13.9 C
Σάμος
05/12/2022
Πολιτικά

Σταϊκούρας: Σύντομα οι ανακοινώσεις για την στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας της Σάμου

Ένα σχήμα ενίσχυσης και στήριξης της τουριστικής δραστηριότητας της Σάμου, προανήγγελλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την διάρκεια σύσκεψης με τους Φορείς στο Αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Σάμο, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Αναφερόμενος ο υπουργός για το αυξημένο κόστος μετάβασης στη Σάμο που λειτουργεί αποτρεπτικά στην προσέλκυση τουριστών, ανέφερε ότι βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και σύντομα θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, η πριμοδότηση από τον ερχόμενο Ιούνιο του τουριστικού προϊόντος σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, πέρα από τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού, με επέκταση της ενίσχυσης αυτής να φτάνει έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο κ. Σταϊκούρας, υποστήριξε, ότι δεν θα είναι της λογικής του Voucher, με την  ενίσχυση να είναι άμεση, με στόχο την διοχέτευση των χρημάτων στους επιχειρηματίες ,δηλαδή στα καταλύματα, στην εστίαση και στους εμπόρους, τονίζοντας ότι με αυτο τον τρόπο «θα βοηθηθεί ακόμα περισσότερο η επισκεψιμότητα στο νησί της Σάμου που έχει ένα σημαντικό, αυξημένο, ακτοπλοϊκό κόστος το οποίο αναγνωρίζεται ».

Αμέσως μετά την σύσκεψη με τους φορείς στο αμφιθέατρο της Π.Ε έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είχα την ευκαιρία για άλλη μία φορά στην Ελλάδα αλλά σήμερα ιδιαίτερα στη Σάμο να ακούσω από κοντά αγωνίες, προβληματισμούς της κοινωνίας. Αγωνίες που απορρέουν από μία νέα κρίση. Μια νέα κρίση εξωγενή που έχει αντιμετωπίσει η χώρα κυρίως στο ενεργειακό πεδίο. Ταυτόχρονα όμως είχα την ευκαιρία να ακούσω συσσωρευμένη αγωνία της κοινωνίας για πρόσφατες φυσικές απανωτές καταστροφές που έγιναν στη Σάμο αλλά παράλληλα και για την προηγούμενη κρίση που ακόμα δεν έχει περάσει πλήρως, την υγειονομική κρίση και τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής. Είχα την ευκαιρία αφού άκουσα όλες αυτές τις σκέψεις και τους προβληματισμούς να ξεδιπλώσω το τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.

Νομίζω υπάρχει ένα σημαντικό έργο με στοιχεία και δείκτες ποσοτικοποιημένους  που αποδεικνύουν ότι η Πολιτεία έχτισε ένα δίχτυ ασφαλείας πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις και στη Σάμο.

Ο εύλογος κίνδυνος, ο προβληματισμός που είχε εκδηλωθεί και στη Σάμο την προηγούμενη περίοδο για αυξημένα λουκέτα, για διόγκωση της ανεργίας, για καταστροφή της οικονομίας, ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε και δεν επιβεβαιώθηκε με σκληρή δουλειά νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη Σάμο και με τη σημαντική συμβολή της πολιτείας μέσα από τα διαφορετικά σχήματα τα οποία έχτισε.

Παράλληλα είχα την ευκαιρία να ξεδιπλώσω και να αποτυπώσω το τι έχει κάνει η πολιτεία μέσα από διάφορα κανάλια μεταφοράς πόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν σφοδρά από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Κινούμαστε ικανοποιητικά αλλά θέλουμε να κάνουμε περισσότερα και θα κάνω περισσότερα και ταχύτερα και τέλος στο ενεργειακό πεδίο που είναι η νέα μεγάλη πρόκληση θα μπορούσα να σας μιλήσω και για εξειδικευμένα έργα της περιοχής τα οποία συνεννοηθήκαμε και συνεργαζόμαστε και θα έχουμε και συναντήσεις με δημάρχους της περιοχής σας σε ότι αφορά το ενεργειακό πεδίο είχα την ευκαιρία να τοποθετηθώ για τις απανωτές άμυνες που χτίζει η κυβέρνηση για να καλύψει μέρος του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Δεν μπορεί καμία χώρα κανένα κράτος-μέλος να καλύψει όλο το κόστος. Καλύπτουμε μέρος και αναλαμβάνουμε κάποιες πρωτοβουλίες σε εθνικό και μη επίπεδο έτσι ώστε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο το αμέσως προσεχές διάστημα όλους αυτούς που πλήττονται σημαντικά από την ενεργειακή κρίση μία κρίση η οποία μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη και επιβαρύνει σημαντικά οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και στη Σάμο”.

Related posts

Πολιτική Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου την Παρασκευή 2/12

admin

Σχέδιο δημιουργίας Καταδυτικού Πάρκου στους Φούρνους

admin

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Σάμου για ΕΣΥ- Συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

admin

Εθελοντική επιστροφή 86 Πακιστανών στη χώρα καταγωγής τους

admin

Συνάντηση Μηταράκη – Frontex: Συμφωνία για συνεργασία στις εθελοντικές επιστροφές παράτυπων μεταναστών

admin

Αποτελέσματα εσπερίδας του Πράσινου Ινστιτούτου για την κλιματική αλλαγή στο βόρειο Αιγαίο

admin

Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη για τις περιοχές Natura στη Σάμο

admin

Νέοι πόροι 1.810.000,00 ευρώ διατίθενται από το Ταμείο Αλληλεγγύης

admin

Εκδήλωση Τ.Ε. Σάμου ΚΚΕ για την Εαμική Εθνική Αντίσταση στον Πλάτανο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα