14.4 C
Σάμος
21/02/2024
Σαμιακά

Στάση εργασίας την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Σάμου

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου θα συμμετάσχει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 στην 5ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( 10:00 με 15:00) και καλεί σε συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά:

ΟΧΙ στην κοροϊδία και εργασιακή ομηρία χιλιάδων  συμβασιούχων εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Πανελλαδική Στάση Εργασίας από 10 π.μ. έως 3 μ.μ.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην είσοδο του Νοσοκομείου  στις 10.00 π.μ

 

Να παραταθούν άμεσα οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας (επικουρικών, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, «τριμηνιτών» επικουρικών που είχαν προσληφθεί κατά εφαρμογή του άρθρου 50 του Ν. 4825/2021, ειδικευόμενων νοσηλευτών, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ «4.000 στην Υγεία» και προγράμματος για μακροχρόνια ανέργους, μέσω ΕΟΔΥ) για ένα τουλάχιστον έτος και με νομοθετική ρύθμιση να μονιμοποιηθούν με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

 

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ σε δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας  – που παραμένουν σε εργασιακή ομηρία διαρκείας – προκαλεί η συνεχιζόμενη κοροϊδία από όλες τις κυβερνήσεις, που «αναγνωρίζουν την προσφορά τους» αλλά αρνούνται το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση με πλήρη δικαιώματα.

Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι εργάζονται με κουτσουρεμένα δικαιώματα σε σύγκριση με τους μόνιμους, έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και  καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας, αναπληρώνοντας σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, που μεγαλώνουν διαρκώς όπως αποδεικνύεται από τη συνεχιζόμενη μείωση των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία (από  93580 τον Ιανουάριο 2013 σε 71.316 τον Αύγουστο 2023).

«Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης» είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που τέθηκε σε διαβούλευση και περιορίζει την παράταση των συμβάσεων χιλιάδων συναδέλφων σε 3 μήνες (για εργαζόμενους με ΣΟΧ, επικουρικούς και ειδικευόμενους νοσηλευτές) ή 6μήνες (επικουρικούς όλων των ειδικοτήτων).

Ταυτόχρονα, παραμένει η άρνηση του υπουργείου Εργασίας και της ΔΥΠΑ για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων καθώς και η αδικία σε βάρος των εργαζομένων του Προγράμματος «4.000 στην Υγεία» με τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών για μισθολογική εξέλιξη, τη μη καταβολή επιδομάτων παραμεθορίου καθώς και μη εφαρμογή των αυξήσεων που προβλέπονται για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Γνωρίζουμε ότι η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων αποτελούν υλοποίηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χτύπημα της μόνιμης εργασίας και σε συνδυασμό με την διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, εντάσσονται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Η αναγνώριση της «προσφοράς» χιλιάδων συμβασιούχων συναδέλφων στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση από την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι οι διαγωνισμοί, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε δεκάδες νοσοκομεία, για την ανάθεση των αντίστοιχων υπηρεσιών σε εργολαβικές εταιρείες, ανοίγοντας τον δρόμο για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.  

Related posts

Συνεχίζεται η αφαίμαξη αστυνομικού προσωπικού απο την Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου

admin

Λειτουργία ιατρείου Σακχαρώδη Διαβήτη στο ΚΥ Καρλοβασίου

admin

Vin Doux Naturel: Μοναδική εμπειρία γεύσης

admin

Προσοχή στην τήρηση της νομοθεσίας για αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις

admin

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις

admin

Νοσοκομείο Σάμου: Στάση εργασίας την Πέμπτη 22/2

admin

Τη συνέχιση της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές του Μ.Π.Ε.Σ

admin

Oμιλία με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Ι.Μ. Σάμου – Εκδήλωση για τους Πρωτεύσαντες και Αριστεύσαντες

admin