Connect with us

Σαμιακά

Στην Ελλάδα ναυτικός, θύμα απαγωγής στο Καμερούν

Published

on

Στην Ελλάδα επέστρεψε μετά από επτά ημέρες νοσηλείας σε νοσοκομείο του Καμερούν, ο νεαρός ναυτικός που τραυματίστηκε στην πειρατική επίθεση της 31ης Δεκεμβρίου. Φανερά καταβεβλημένος, μίλησε στην κάμερα του Open TV και τη Γεωργία Λαγού.

«Καλά είμαι. Ευχαριστώ την εταιρεία μου και θέλω να γυρίσω πίσω στην οικογένειά μου». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα ναυτικού που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους πειρατές στο Καμερούν. Με εμφανή τον τρόμο στα μάτια του, επέστρεψε στην Ελλάδα.  Ο Δημήτρης Δημόγλου εμφανώς καταβεβλημένος και τραυματισμένος από την σφαίρα των πειρατών, έχει μόλις φτάσει στο Ελευθέριος Βενιζέλος με πτήση από την Κωνσταντινούπολη, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ τον μεταφέρουν από το αμαξίδιο, στο φορείο και ύστερα στο νοσοκομείο όπου και θα νοσηλευτεί. Όλα στο πρόσωπό του μαρτυρούν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Καμερούν: Eπίθεση σε ελληνικό πλοίο - Πώς έγινε το ρεσάλτο, ποιοι είναι οι Έλληνες ναυτικοί

Η οικογένειά του στη Σάμο, συγκινημένη και ανακουφισμένη από τα καλά νέα περιμένει να σφίξει το παιδί τους στην αγκαλιά. «Εμείς ευχαριστούμε πολύ, αυτό μόνο ευχαριστούμε πολύ που είναι καλά το παιδί, αυτό τίποτε άλλο», λέει η θεία του. Εφτά ημέρες πέρασαν από το ρεσάλτο των πειρατών στο δεξανόπλοιο Happy Lady, όπου πέντε Έλληνες ναυτικοί απήχθησαν. Όταν οι απαγωγείς ανέβηκαν στο πλοίο επικράτησε πανδαιμόνιο. Όλοι έτρεχαν να σωθούν. Ο 25 χρόνος μηχανικός ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους, ενώ προσπαθούσε να βρει καταφύγιο στο ειδικό δωμάτιο , που βρισκόταν στο μηχανοστάσιο. Οι Νιγηριανοί πειρατές τον πυροβόλησαν με κυνηγετικό όπλο στο πόδι. Ο Δημήτρης στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού οι πειρατές άφησαν πίσω τον τραυματισμένο ναυτικό.

Οι πειρατές φέρονται να μην έχουν επικοινωνήσει ακόμα με τους διαπραγματευτές και η αγωνία των οικογενειών των ομήρων κορυφώνεται.

Πηγή Έθνος

Comments

comments

Σαμιακά

Μικρής έντασης επεισόδιο στο ΚΥΤ Σάμου

Published

on

By

 

Μικρής έντασης επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου,στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, στο Βαθύ της Σάμου.

Για άγνωστο λόγο ομάδα μεταναστών συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα σύμφωνα με πληροφορίες , τον τραυματισμό δύο αλλοδαπών, ο ένας εκ των οποίων στο μάτι.

Λίγο αργότερα οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Σάμου.

Η κατάσταση αυτή την ωρα στο ΚΥΤ παραμένει ήρεμη.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

«Μείωση του κόστους φιλοξενίας των ασυνόδευτων ανηλίκων έως και 50 % δίχως έκπτωση στις υπηρεσίες»

Published

on

By

 

Με πρόσκληση του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου καλούνται φορείς για υποβολή προτάσεων με στόχο την επιχορήγηση φορέων για την λειτουργία εποπτευόμενων διαμερισμάτων για ασυνόδευτους ανήλικους ηλικίας 16 ετών και άνω.

Η χρηματοδότηση παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (Τ.Α.Μ.Ε.). Το κόστος που περιγράφεται στην πρόσκληση αφορά αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι 31/12/2020 και θα χρηματοδοτηθούν μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου ποσού.

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του κόστους φιλοξενίας των ασυνόδευτων, σε δομές κατάλληλες καθώς η προστασία τους αποτελεί επιβεβλημένη εθνική υποχρέωση. Τα διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος στέγασης των ασυνόδευτων ανηλίκων άνω των 16 ετών και παράλληλα έχουν αισθητά χαμηλότερο κόστος λειτουργίας σε σχέση με τους ξενώνες φιλοξενίας.

Η στέγαση παρέχεται από το φορέα στους ανήλικους ως υπηρεσία και όχι ως επιδότηση ενοικίου ή επίδομα.

Το ημερήσιο κόστος ανά ανήλικο κυμαίνεται από 44,6  έως 53 ευρώ την ημέρα ανάλογα με το γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας.

Αντίθετα, το κόστος για δομές (ξενώνες) φιλοξενίας, που χρησιμοποιούνται έως σήμερα,  κυμαίνεται από 63,5 έως 68 ευρώ την ημέρα, ανάλογα με την ηλικία των ανηλίκων που φιλοξενούνται σε αυτές.

Τέλος το ημερήσιο κόστος των ξενοδοχείων που επίσης φιλοξενούν ανήλικους είναι περίπου 100 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή υπερδιπλάσιο από το κόστος του νέου προγράμματος.

Τονίζεται ότι στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Μετανάστευσης προβλέπονται σαφείς κανόνες διαπίστωσης της ανηλικότητας, ώστε να απολαμβάνουν της ειδικής μεταχείρισης και προστασίας μόνο αυτοί που κατ’ ουσία το δικαιούνται και όχι όσοι πονηρά το επικαλούνται».

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Skyserv θέσεις εργασίας

Published

on

By

Η Skyserv, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο της επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, ανακοινώνει κενές θέσεις εργασίας για τον σταθμό στον αερολιμένα της Σάμου σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο
email smism@skyserv.aero, υπόψη κ. Καρλοβασίτη.

Η αξιολόγηση των βιογραφικών θα ξεκινήσει άμεσα και θα συνεχιστεί μέχρι την κάλυψη των θέσεων εργασίας.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των βιογραφικών είναι η 10/03/2020 .

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Καρλοβασίτης Γεώργιος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2273440082/83

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή