Connect with us

Δήμος

Στην έκθεση « ΤΑΞΙΔΙ 2019» η Σάμος

Published

on

Στην έκθεση « ΤΑΞΙΔΙ 2019» που διοργανώνεται φέτος για 22η συνεχή χρονιά, συμμετέχει με δικό του περίπτερο ο Δήμος της Σάμου, στοχεύοντας να προβάλλει και πάλι το νησί μας ως έναν προορισμό με ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα!

Η έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2019» Κύπρου, ανοίγει τις πύλες της  στις 3 Μαΐου στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία και θα διαρκέσει έως και τις 5 Μαΐου.

Διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου – ACTA σε συνεργασία με τον Όμιλο Εταιρειών DisplayArtPlc.

Η έκθεση προσφέρει ολόπλευρη πληροφόρηση και ενημέρωση για τους προορισμούς που συμμετέχουν, ενώ μεταξύ των εκθετών είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου, Ταξιδιωτικοί Πράκτορες, Αεροπορικές Εταιρείες, Ξενοδοχεία και τουριστικά θέρετρα ενώ σε μεγάλο αριθμό ανέρχονται και οι διεθνείς συμμετοχές.

Το Σάββατο 4 Μάιου και ώρα 17:00  θα πραγματοποιηθεί διαδραστική παρουσίαση του νησιού μας, του ονομαστού σαμιώτικου κρασιού και των τοπικών προϊόντων, ενώπιον των αρχών του τόπου, των ταξιδιωτικών πρακτόρων και των ασχολούμενων με τον τουρισμό σε διεθνές επίπεδο.

Comments

comments

Δήμος

Δήμος Σάμου : Διαμαρτυρία για τις αναγκαστικές μετακινήσεις υπαλλήλων

Published

on

By

 “Η έλλειψη προσωπικού στους δήμους δεν λύνεται υποχρεώνοντας υπαλλήλους σε μετακίνηση, λύνεται με άμεσες προσλήψεις σε ειδικότητες που υπάρχει ανάγκη, με διαδικασίες εξπρές, όπως εξπρές ήταν και η διάσπαση των 5 Δήμων” υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι .

Κινητοποίηση των εργαζόμενων του Δήμου Σάμου ενάντια στις 17 αναγκαστικές μετακινήσεις υπαλλήλων. Ο Σύλλογος Εργαζομένων πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη, στάση εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου αλλά και στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σάμου.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βορείου Αιγαίου έφερε αντιδράσεις καθώς το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να μετακινηθούν 17 υπάλληλοι χωρίς την συγκατάθεση τους στον Δήμο Δυτικής Σάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει κοινοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα των εργαζόμενων που μετακινούνται στον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη για  την στελέχωση του νέου δήμου.

Αιτία των υποχρεωτικων μετακινήσεων υπάλληλων, είναι η διάσπαση του Ενιαίου Δήμου Σάμου σε Δήμο Ανατολικής και Δυτικής Σάμου. Το προηγούμενο διάστημα είχαν καλεστεί οι εργαζόμενοι να δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση σε ποιον Δήμο επιθυμούν να εργαστούν, ενώ υπέρ των δηλώσεων των υπάλληλων είχε ταχθεί με απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου, για την κατανομή προσωπικού του καταργούμενου Δήμου Σάμου στους μεταβατικούς Ο.Ε.Υ. των νέων Δήμων.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι : “Η έλλειψη προσωπικού στους δήμους δεν λύνεται υποχρεώνοντας υπαλλήλους σε μετακίνηση, λύνεται με άμεσες προσλήψεις σε ειδικότητες που υπάρχει ανάγκη, με διαδικασίες εξπρές, όπως εξπρές ήταν και η διάσπαση των 5 Δήμων”. Ζητούν επίσης “Να μη μετακινηθεί κανένας , χωρίς τη συγκατάθεσή του.Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ , ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και των δύo Δήμων”.

Στον αγώνα των εργαζόμενων του δήμου Σάμου συμπαρίσταται και στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργούνταν από την διάσπαση των πέντε (5) Δήμων και είχε θέσει το ζήτημα εγγράφως τόσο στον πρώην, όσο και στον νυν Υπουργό Εσωτερικών.

Το βασικότερο πρόβλημα, που επηρεάζει σαφώς την λειτουργία των Δήμων και κατ’ επέκταση την εξυπηρέτηση των πολιτών, είναι η κατανομή του προσωπικού. Οι Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προβαίνουν στην κατάρτιση νέων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.), ακυρώνοντας επί της ουσίας τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων με τις οποίες κατανέμονται οι εργαζόμενοι στους Ο.Ε.Υ. των νεοσύστατων Δήμων βάσει της αίτησης προτίμησης τους.

Αυτό συνέβη στον Δήμο Κέρκυρας, που διασπάστηκε σε τρεις (3) Δήμους, με συνέπεια έντεκα (11) εργαζόμενοι να υποχρεωθούν να μετακινηθούν σε Δήμο πέραν της προτίμησης τους. Το ίδιο συνέβη και στον Δήμο Λέσβου, που διασπάστηκε σε δύο (2) Δήμους, με αποτέλεσμα σαράντα δύο (42) εργαζόμενοι να μετακινούνται σε Δήμο που δεν είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν να μετακινηθούν.

