαρχών, με μεθοδεύσεις που δεν τιμούν συνολικά το πολιτικό προσωπικό και μας προσβάλουν όλους. Το τι θα κάνει ο καθένας που διεκδικεί μια θέση φαίνεται να είναι άνευ σημασίας, αφού ο στόχος της προσωπικής φιλοδοξίας θα έχει επιτευχθεί και η θέση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη της προσωπικής στρατηγικής και όχι της ικανοποίησης των αναγκών των νησιωτών.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ επέμεινε μέχρι και σήμερα σταθερά στην αναγκαιότητα μιας προγραμματικής συμφωνίας, μιας συμφωνίας που θα αφορά το πως η ομάδα που θα καταλάβει τις θέσεις ευθύνης θα κινηθεί συντεταγμένα πάνω σε ένα σχέδιο και με βάση συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας προς τους στόχους που θα έχουν τεθεί χωρίς την ελάχιστη ανταπόκριση. Τώρα είναι υποχρεωμένη να διακόψει τη προσπάθεια δημιουργίας κατάλληλου πλαισίου μέσω προσωπικών διαβουλεύσεων.  Επειδή όμως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όλα θα κριθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΣ) που είναι το όργανο που κατά τον νόμο λαμβάνει αποφάσεις, τις οποίες εκτελούν ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες, στους τομείς ευθύνης τους. Και όχι το αντίθετο, που όπως φαίνεται  πιστεύουν πολλοί από τους προσωπικούς συμβούλους του κ.Μουτζούρη, και δείχνει  να τον έχουν πείσει.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ακόμη και χωρίς να αναλάβει θέσεις ευθύνης, δεν αποποιείται της πολιτικής της ευθύνης να εργαστεί, ώστε να επηρεάσει τις αποφάσεις του ΠΣ προς την κατεύθυνση που θεωρεί σωστή για το κοινό συμφέρον. Κάθε ένας και κάθε μια από μας έχει βάλει ως υπέρτατο στόχο την αλλαγή της πορείας της Περιφέρειας του Β. Αιγαίου και όχι μια καρέκλα και ένα κουστούμι. Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θα τιμήσει την υπόσχεση που έδωσε στους πολίτες του Β. Αιγαίου, να στηρίξει τα δικά τους μακροχρόνια συμφέροντα μέσα από μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, δείχνοντας αλληλεγγύη προς τις ομάδες του πληθυσμού που δοκιμάζονται και αξιοποιώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Χριστόφας: Στον κ. Περιφερειάρχη ευχόμαστε απλά «καλή τύχη»…

Published

on

By

 

Δήλωση Παναγιώτη Χριστόφα, επικεφαλής συνδυασμoύ «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαιο»

Τη στήριξή του στον συνδυασμό του Κώστα Μουτζούρη αποσύρει ο επικεφαλής του συνδυασμoύ «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο», Παναγιώτης Χριστόφας.

Αναλυτικά :

Ένα πολύ σημαντικό μέρος της ατζέντας μας, κατά την προεκλογική μας εκστρατεία, αφορούσε τις συνεργασίες, τόσο εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και με κάθε εμπλεκόμενο φορέα προς όφελος των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των κατοίκων τους. Την προσέγγιση αυτή σημειώσαμε σε σχετικές μας ανακοινώσεις και μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δηλώσαμε με κάθε σαφήνεια πως επιθυμούμε, η παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι εποικοδομητική, χρήσιμη για τον τόπο και να παράγει έργο.

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά τις εκλογές, πραγματοποιήσαμε συναντήσεις και συζητήσεις με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, αλλά και με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» κ. Σπιλάνη και εξετάσαμε εκτενώς το ενδεχόμενο συνεργασίας των τριών πλευρών με χρονικό ορίζοντα την επόμενη τετραετία 2019 – 2023. Φυσικά θέσαμε ένα προγραμματικό πλαίσιο για αυτή την συνεργασία και προτάσεις μας για την κατανομή ρόλων μεταξύ των συνεργαζόμενων παρατάξεων.

Το τελευταίο διάστημα, με λύπη διαπιστώσαμε την πλήρη αφερεγγυότητα στον λόγο του κ. Περιφερειάρχη. Πέρα από το γεγονός, ότι μέσω διαρροών και συνεντεύξεών του στον Τύπο λαμβάναμε γνώση των εξελίξεων για τη διαμόρφωση της Περιφερειακής Αρχής, είδαμε με έκπληξη την αρχική του πρόταση, σχετικά με τη συνεργασία μας, να αλλάζει μέσα σε δύο μόλις ημέρες!

Η συνεργασία, ωστόσο, προϋποθέτει αμοιβαία εμπιστοσύνη, η οποία στις πρώτες κιόλας ημέρες φαίνεται πως δεν μπορεί να υπάρξει. Οι διακηρύξεις για «διαπαραταξιακή» Περιφερειακή Αρχή, παραμένουν… διακηρύξεις, όταν αυτό που σχηματίζεται είναι ένα μόρφωμα, που εξυπηρετεί επικοινωνιακά συμφέροντα μόνο. Ένα μόρφωμα, που σχηματίζεται με ατυχείς χειρισμούς, με διαπραγματεύσεις μέσω του Τύπου, με πρόχειρες λύσεις σε προβλήματα, που δεν εξυπηρετούν τίποτα περισσότερο από «βεντετισμούς».

Αυτό είναι ένα μοντέλο, που δεν μας ταιριάζει και δεν θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε σε αυτό. Είναι ένα μοντέλο, το οποίο είχαμε «καταγγείλει» προεκλογικά και προτείναμε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση.
Παραμένουμε, λοιπόν, στην αντιπολίτευση, άλλα όχι αδρανείς.

Προχωράμε σε οργανωτικές κινήσεις στο εσωτερικό της παράταξής μας, δίνουμε λόγο και ρόλο στους ανθρώπους, που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιό μας (ακόμη κι αν δεν εκλέχθηκαν). Την ίδια στιγμή παραμένουμε ενεργοί, μέλη της κοινωνίας των πολιτών απ’ όπου έτσι κι αλλιώς προέρχεται ο συνδυασμός μας, ακούμε τους συμπολίτες μας, μεταφέρουμε τη φωνή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα όργανα της Περιφέρειας.

Θα συμμετέχουμε δυναμικά σε όλες τις διαδικασίες αποφάσεων, ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό μας ρόλο και την εμπιστοσύνη χιλιάδων πολιτών του Βορείου Αιγαίου. Δεσμευόμαστε, για προτάσεις και παρεμβάσεις που θα εξυπηρετούν τους πολλούς, τους κατοίκους των νησιών μας, και όχι τους λίγους που συνθέτουν το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας δεν περιορίζεται στο χρονικό διάστημα των εκλογών. Ο συνδυασμός «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» θα συμμετέχει σ’ αυτόν με όλες του τις δυνάμεις, μαζί με πολίτες και φορείς, χωρίς εκπτώσεις.

Στον κ. Περιφερειάρχη ευχόμαστε απλά «καλή τύχη»…

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017