Connect with us

Δήμος

Στάντζος: Η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να λειτουργεί με το πρότυπο του «κατσαπλιά»

Published

on

Την έναρξη λειτουργίας του γραφείου της ΔΑΕΦΚ ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος Δυτικός Σάμου αναφέροντας χαρακτηριστικά :

«Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι έχει συσταθεί γραφείο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) το οποίο θα στεγάζεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου Καρλοβάσου και θα λειτουργεί καθημερινά από την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι υπάλληλοι του γραφείου θα εξυπηρετούν τους πολίτες και τα τεχνικά γραφεία για θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις και την επιδότηση ενοικίου.

Οι ώρες λειτουργίας : 09:00 π.μ. – 14:00 μ.μ».

Ανακοίνωση- Ενημέρωση

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι έχει συσταθεί γραφείο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων…

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Δυτικής Σάμου-Municipality of Western Samos στις Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Αργότερα ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, δήλωσε, ότι η ανακοίνωση του δήμου Δυτικής Σάμου, δεν αντιστοιχίζεται σε κανένα επίσημο κρατικό έγγραφο ούτε σε άλλου είδους διαβεβαίωση τονίζοντας  ότι γραφείο της ΓΔΑΕΦΚ λειτουργεί από την αρχή της εβδομάδας στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σάμου.

 

Αναλυτικά:

«Η συνημμένη ανακοίνωση του δήμου δυτικής Σάμου δεν αντιστοιχίζεται σε κανένα επίσημο κρατικό έγγραφο ούτε σε άλλου είδους διαβεβαίωση. Γραφείο της ΓΔΑΕΦΚ λειτουργεί από την αρχή της εβδομάδας στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σάμου( εως ότου μας ζητηθεί η μεταφορά του στα γραφεία που έχει παραχωρήσει ο Δήμος μας).

Οι υπάλληλοι κρατικής υπηρεσίας δεν αναπληρώνονται από δημοτικούς μόνιμους ή συμβασιούχους υπαλλήλους. Μακάρι να μπορέσουν στο μέλλον να λειτουργήσουν δύο αυτοτελή γραφεία ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης. Επίσημες ανακοινώσεις για το σχετικό θέμα οφείλει και κάνει μόνο το αρμόδιο Υπουργείο. Είναι άλλο η αγωνία για το τόπο, είναι άλλο η αγωνία για τη ταχύτερη επούλωση των πληγών μας και άλλο αυτό που συμβαίνει τώρα με τη δημιουργία τετελεσμένων.

Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί οργάνωση, τήρηση των κανόνων της Πολιτείας και ομοθυμία που για να μη διαταραχθεί – εως τώρα- πουθενά δεν έχω κονιοποιήσει ότι η διοίκηση του άλλου δήμου του νησιού μας λίγα 24ωρα μετά το φονικό σεισμό έβρισκε χρόνο να στέλνει προσφυγές εναντίον του δήμου μας προκειμένου να μην πληρώσει οφειλές της. Η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να λειτουργεί με το πρότυπο του ” κατσαπλιά”.

Αυτά όλα βέβαια δεν αφορούν τους συντοπίτες μας της δυτικής Σάμου την οποία και αισθάνθηκα την ανάγκη -όπως και έπραξα- να επισκεφθώ άμεσα μετά το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου.

Αναμένω την αποκατάσταση της αλήθειας προκειμένου να μην ταλαιπωρείται άδικα ο απλός πολίτης και για να μην δικαιώνονται πάντα οι κινήσεις διχασμού του νησιού μας. ΛΥΠΑΜΑΙ».

 

Η συνημμένη ανακοίνωση του δήμου δυτικής Σάμου δεν αντιστοιχίζεται σε κανένα επίσημο κρατικό έγγραφο ούτε σε άλλου…

Δημοσιεύτηκε από Georgios Stantzos στις Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση για το Μεταναστευτικό παρουσία της Γενικής Διευθύντριας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της Μετανάστευσης

Published

on

By

Συνάντηση του Δημάρχου κ. Γεώργιου Στάντζου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου με τη Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της Μετανάστευσης (DG- HOME), κα Beate Gminder, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Εμμανουήλ Λογοθέτη και συμβούλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και του γραφείου Υπουργού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη του νησιού της Σάμου στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, τη συνεχάρη για όλες τις ενέργειες κατασκευής του νέου ΚΥΤ, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί με στόχο την αποσυμφόρηση της πόλης της Σάμου.

