22.9 C
Σάμος
16/04/2024
Σαμιακά

Στάση εργασίας και συγκεντρώσεις από το Εργατικό Κέντρο Σάμου

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Tετάρτη 8 Μάρτη ΑΠΟ 11.00 μέχρι τέλους βάρδιας

Συγκεντρώσεις: 12.00 σε Καρλόβασι και Βαθύ στις κεντρικές πλατείες και στην Ικαρία στον Άγιο Κήρυκο.

Αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν ήταν ατύχημα.

Ήταν  ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Η αγανάκτηση, η απέραντη θλίψη και η οργή μας να γίνει οργανωμένος αγώνας για να μην έχουμε άλλα θύματα στο βωμό του κέρδους. Για να εκλείψουν οι αιτίες τέτοιων δολοφονιών, για να βρουν δικαίωση όσοι χάθηκαν.

 

Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, να διερευνηθούν τα αίτια, να μην συγκαλυφθεί τίποτα, να στηριχθούν οι οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών. Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και στις συγκοινωνίες. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ενιαίος δημόσιος φορέας συγκοινωνιών. Να σταματήσει η χυδαία επίθεση και τα δικαστήρια σε απεργούς.

 

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους είχαν προειδοποιήσει για τα προβλήματα που υπάρχουν στη συντήρηση των γραμμών, στα συστήματα ασφαλείας, στη σήμανση, στο προσωπικό. Η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΜΕ στις 7 Φλεβάρη είχε βγάλει την τελευταία ανακοίνωση επισημαίνοντας ξανά το ζήτημα της ασφάλειας για επιβάτες και εργαζόμενους. Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι δεν ήξερε!

 

Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων όσων κυβέρνησαν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που χάνονται ζωές, στον κατά τα άλλα «υπερσύγχρονο», ιδιωτικοποιημένο σιδηρόδρομο. Τον ξέρουμε τον ένοχο και είναι γνωστή η αιτία.

 

Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που καταδικάζει τις λαϊκές ανάγκες για τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι η πολιτική της υποχρηματοδότησης, της «απελευθέρωσης», της απαξίωσης, της κατάτμησης δημόσιων οργανισμών για να πουληθούν πιο εύκολα, των ιδιωτικοποιήσεων που σε όλους τους τομείς όπως και σε αυτόν των μεταφορών καταδικάζουν την ζωή του λαού. Κυβερνήσεις, κράτος, εργοδοσία(«Hellenic Train» και ΕΡΓΟΣΕ) άφησαν στην τύχη τους όλα αυτά τα χρόνια την ζωή και την μετακίνηση του λαού, διότι θεωρείται “κόστος” η ασφαλής μετακίνησή, τα μέτρα ασφάλειά, τα συστήματα ελέγχου, η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό με βάση τις ανάγκες.

 

Δεν φταίει η κακιά η ώρα και η μοίρα, ούτε όλα μπορεί να αποδίδονται σε ανθρώπινα λάθη όταν και αυτά μπορούν να ελαχιστοποιηθούν ή να αποφευχθούν όσο η επιστήμη και η τεχνολογία αναπτύσσεται.

 

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!

 

Οι νεκροί μας είναι τα κέρδη τους στις μεταφορές, στις πυρκαγιές, στους σεισμούς, στη θάλασσα, στον πόλεμο. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Μόνο ο λαός με την οργανωμένη πάλη του μπορεί να σώσει το λαό από τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται καθημερινά στο βωμό του κέρδους.

Related posts

Έκτακτη επικαιρότητα: Φωτιά σε κατοικία στους Μυτιληνιούς Σάμου

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου σε αποστολή σωτηρίας – Εντυπωσιακή άσκηση για αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος!

admin

Έκκληση για αίμα

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

ΜΜΕ / Απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 16 Απριλίου

admin

Εισαγωγή στην Α’ Τάξη Πειραματικών Σχολείων έως 17 Απριλίου

admin

Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Σάμο

admin

Ο νέος δικαστικός χάρτης στη Σάμο και την Ικαρία

admin

Έξυπνες κινήσεις στο «7ο Σαμιακό Φοιτητικό ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα» – Δείτε τι εγινε!

admin