Connect with us

Πολιτικά

Σταύρος Θεοδωράκης: Η Σάμος είναι το νησί των ανοικτών θαλασσών

Published

on

Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στις γιορτές του κρασιού στο Βαθύ της Σάμου. Στο πλαίσιο των εορτασμών, ο Δήμος Σάμου υποδέχθηκε τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα «Aegean Regatta». Ο επικεφαλής του Ποταμιού απένειμε βραβεία στους ιστιοπλόους της διεθνούς διοργάνωσης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε μετά την απονομή: «Είναι μεγάλη τιμή για τη Σάμο που ολοκληρώνεται εδώ ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας “Regatta”. Βέβαια αυτήν την τιμή την αξίζει η Σάμος γιατί είναι το νησί των ανοικτών θαλασσών, έχει παράδοση στην ιστιοπλοΐα. Είμαι, λοιπόν κι εδώ , για να γιορτάσουμε μαζί με τους Σαμιώτες. Ταυτόχρονα, είναι κι η γιορτή κρασιού και νομίζω ότι είναι μία ευκαιρία να τα πούμε και να μιλήσουμε λίγο αισιόδοξα για το μέλλον. Το κρασί της Σάμου είναι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα και ίσως και στον κόσμο. Οι Έλληνες δεν το μαθαίνουν, βέβαια, από μένα. Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, ίσως και αιώνες. Το 60% του κρασιού φεύγει στη Γαλλία, όπως ξέρουμε όλοι και πρέπει να συνεχίσουμε να παράγουμε προϊόντα τέτοια που να συγκινούν τις ευρωπαϊκές αγορές γιατί το μέλλον της Ελλάδας δεν μπορεί παρά να είναι μία πλούσια εξαγωγική δραστηριότητα και άλλων προϊόντων».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Ευχαριστώ τον Σταύρο Θεοδωράκη που είχε την επιλογή αλλά και την επιθυμία να έρθει στο νησί μας. Έχω άριστες εντυπώσεις από τη συνάντηση. Η μάχη για το ΦΠΑ, η μάχη για το προσφυγικό, το αναπτυξιακό και τα επιχειρήματά του, οι τροπολογίες, αλλά και οι πρωτοβουλίες στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Δεν συναντήσαμε καμία δυσκολία, αντίθετα η τεχνοκρατική γνώση, η πολιτική επάρκεια και η παρεμβατικότητα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Comments

comments

Πολιτικά

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου στη Σάμο

Published

on

By

Η Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Σάμου καλεί τα μέλη και τους φίλους στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6:00μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Αιολίς.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής  Βασίλης Κεγκέρογλου.

Επίσης  στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής νομού Σάμου Γιώργος Γαιτανής, Λευτέρης Γκούμας, Σταμάτης Καρράς ,ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Παναγιώτης Χριστόφας  και ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου o Γιάννης Μάρκου

Published

on

By

Νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου.

Ακολουθεί η σχετική απόφαση που εξέδωσε ο γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ., κ. Στυλιανός Κονταδάκης.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Νέα Προκήρυξη Θέσεων Ειδικευμένων Ιατρών Ε.Σ.Υ.

Published

on

By

«Νέα Προκήρυξη Θέσεων Ειδικευμένων Ιατρών Ε.Σ.Υ. Για Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Το γραφείο του Βουλευτή Σάμου  ενημερώνει ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων του κλάδου Ε.Σ.Υ. ,Κέντρων Υγείας και Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, αποκεντρωμένων μονάδων της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου.
Συγκεκριμένα για το νομό Σάμου προκηρύσσονται οι παρακάτω τρεις (3) θέσεις:
-ΚΥ Καρλοβασίου: 1 θέση Ακτινοδιαγνωστικής, Επιμελητή Ά
-ΚΥ Ευδήλου: 1 θέση Ακτινοδιαγνωστικής, Επιμελητή Ά
-ΠΠΙ Ραχών: 1 θέση Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, Επιμελητή Ά

Η πλήρωση των θέσεων αυτών αναμένεται να στελεχώσει επαρκέστερα τις πιο απομακρυσμένες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των νησιών μας (ΚΥ,ΠΠΙ), ώστε να παρέχεται η καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη στους κατοίκους.
Η αίτηση – δήλωση υποψηφιότητας υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr με τη χρήση των κωδικών εισαγωγής στο TAXISNET.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αρχίζει στις 10-1-2019 ώρα 12μ.μ. και λήγει στις 30-1-2019 ώρα 23:59. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.2dype.gr/prokhrykseis-thesewmn/item/28-12-2018-nea-orthi-epanalipsi-prokiryksis-theseon-iatron-esy-gia-monaes-pfy

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017