Connect with us

Σαμιακά

Στη Δομή Φιλοξενίας της ΜΕΤΑδρασης ο 16χρονος Χατίμ πρωταθλητής εφήβων στην ποδηλασία

Published

on

Ο 16χρονος Χατίμ, πρωταθλητής εφήβων στην ποδηλασία στη Συρία, ανησυχεί για την οικογένειά του που έχει μείνει πίσω, ελπίζοντας να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Τα δύο αδέλφια, ο 8χρονος Μαμαντού και η 11χρονη Φαρίντα, κατάγονται από χώρα της Αφρικής και ελπίζουν να πάρουν άσυλο στην Ελλάδα. Είναι υποδειγματικοί μαθητές στο σχολείο.

Ο 12χρονος Σάμι από τη Συρία περιμένει επανένωση με την αδερφή του που βρίσκεται σε χώρα της Ε.Ε. Η 7χρονη Ράμλα από τη Συρία αγαπάει με πάθος τον χορό και το θέατρο και αυτοσχεδιάζει όλη μέρα, ακόμα και όταν τακτοποιεί το δωμάτιό της.

Είναι ορισμένα από τα 12 παιδιά ηλικίας 7-16 ετών που ζουν σήμερα στη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο. Παιδιά που έχουν χωριστεί με βίαιο τρόπο από τις οικογένειές τους, αλλά έχουν βρει στη δομή ένα οικογενειακό, υποστηρικτικό περιβάλλον που τα βοηθά να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα και να αναπτύξουν δεξιότητες.

Η δομή φιλοξενίας της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο είναι η μόνη για ασυνόδευτα παιδιά στο νησί. Ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2016 χάρη στη βοήθεια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – THI), του φορέα που έχουν ιδρύσει οι Έλληνες της διασποράς με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στην πατρίδα. Πρόσφατα, η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοίνωσε την επιπλέον στήριξη της δομής με το ποσό των 125.000 ευρώ.

«Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Πρωτοβουλία που για ακόμη μία φορά στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τα πιο ευάλωτα ασυνόδευτα παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο hotspot της Σάμου και τους κινδύνους από τους οποίους απειλούνται καθημερινά», δήλωσε η πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης Λώρα Παππά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα βρίσκονται σήμερα 3.280 ασυνόδευτα παιδιά, από τα οποία περισσότερα από 1.800 συνεχίζουν να διαβιούν σε επισφαλείς και ακατάλληλες συνθήκες, σε κρατητήρια, καταυλισμούς, σκηνές, ακόμα και στον δρόμο.

Πηγή:Καθημερινή

Comments

comments

Σαμιακά

Συλλυπητήριο μήνυμα ΤΕ ΕΟΠΕ Σάμου

Published

on

By

Η οικογενεια του βόλεϋ της Σάμου θρηνεί τον άδικο και πρόωρο χαμό του Νίκου Μαθιου, γιος του φίλου μας και προπονητή βόλεϋ Μανώλη Μαθιού ,ο Νίκος έφυγε απο κοντά μας ,ταξίδεψε στην γειτονιά των Αγγέλων.
Στο πάτερα στη μητέρα και σε όλη την οικογενεια του Νίκου, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη  μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια. Καλή δύναμη και κουράγιο.

ΤΕ ΕΟΠΕ ΣΑΜΟΥ
η πρόεδρος
Λανδρου Μελπομένη

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ο Αντώνης Ιγγλέσης στήνει δίκτυο με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές στη Δυτική Σάμο

Published

on

By

Δίκτυο με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές θα δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή του νέου δήμου Δυτικής Σάμου και του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Έπειτα από παρέμβαση της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών BLS / AED της Σάμου, στον εφοπλιστή κ. Αντώνη Ιγγλέση, αποκτήθηκαν δεκατέσσερις νέοι εξωτερικοί απινιδωτές για την παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα που υφίστανται καρδιακή ανακοπή στο δρόμο .

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πέντε απινιδωτές θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα σε κεντρικά σημεία του Καρλοβάσου, οκτώ σε διάφορα χωριά του Καρλοβάσου και του Μαραθοκάμπου και ένας απινιδωτής στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι σχεδιασμένος για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, η οποία παραμένει βασική αιτία θανάτου, παρά τις προόδους στην επείγουσα καρδιακή φροντίδα.

Το Samos24, συγχαίρει τον κ. Αντώνη Ιγγλέση για την σωτήρια πρωτοβουλία του. Ας ελπίσουμε η κίνηση αυτή να βρει μιμητές και στην Ανατολική Σάμο.

Φώτο nlp-news.blogspot.com

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Το νέο πόστο των ψαράδων στη πόλη της Σάμου

Published

on

By

Λίγο πριν την εγκατάστασή τους στο νέο τους πόστο, βρίσκονται οι επαγγελματίες ψαράδες της πόλης της Σάμου .

Το νέο σημείο που θα πουλούν τα φρέσκα τους ψάρια το επόμενο διάστημα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Ξενία Σάμου, κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο .

Το μόνο που μένει να γίνει είναι η τοποθέτηση της τέντας στο πάνω μέρος της κατασκευής απο τον ανάδοχο εργολάβο. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Σάμου και διαθέτει για τις ανάγκες των ψαράδων, παροχή νερού και την απαιτούμενη αποχέτευση.

Θυμίζουμε οτι «άστεγοι» και κάτω από άσχημες συνθήκες, έχουν μείνει οι ψαράδες της πόλης της Σάμου, καθώς ο πρόχειρος  χώρος που πουλούσαν τα ψάρια τους μπροστά από το Ξένια Σάμου, δεν μπορούν να τον χρησιμοποιούν, λόγω των εργασιών που γίνονται στο πρώην ξενοδοχείο.

Το σημείο που πουλούσαν τα ψάρια τους οι ψαράδες.

Η νέα κατασκευή

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017