14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Πολιτικά

Στεφανάδης: Τo επιστημονικό συνέδριο θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου «DORYSSA

Δελτίο Τύπου Βουλευτή Ν. Σάμου Καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη

 

1. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Σάμο από 30/9 έως 2/10/ 2022.

2. Οργανώνεται από το «Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του Γήρατος», το oποίο είναι ΜΗ κερδοσκοπικό επιστημονικό ίδρυμα.

Το συνέδριο είναι αμιγώς επιστημονικό. Συμμετέχουν 47 κορυφαίοι επιστήμονες και Ακαδημαϊκοί από όλη την χώρα. Μεταξύ των οποίων και 5 πολιτικά πρόσωπα, που θα δώσουν όχι πολιτικές ομιλίες, αλλά κοινωνικές- επιστημονικές.

Το ότι τα πολιτικά πρόσωπα ανήκουν στην ΝΔ, οφείλεται (όπως ανέφερα σε προηγούμενη ανακοίνωσή μου) στο ότι πολιτικοί από τις άλλες παρατάξεις δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση.

3. Σχετικά με την κάλυψη της δαπάνης του Συνεδρίου, διευκρινίζεται: Το Ινστιτούτο, βάση του καταστατικού του, αποδέχεται δωρεές για την ενίσχυση των δράσεων του. Στο πλαίσιο αυτό, αποταθήκαμε συν τοις άλλοις και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία ευγενώς δέχτηκε να συνδράμει με πόσο περίπου 30.000€ ( ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλειο Πανουράκη).

Μετά όμως από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από αυτοδιοικητικές παρατάξεις και από τοπικούς  πολιτευτές της αντιπολίτευσης, και μάλιστα με σοβαρά υπονοούμενα περί της οικονομικής διαχείρισης, επιτιθέμενοι σε εμένα προσωπικά,  αποφάσισα να ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΩ την ευγενική οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας, και το κόστος του Συνεδρίου να καλυφθεί αποκλειστικά από το Ινστιτούτο.

4. Σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου:

Είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο για να διαφημιστεί η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας και να ενισχυθεί άμεσα η πολύπαθη πόλης της Σάμου. Επειδή και για αυτή την επιλογή εκφράστηκαν, από τους ίδιους θεσμικούς και πολιτευτές, έντονες (αλλά και  κακόβουλες από ορισμένους) αντιδράσεις περί της νομιμότητας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ “DORYSSA”,  έναν εξαιρετικό χώρο χωρητικότητας 250 ατόμων με όλες τις παροχές.

Πιστεύω, ότι με αυτή την απόφαση θα ηρεμήσουν όλοι αυτοί ( θεσμικοί και  πολιτευτές ) που ανησύχησαν…

Πάντα θα είμαστε  αμετακίνητοι κοντά στον Λαό της Σάμου και του Νομού μας.

Και κάτι τελευταίο για τους συμπολίτες μας (θεσμικούς, πολιτευτές και…εισαγόμενους πολιτευτές που αρθρογραφούν εναντίον μου συκοφαντώντας με σε κεντρικές αντιπολιτευτικές ιστοσελίδες) που μας κατηγόρησαν :”Εξ ίδιων  κρίνουν τα αλλότρια” ή τέλος, “δεν είμαστε όλοι ίδιοι“!

Ο Βουλευτής Ν. Σάμου Καθηγητής Καρδιολογίας

 Χριστόδουλος Ι. Στεφανάδης

Related posts

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Βαθύ

admin

Παρέμβαση Στεφανάδη στον Γεωργιάδη: Ακόμα μια θέση Ιατρού στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ανάμεσα στα τέσσερα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ

admin