Connect with us

Πολιτικά

Στη Βουλή ο υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων

Published

on


Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σχετικά με τον  λειτουργικό υποβιβασμό του Δημοτικού  Σχολείου Φούρνων , κατέθεσαν  στη Βουλή οι Βουλευτές  του ΚΚΕ   Σταύρος Τάσσος και Μανώλης Συντυχάκης.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα: Υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων.

 

Με τους χειρότερους όρους ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στους Φούρνους Ικαρίας, αφού έπειτα από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου στις 1/9/2017, ανακοινώθηκε ο λειτουργικός υποβιβασμός  του Δημοτικού Σχολείου των Φούρνων από 6θέσιο που είναι  σήμερα, σε 4θέσιο.

Σαν να μην έφταναν τα μυριάδες προβλήματα και οι ελλείψεις των ακριτικών νησιών των Φούρνων σε Υγεία, Πρόνοια, συγκοινωνίες κ.ά. εξαιτίας της συγκεκριμένης εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, τώρα έρχεται να προστεθεί και η συγχώνευση τμημάτων του Δημοτικού Σχολείου. Αυτό πρακτικά σημαίνει: περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης για τους μαθητές των Φούρνων αλλά και κατάργηση θέσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η παραπάνω απόφαση είναι ένα κομμάτι στο παζλ της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που, εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, επιδιώκει τη μείωση του κόστους της εκπαίδευσης μέσω της κατάργησης θέσεων και το έχει καταφέρει μέσα από ένα σωρό κυβερνητικά μέτρα των τελευταίων χρόνων (αύξηση ελαχίστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, αναθέσεις μαθημάτων ειδικοτήτων, μείωση ωραρίου σχολικού προγράμματος κ.λ.π.). Είναι μια στυγνή προσπάθεια γενικευμένης αύξησης του αριθμού μαθητών ανά τάξη και «εξοικονόμησης» εκπαιδευτικών που χτυπά τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Μόνο που οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σε περιοχές όπως αυτή των Φούρνων Ικαρίας είναι κάτι παραπάνω από αριθμοί. Γιατί η επιδείνωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε αυτά τα νησιά αναγκάζει τις οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους αναζητώντας καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά τους. Γιατί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται σε αυτά τα νησιά αναγκάζονται να ζήσουν μακριά από τις οικογένειές τους, μακριά από όλους και όλα επωμιζόμενοι το υψηλό κόστος της ζωής στο νησί ακόμα και με μισθό μειωμένου ωραρίου.

Μόνο που το δικαίωμα να έχουν οι μαθητές των ακριτικών περιοχών της χώρας δάσκαλο σε κάθε τάξη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι το μοναδικό εισιτήριο στις επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης για αυτά τα παιδιά που λόγω του αποκλεισμού που βιώνουν έχουν ελάχιστες ευκαιρίες μάθησης.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε:

  • Να παρθεί πίσω η απόφαση για τον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου των Φούρνων.
  • Να έχουν όλα τα παιδιά που κατοικούν στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων καταρτισμένους εκπαιδευτικούς για κάθε μάθημα, για κάθε τάξη από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.
  • Να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των ακριτικών περιοχών με μόνιμο προσωπικό.
Οι βουλευτές

 

Σταύρος Τάσσος

Μανώλης Συντυχάκης

Share this post:

Comments

comments

Πολιτικά

«Ισόβια κάθειρξη, χημικός ή χειρουργικός ευνουχισμός στους παιδοβιαστές»

Published

on

By

Σε αντίθεση με τις συνήθεις αερολογίες των παλαιών κομμάτων και την φοβική αντιμετώπιση, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  είναι η μόνη πολιτική δύναμη με ξεκάθαρες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις: Ισόβια κάθειρξη, χημικός ή χειρουργικός ευνουχισμός και κατάσχεση του συνόλου κινητής και ακίνητης περιουσίας στους παιδοβιαστές.

Άμεσα λοιπόν το πολιτικό σύστημα θα μπορούσε να δώσει σκληρή απάντηση στους παιδοβιαστές και να προλάβει φρικτά εγκλήματα κατά των παιδιών μας. Δεν το έκαναν. Την λύση θα την δώσει η Ελληνική Λύση όταν ο λαός την εξουσιοδοτήσει.

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Χαρδαλιάς σε Στεφανάδη: Αναμένουμε την εισήγηση των επιδημιολόγων για την Σάμο

Published

on

By

«Αναμένουμε την εισήγηση των επιδημιολόγων σχετικά με την περίπτωση της Σάμου για να λάβουμε τις τελικές αποφάσεις και τα επόμενα βήματα στο μέτωπο της πανδημίας στη Σάμο», ανέφερε νωρίτερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη .

Ο βουλευτής σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Αρμονία», υποστήριξε ότι επισήμανε στον υφυπουργό ότι το κλείσιμο του νησιού έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη και οι δήμαρχοι, εξαιτίας της διασποράς του ιού σε περιοχές της Σάμου.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή