Connect with us

Περιφερειακά

Στη Σάμο βρίσκεται η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Published

on

Η κα. Καλογήρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο, επισκέφθηκε την επαρχιακή οδό Άγιοι Θεόδωροι- Κονταίικα, όπου εκτελούνται εργασίες χορτοκοπής και καθαρισμού ρείθρων από συνεργείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σάμου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ακολούθως, η Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγίων Θεοδώρων κ. Γιάννη Χαρτοφύλλη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κονταίικων κ. Σταμάτη Παγωνδιώτη και συζήτησε μαζί τους θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το έργο του οδικού άξονα Βαθύ-Καρλόβασι που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έργο το οποίο παρά τα αλλεπάλληλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν βρίσκεται στην τελική φάση και τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται και θα παραδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, η Περιφερειάρχης πραγματοποίησε σύσκεψη με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σάμου και συζήτησε την πορεία των έργων που εκτελούνται με χρηματοδότηση είτε από ευρωπαϊκούς πόρους, είτε από εθνικούς πόρους (ΠΔΕ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου). Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα της κατάθεσης της πρότασης για τη χρηματοδότηση της παράκαμψης του Πυθαγορείου προϋπολογισμού 18,7 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έγινε μετά την ολοκλήρωση των μελετών. Πρόκειται για έργο μήκους 11 χιλιομέτρων περίπου  που περιλαμβάνει α) την παράκαμψη του Πυθαγορείου, β) την παράκαμψη της Χώρας, γ) την παράκαμψη των Μυτιλινιών  και δ) την οδό προς Ηραίο και αεροδρόμιο.

 

 

Comments

comments

Περιφερειακά

Ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης για την δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών στη Σάμο

Published

on

By

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Άγιο Χαράλαμπο στο  Βαθύ της Σάμου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κος Κωνσταντίνος Μουτζούρης τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη δημιουργίας «Ξενώνα Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και θυμάτων βίας».

Σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, τα συμβουλευτικά κέντρα των Δήμων καθώς και τις υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί μια δομή, όπου θα στελεχωθεί από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα νομικής συμβουλευτικής για συγκεκριμένες περιπτώσεις . Στόχος του όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι «ο Ξενώνας να διαδραματίσει καθημερινά καθοριστικό ρόλο σε ευάλωτες ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν οπουδήποτε αλλού , παρέχοντας ασφάλεια κι αυστηρή τήρηση του απορρήτου για κάθε ανθρώπινη ιστορία της διπλανής μας πόρτας »

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Συνεχίζει τις επαφές του ο Παναγιώτης Χριστόφας στη Σάμο

Published

on

By

Συνεχίζεται η επίσκεψη του υποψηφίου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Παναγιώτη Χριστόφα, στη Σάμο,

Κατά την παραμονή του στο νησί , ο κ. Χριστόφας συνοδευόμενος απο τον υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο του συνδυασμού, Νίκο Τριανταφύλλου, έχει  σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον Αντιπριφερειάρχη Σάμου ,κ. Νίκο Κατρακάζο ,με το ΔΣ του ΕΟΣ Σάμου, ενώ στη συνέχεια θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σάμου κ.κ Ευσέβιο .

Παράλληλα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο»,το απόγευμα της Τρίτης θα έχει  συναντήσεις  με εκπροσώπους φορέων της Σάμου.

Χθες ο κ. Χριστόφας παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στο Βαθύ, ενώ είχε επαφές και στο Καρλόβασι.

 

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Published

on

By

Το μήνυμα του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου,κ. Νικόλαος Κατρακάζος. Μεταξύ άλλων στο μήνυμα αναφέρει ότι:Τιμούμε αυτούς που με τον αγώνα και τη  θυσία τους εξασφάλισαν σε μας τα δυο υπέρτερα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Αναλυτικά το μήνυμα:

Αγαπητοί συμπατριώτες στη Σάμο την Ικαρία και τους Κορσαιούς,

τη Δευτέρα 25 Μαρτίου γιορτάζουμε την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και παράλληλα η Εκκλησία μας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Την ημέρα αυτή όλοι μας ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς μας προγόνους, οι οποίοι μέσα στη μακραίωνη σκλαβιά διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα. Τιμούμε αυτούς που με τον αγώνα και τη  θυσία τους εξασφάλισαν σε μας τα δυο υπέρτερα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

να είμαστε δίπλα στην Πίστη μας, να αγαπάμε τη Πατρίδα μας και να τιμούμε τις παραδόσεις μας. Να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες αλλά και  απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία αλλά και σε αυτούς που με ελαφριά καρδιά εκχωρούν σύμβολα και αξίες.

 

 

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017