Η Γενική Διευθύντρια υπήρξε ιδιαίτερα θετική, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες των κατοίκων της Σάμου και συμφωνώντας με τον Δήμαρχο για την αναγκαιότητα οριστικής αντιμετώπισης των συνεπειών στο νησί.

 

Ο Δήμαρχος παρουσίασε ένα σχέδιο ανάπλασης και αξιοποίησης της υφιστάμενης δομής στο Βαθύ, δίνοντας έμφαση στην περιβαλλοντική αποκατάσταση και πράσινη ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνέχεια, τονίζοντας τις συνέπειες που έχει υποστεί το νησί στον τομέα του τουρισμού, παρουσιάστηκε αντισταθμιστικό πρόγραμμα ίδρυσης και υλοποίησης τουριστικών σπουδών και διαχείρισης κρίσεων .

 

Η κα Gminder αναγνώρισε την αναγκαιότητα στρατηγικού σχεδιασμού αντισταθμιστικών μέτρων και υποσχέθηκε τη στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον δήμο για την υλοποίηση και χρηματοδότηση του προγράμματος αποκατάστασης.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η Ζωή Πυργιώτη- Τσερέ για τις δωρεές και χορηγίες από τον Γερμανικό Δήμο του Greifswald

Published

on

By

Σχετικά με το Δελτίου Τύπου του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου που αφορά την αποστολή του ημιφορτηγού γεμάτο από δωρεές και χορηγίες από τον Γερμανικό Δήμο του Greifswald θα ήθελα να διευκρινίσω τα παρακάτω:

Με τον Δήμο του Greifswald μας συνδέει ένα Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί από το 2016 από τον  Δήμαρχο Σάμου και τον Δήμαρχο Greifswald σε συγκεκριμένους τομείς και δράσεις (δεν είμαστε Αδελφοποιημένοι Δήμοι όπως αναφέρει το δελτίο τύπου). Οι δράσεις αυτές σχετίζονται με τον τουρισμό, το περιβάλλον, την ανταλλαγή μαθητών, την πολιτική προστασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Τα τελευταία 4 χρόνια διοργανώνονται συναντήσεις μεταξύ των δυο Δήμων, μέσω της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης,  επικαιροποιείται το πρόγραμμα των δράσεων και προγραμματίζονται οι επόμενες ενέργειες. Στην τελευταία Ετήσια Ελληνογερμανική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το 2019, όπου και συμμετείχα ως εκπρόσωπος του Δήμου Ανατολικής Σάμου, επικαιροποιήθηκε το πρόγραμμα της ανταλλαγή μαθητών (ως Δήμος Ανατολικής Σάμου πλέον) μεταξύ των δύο Δήμων και η συνέχιση του μαθηματικού διαγωνισμού στα « Στα ίχνη του Πυθαγόρα», προγραμματίστηκε η παρουσίαση της Σάμου ως τουριστικός προορισμός στο Greifswald καθώς και η παροχή προς τον Δήμο μας ενός ημιφορτηγού, που ήδη είχε δρομολογηθεί από το 2017, για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες στην υπηρεσία καθαριότητας λόγω του Προσφυγικού- Μεταναστευτικού ζητήματος.

Στην συνέχεια των συζητήσεων, από την πλευρά τoυ Δήμου του Greifswald τέθηκε το ζήτημα να παραχωρηθεί το φορτηγάκι στην παρουσίαση της Σάμου ως τουριστικό προορισμό σε μια μεγάλη εκδήλωση που θα διοργανώνονταν στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου τους. Λόγω της Πανδημίας αναβλήθηκε δύο φορές η ημερομηνία της εκδήλωσης και μετά από τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου η Δημοτική Αρχή του Greifswald, με την συνδρομή της Ελληνoγερμανικής συνέλευσης, αποφάσισε να αποστείλει το ημιφορτηγό στη Σάμο γεμάτο με χορηγίες και δωρεές για καλυφθούν ανάγκες του Δήμου μας.

Αντίστοιχες ενέργειες και δράσεις έχουν αποφασιστεί στην ίδια ετήσια Ελληνογερμανική συνέλευση με τον Δήμο του Sindelfingen -όπου έχει υπογραφεί επίσης Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σάμου και Sindelfingen το 2016 – που περιλαμβάνουν παρουσίαση της Σάμου ως τουριστικό προορισμό, συμμετοχή με δωρεάν περίπτερο στο ετήσιο φεστιβάλ  τοπικών προϊόντων ( ήδη ο Δήμος Σάμου έχει συμμετάσχει δυο φορές) και χορηγία ενός πυροσβεστικού οχήματος για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας (δρομολογημένη ενέργεια από το 2018).

Από το 2014, που συμμετέχω στα κοινά του τόπου μας,  πολλοί άνθρωποι (αιρετοί, υπάλληλοι του Δήμου, εθελοντές) δούλεψαν για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα σε ότι αφορά την τουριστική προβολή και την εξωστρέφεια του τόπου μας. Αυτό πρέπει να αναγνωρίζεται γιατί μόνο η αναγνώριση του κοινού μας καλού, της προσπάθειας και της παρακολούθησης των εξελίξεων μπορεί να μας πάει μπροστά! Δουλεύοντας όλοι μαζί και όχι ο καθένας μόνος του για προσωπικό του όφελος αυτό το νησί, αυτός ο τόπος με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και το φυσικό κάλλος που διαθέτει μπορεί να είναι και πρέπει να είναι ο πρώτος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός!

 

Με εκτίμηση,

Ζωή Πυργιώτη- Τσερέ

Δημοτική Σύμβουλος Ανατολικής Σάμου

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Περιφερειακά57 λεπτά ago

Σύμφωνο συνεργασίας Π.Β.Α με το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Δήμος8 ώρες ago

Συνάντηση για το Μεταναστευτικό παρουσία της Γενικής Διευθύντριας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της Μετανάστευσης

Πολιτικά8 ώρες ago

Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη και Α. Χαρίτση για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το σεισμό της Σάμου

Πολιτικά10 ώρες ago

Στεφανάδης: Πρωτόγνωρη η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των ζημιών στη Σάμο

Σαμιακά15 ώρες ago

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Δήμος1 ημέρα ago

Η Ζωή Πυργιώτη- Τσερέ για τις δωρεές και χορηγίες από τον Γερμανικό Δήμο του Greifswald

Περιφερειακά1 ημέρα ago

Μοριοδότηση των μαθητών Χίου, Σάμου και Ικαρίας εξαιτίας του σεισμού ζητά η Περιφέρεια

Περιφερειακά1 ημέρα ago

Το πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης περιπλέκει το πρόβλημα με τις μεταφορές των μαθητών στη Σάμο

Περιφερειακά1 ημέρα ago

Τελεσίγραφο Π.Ε Σάμου προς Υπουργεία για το Σεισμό. Ώρα για έργα όχι άλλες καθυστερήσεις!

Σαμιακά1 ημέρα ago

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Έφτασαν στη Σάμο οι Λετονοί συνοριοφύλακες

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν γιατροί και νοσηλευτές του Γ.Ν Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Πυροσβεστική Σάμου: Η πρώτη επιχείρηση απεγκλωβισμού για το 2021

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Έλεγχοι που αφορούν στην εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

COVID-192 εβδομάδες ago

Ν. Στεφανής: Ξεκινούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στο Νοσοκομείο Σαμου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Μετακομίζουν σε νέο κτίριο οι υπηρεσίες του κεντρικού καταστήματος των ΕΛΤΑ Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Υπέροχες εικόνες από το στολισμένο Πυθαγόρειο

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Εμβολιάστηκε κάνοντας το σήμα της νίκης ο Μάνος Λογοθέτης

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Γ.Ν Σάμου: Στο 40% η συμμετοχή των υγειονομικών στον εμβολιασμό κατά της CoViD-19

Σαμιακά6 ημέρες ago

ΕΛ-ΤΑ: Αλλαγές στη διανομή της αλληλογραφίας στη Σάμο

Δημοφιλή