Σειρά είχε ο Δήμος Σάμου, που επίσης διασπάστηκε βάσει του Ν. 4600/2019, με συνέπεια να αναγκάζονται σε υποχρεωτική μετακίνηση σε Δήμους που δεν ήταν της προτίμησης τους δεκαεπτά (17) εργαζόμενοι. Είναι βέβαιο πώς το ίδιο θα συμβεί και στους άλλους δύο Δήμους, Σερβίων και Κεφαλλονιάς.

Η  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Σάμου και καλεί για μία ακόμη φορά τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει και το οποίο του είχε τεθεί ως βασική προτεραιότητα στην πρόσφατη συνάντηση του με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών να ακυρώσει τις αποφάσεις των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι οποίες οδηγούν δεκάδες εργαζόμενους σε μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία και οικονομική εξαθλίωση και ζητά οι εργαζόμενοι να καταταγούν στον Δήμο προτίμησής τους και ταυτόχρονα να δοθεί άμεσα και κατ΄ εξαίρεση η δυνατότητα στους νέους Δήμους να προσλάβουν το απαραίτητο και κατάλληλο μόνιμο προσωπικό για την στελέχωσή τους.

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σάμου αναφέρει:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ απαιτεί να ληφθούν άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις από την Κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με την κατανομή του προσωπικού των ΟΤΑ, από το διαχωρισμό του μέχρι τώρα ενιαίου Δήμου Σάμου.
Για την κατανομή του προσωπικού, οι προϋποθέσεις που θα ληφθούν υπόψη είναι οι εξής:
Οι υπηρεσιακές ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των συνιστώμενων δήμων.
Ο κλάδος και η ειδικότητα των εργαζομένων.
Ο τόπος κατοικίας και η οικογενειακή κατάσταση των εργαζομένων.
Τυχόν προβλήματα υγείας.
Και, τέλος, τα έτη υπηρεσίας των εργαζομένων.
Η τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προωθήθηκε με διαδικασίες εξπρές, με πολύ προχειρότητα, χωρίς να λάβει υπόψη της τις τεράστιες δυσκολίες που θα αντιμετωπιστούν κατά την ίδρυση των νέων δήμων. Στην ίδια ρότα συνεχίζει και η νυν κυβέρνηση της ΝΔ. Σκοπός είναι η υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παρά πέρα υποβάθμιση του συνόλου των υπηρεσιών, αλλά και της υλικοτεχνικής υποδομής, με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίησή τους. Για αυτό δεν αναφέρουν λέξη για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αντιθέτως για ακόμα μια φορά μετακυλούν το πρόβλημα στο ήδη λειψό προσωπικό, που θα κληθεί για ακόμα μια φορά να βάλει το χέρι στην τσέπη σε τυχόν υποχρεωτική μετακίνησή του.

Τα κενά και οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στην Σάμο είναι μεγάλα και δεν αντιμετωπίζονται. Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ διεκδικεί να τηρηθούν οι διαδικασίες κατανομής του προσωπικού με βάση τις οικειοθελείς αιτήσεις των συναδέλφων.

Επίσης, αναδεικνύει την υποστελέχωση που διαμορφώνεται σήμερα στους νέους δήμους και από προσωπικό, αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η υπάρχουσα απαράδεκτη κατάσταση στον ενιαίο Δήμο Σάμου.

Επιπλέον, είναι φανερό ότι η εντατικοποίηση για το προσωπικό, μόνιμο και μη, θα οξυνθεί στο έπακρο. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι:

Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφου.

Οι όποιες μετακινήσεις να γίνουν μετά από οικειοθελή αίτηση των συναδέλφων.

Τα όποια κενά εξακολουθούν να υπάρχουν, να καλυφθούν με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οικονομικές εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υφίσταται, άμεσα να αποπληρωθούν στους συναδέλφους, ώστε την 1η του Σεπτέμβρη, ημερομηνία έναρξης των νέων δήμων, να μην υπάρχουν οφειλές απέναντι στους συναδέλφους».

Κατά των αναγκαστικών μετακινήσεων υπαλλήλων του Δήμου Σάμου στους νέους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου τάσσεται η δημοτική κίνηση «Η Σάμος αλλάΖΕΙ», η οποία προτείνει οι νεοσύστατοι  δήμοι να ζητήσουν από το υπουργείο Εσωτερικών την ενεργοποίηση κατ’ εξαίρεση του προγράμματος κινητικότητας και να προσκαλέσουν σε ένα 15ήμερο να στελεχώσουν με το απαραίτητο αριθμητικά προσωπικό όλες τις θέσεις κατά κατηγορία, κλάδο, εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα, που έχουν ελλείψεις.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

«η Σάμος αλλάΖΕΙ» – Όχι σε αναγκαστικές μετακινήσεις υπάλληλων στους νέους δήμους Σάμου

Published

on

By

H Δημοτική  κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ» λέει όχι σε αναγκαστικές μετακινήσεις υπάλληλων του δήμου Σάμου στους νέους δήμους Ανατολικής Σάμου & Δυτικής Σάμου.

Με το  ν. 4600/9-3-2019 έγινε η διάσπαση του ενιαίου Δήμου Σάμου με τη σύσταση δύο νέων Δήμων: το Δήμο Ανατολικής Σάμου και το Δήμο Δυτικής Σάμου. Στο άρθρο 155, του σχετικού νόμου (ν. 4600/19) σύστασης των δύο νέων δήμων, προβλέπονται τα βήματα μεταφοράς  του υπάρχοντος προσωπικού του ενιαίου δήμου Σάμου στους δύο συνιστάμενους δήμους.

Βασική θέση της Δημοτικής κίνησης «η Σάμος αλλάΖΕΙ» σχετικά με τη μεταφορά του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικού του ενιαίου Δήμου Σάμουείναι να τοποθετηθούν οι υπάλληλοι,σύμφωνα με την έγγραφη προτίμηση που έχουν καταθέσει, σε έναν από τους αντίστοιχους συνισταμένους δήμους και να ενταχθούν στους Μεταβατικούς Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας, με την ίδια σχέση εργασίας και σε αντίστοιχες – κατά κατηγορία, εκπαιδευτική βαθμίδα, κλάδο και ειδικότητα – θέσεις.

Στους  δύο συνισταμένους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου θα υπάρξουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό βασικών ειδικοτήτων,  ελλείψεις που θα δυσκολέψουν  τη εύρυθμη λειτουργία τους. Οι ελλείψεις αυτές προφανώς δεν καλύπτονται με αναγκαστικές μετακινήσεις προσωπικού  από τον ένα Δήμο στον άλλο, γιατί και ο ενιαίος Δήμος Σάμου είχε σε ορισμένες ειδικότητες έλλειμμα  προσωπικού και το «σπάσιμο» στα δύο του υφιστάμενου προσωπικού θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας,  ιδιαίτερα στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, που ορίζεται ως καθολικός διάδοχος του πρώην Δήμου Σάμου (αρ. 18, παρ. 8 του ν. 4623/9-8-19).

Πρότασή μας είναι οι νεοσύστατοι  Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου να ζητήσουν από το Υπουργείο Εσωτερικών να ενεργοποιηθεί  κατ’ εξαίρεση το πρόγραμμα κινητικότητας και να προσκαλέσουν σε ένα 15ήμερο, εντός του  Σεπτεμβρίου, να στελεχώσουν με το απαραίτητο αριθμητικά προσωπικό όλες τις θέσεις κατά κατηγορία, κλάδο, εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα, που έχουν ελλείψεις για να λειτουργήσουν αποδοτικά.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει και πάλι πλήρης στελέχωση, οι νέοι Δήμοι να προχωρήσουν σε άμεση προκήρυξη πρόσληψης νέου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, ώστε οι νέοι Δήμοι να είναι λειτουργικοί και έτοιμοι να αποδώσουν.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή και ιδιαίτερα οι αναγκαστικές μετακινήσεις, χωρίς και παρά τη θέληση υπαλλήλου, από το Δήμο Σάμου σε νεοσύστατο Δήμο θα προκαλέσει βλάβη στον οικογενειακό και οικονομικό προγραμματισμό του υπαλλήλου με αρνητικές συνέπειες στην εργασία του και στην υπαλληλική του εξέλιξη.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Στάση Εργασίας στον Δήμο Σάμου

Published

on

By

 

Στάση εργασίας την Πέμπτη 22 Αυγούστου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι καθώς και συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το Δημαρχείο στο Βαθύ, αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Δήμου Σάμου.

Η ανακοίνωσή του Συλλόγου αναφέρει τα εξής :

«Συνάδελφοι η συμμετοχή πρέπει να είναι μαζική για να αποδείξουμε ότι κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει για τις ζωές μας ερήμην μας. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν 17 συνάδελφοι, αύριο δεν ξέρουμε ποιος θα βρεθεί στη θέση τους.

Η έλλειψη προσωπικού στους δήμους δεν λύνεται υποχρεώνοντας υπαλλήλους σε μετακίνηση, λύνεται με άμεσες προσλήψεις σε ειδικότητες που υπάρχει ανάγκη, με διαδικασίες εξπρές, όπως εξπρές ήταν και η διάσπαση των 5 Δήμων.

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας και προχωράμε σε ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο από τον Σύλλογο, τους συναδέλφους και την Ομοσπονδία.

Να μην μετακινηθεί κανένας ,χωρίς την συγκατάθεση του.

Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ ,ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και των δύων Δήμων.

Όλοι και όλες στην στάση εργασίας Πέμπτη 22/8/2019 και ώρα 10πμ έως 2μμ και Συγκέντρωση στις 11πμ στο Δημαρχείο Βαθύ .

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017